Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. karibian

karibian Популарен член

Aj eden podolg post :)
    Денес бев на преглед си се видовме со бебушката моја преслатка е и личи на маж ми. :):inlove: Инаку од самиот почеток се водам со една недела порано најверојатно заради задоцнета овулација т е. трансфер ми правеа на 22 ден од менструација. Тешка е 750грама и мислам добро е за 26 недела.
    Од денес матичниот ми рече да следам 3 важни работи
    Притисок да следам. Не смее да се покачи над 135 инаку веднаш да идам на консултации.
    Следење на отоци и тоа кај коската под коленото ми рече кога ќе притиснам ако се појави дупче тоа е оток и пак да се јавам.
    За кламидијата Димитров од Ремедика ми има кажано дека кламидијата многу често се појавувала како лажно позитивна.
    Јас во понеделник одам за брисеви и најмногу заради комисијата за конзилијарно што ми ги бара се надевам до среда ќе ми бидат готови ако не дај боже комисијата да не ми ги побара. ;)

Last edited by a moderator: Jun 2, 2017
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Да споделам со вас нешто околу мрдањето на бебето. Во саботата станав околу 10 часот си бев дома, си седев и бебе го немаше да мрдни, ај си реков спија, па правев ручек јадев, помина денот бебе не го осетив да мрдни и паника ме фати дури и си поплачив, се исплашив многу. Пуштав посилно песни, легнував се превртував, се раздвижував, го стегав стомакот, го галев... Го немаше цел ден да мрдни и дури вечерта се расклоца кај 9 сатот. И баш убаво си ме клоцаше дури пак ми се насолзија очите и му велам на стомакот ,,вака не можеше цел ден да ме клоцниш" од ум се извадив. Потоа другиот ден нормално си клоцаше од сабајлето.
    Ама во саботата незнам што му беше, до толку поспано. :x

3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Како јас да сум пишувала! :D
    :$

ada21, stevemila and orhideea like this.
  4. orhideea

orhideea Форумски идол

До тогаш ми се немаше така случено, затоа се загрижив и си поплачив и знаеш одма 300 мисли..
    А бев 29+5 сепак не е малку.

Belabelinakinder and stevemila like this.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Denes go nema voopsto :| Od denes ja terame 20ta nedela.Citav i koga e karlicno mnogu ne mrda

6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Можеби не си го сетила. Оди истуширај се, напиј се кока кола ако имаш или друг газиран сок, касни благо нешто, и легни си на лева страна. Ако не спие малечкото ќе мрдне. Ако не мрдне, си спие, легни си и ти. Утре ќе се дружите. :)

stevemila likes this.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Кај мене кога лежам на грб најмногу мрда, на страна кога сум не го осеќам. Денес посебно многу мрдаше, како рингишпил да имав во стомакот, целиот ми се деформираше. И мм за прв пат виде како мртка бебето.

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Jadam blago celo vreme.Ja nema izgleda spie.Ne panicam.Mozebi i deka e karlicno i deka postelkata e na preden zid pa ne ja osekam uste e mala

9. eli25

eli25 Форумски идол

@Вереничка јас кога паничев баш тие недели ко тебе, ми рекоа дека сеуште не може да го осеќам секој ден, дека после 24та ќе почне поубаво. И по два дена го немаше. Не помагаше ни благо ни кока кола. Инаку постелката на кој ѕид ти е? Ако е преден послабо се осеќа.

orhideea, fana, stevemila and 3 others like this.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Добро утроо :) и мене ми ја нема деновиве, а особено насабајле си мрда ми прави бранови на стомакот... постелката е позади овој пат, па би требало убаво да ја осеќам бебушка. Може е до времето, уживаат :) Вчера кока кола кога испив се размрда на кратко... Како е поставена незнам, ама како што смени куп позиции на ехо во 10мин, којзнае како е наместена.. не е на исто место, кружи многу беше активна :D Има место сега па си пливка, понатака ке фаќа позиции и ке седи подолго на исто место (ваљда) :lol:

11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Ели не сум сигурна ама мислам дека ми рече преден :?: Но кога мрда јас убаво го осеќам, стомакот подрипнува, се гледа и преку блуза веќе :$ Малечки се тие поместувања, мала површина од стомакот ама сепак :inlove:

Само пред недела ипол почна повисоко, кај папокот и над него. А последниве денови знае пак некогаш долу да мрдне. Не знам како треба :wasntme:

0ли, eli25 and stevemila like this.
  12. Aneta92

Aneta92 Популарен член

И јас имам снаа во странство и она ми препорача чај од лист од малина , за побрз пораѓај . Нив таму веднаш штом влезат во 9ти месец им го препорачувале.

stevemila likes this.
  13. Libra88

Libra88 Популарен член

Некаде имам прочитано или ми се навело во глава...Швепс смее да се пие или има некоја штета од него?

14. iki26

iki26 Популарен член

Може слободно да пиеш но без претерување. Јас одвреме-навреме пијам.

stevemila and Libra88 like this.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Јас колку што знам тоникот има некоја состојка што не е препорачлива, ама и тоа ако е во големи количини. Така да пиј си умерено слободно.

Libra88 likes this.
  16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Девојки цела ноќ не сум спиена, комарци ме утепаа јас и алергија имам изгледа абе камен тврдо, многу ми е страв од вирусот. Ништо не ми помага, одма ме касаат. Не знам што да правам.

17. Chantal

Chantal Популарен член

Уште одамна бев присутна кога мојот гинеколог и рече на една трудница во поодмината бременост ти несмееш швепс. На тоа она изреагира зошто па јас цела бременост пијам? Тогаш и вика добро ти голема си на почетокот може да биде штетно зошто кининот го користеле порано за намерно предизвикани абортуси. Значи како што сватив јас нечини во рана бременост и само умерено да не претеруваме од малце се сомневам дека може да има последици.

Libra88 and stevemila like this.
  18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

И јас швепс си пијам. Се што е умерено е дозволено - така и докторот ми кажа.

iki26, Libra88, eli25 and 1 other person like this.
  19. fana

fana Форумски идол

Купи си едни зa вo струјa oд рaид :(

stevemila likes this.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Нема правило. Некогаш доле ниско ќе мава, некогаш високо. Мене дури пишувам сега во ребра ме мава :lol:

stevemila and Вереничка like this.