Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Aj eden podolg post :)
    Денес бев на преглед си се видовме со бебушката моја преслатка е и личи на маж ми. :):inlove: Инаку од самиот почеток се водам со една недела порано најверојатно заради задоцнета овулација т е. трансфер ми правеа на 22 ден од менструација. Тешка е 750грама и мислам добро е за 26 недела.
    Од денес матичниот ми рече да следам 3 важни работи
    Притисок да следам. Не смее да се покачи над 135 инаку веднаш да идам на консултации.
    Следење на отоци и тоа кај коската под коленото ми рече кога ќе притиснам ако се појави дупче тоа е оток и пак да се јавам.
    За кламидијата Димитров од Ремедика ми има кажано дека кламидијата многу често се појавувала како лажно позитивна.
    Јас во понеделник одам за брисеви и најмногу заради комисијата за конзилијарно што ми ги бара се надевам до среда ќе ми бидат готови ако не дај боже комисијата да не ми ги побара. ;)

Последна измена од модератор: 2 јуни 2017
    На Belabelinakinder, Mari*, mariz и 10 други им се допаѓа ова.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Да споделам со вас нешто околу мрдањето на бебето. Во саботата станав околу 10 часот си бев дома, си седев и бебе го немаше да мрдни, ај си реков спија, па правев ручек јадев, помина денот бебе не го осетив да мрдни и паника ме фати дури и си поплачив, се исплашив многу. Пуштав посилно песни, легнував се превртував, се раздвижував, го стегав стомакот, го галев... Го немаше цел ден да мрдни и дури вечерта се расклоца кај 9 сатот. И баш убаво си ме клоцаше дури пак ми се насолзија очите и му велам на стомакот ,,вака не можеше цел ден да ме клоцниш" од ум се извадив. Потоа другиот ден нормално си клоцаше од сабајлето.
    Ама во саботата незнам што му беше, до толку поспано. :x

На Belabelinakinder, Libra88, Mari* и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Како јас да сум пишувала! :D
    :$

На ada21, stevemila и orhideea им се допаѓа ова.
  4. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    До тогаш ми се немаше така случено, затоа се загрижив и си поплачив и знаеш одма 300 мисли..
    А бев 29+5 сепак не е малку.

На Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Denes go nema voopsto :| Od denes ja terame 20ta nedela.Citav i koga e karlicno mnogu ne mrda

6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Можеби не си го сетила. Оди истуширај се, напиј се кока кола ако имаш или друг газиран сок, касни благо нешто, и легни си на лева страна. Ако не спие малечкото ќе мрдне. Ако не мрдне, си спие, легни си и ти. Утре ќе се дружите. :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.795
    Допаѓања:
    40.322
    Кај мене кога лежам на грб најмногу мрда, на страна кога сум не го осеќам. Денес посебно многу мрдаше, како рингишпил да имав во стомакот, целиот ми се деформираше. И мм за прв пат виде како мртка бебето.

На Belabelinakinder, fana, Mia.milicka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jadam blago celo vreme.Ja nema izgleda spie.Ne panicam.Mozebi i deka e karlicno i deka postelkata e na preden zid pa ne ja osekam uste e mala

На mariz, Вереничка, Stara и 4 други им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.871
    @Вереничка јас кога паничев баш тие недели ко тебе, ми рекоа дека сеуште не може да го осеќам секој ден, дека после 24та ќе почне поубаво. И по два дена го немаше. Не помагаше ни благо ни кока кола. Инаку постелката на кој ѕид ти е? Ако е преден послабо се осеќа.

На orhideea, fana, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.839
    Допаѓања:
    77.246
    Добро утроо :) и мене ми ја нема деновиве, а особено насабајле си мрда ми прави бранови на стомакот... постелката е позади овој пат, па би требало убаво да ја осеќам бебушка. Може е до времето, уживаат :) Вчера кока кола кога испив се размрда на кратко... Како е поставена незнам, ама како што смени куп позиции на ехо во 10мин, којзнае како е наместена.. не е на исто место, кружи многу беше активна :D Има место сега па си пливка, понатака ке фаќа позиции и ке седи подолго на исто место (ваљда) :lol:

На Belabelinakinder, orhideea, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Ели не сум сигурна ама мислам дека ми рече преден :?: Но кога мрда јас убаво го осеќам, стомакот подрипнува, се гледа и преку блуза веќе :$ Малечки се тие поместувања, мала површина од стомакот ама сепак :inlove:

Само пред недела ипол почна повисоко, кај папокот и над него. А последниве денови знае пак некогаш долу да мрдне. Не знам како треба :wasntme:

На 0ли, eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  12. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.865
    И јас имам снаа во странство и она ми препорача чај од лист од малина , за побрз пораѓај . Нив таму веднаш штом влезат во 9ти месец им го препорачувале.

13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Некаде имам прочитано или ми се навело во глава...Швепс смее да се пие или има некоја штета од него?

14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Може слободно да пиеш но без претерување. Јас одвреме-навреме пијам.

На stevemila и Libra88 им се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Јас колку што знам тоникот има некоја состојка што не е препорачлива, ама и тоа ако е во големи количини. Така да пиј си умерено слободно.

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Девојки цела ноќ не сум спиена, комарци ме утепаа јас и алергија имам изгледа абе камен тврдо, многу ми е страв од вирусот. Ништо не ми помага, одма ме касаат. Не знам што да правам.

17. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    8.789
    Уште одамна бев присутна кога мојот гинеколог и рече на една трудница во поодмината бременост ти несмееш швепс. На тоа она изреагира зошто па јас цела бременост пијам? Тогаш и вика добро ти голема си на почетокот може да биде штетно зошто кининот го користеле порано за намерно предизвикани абортуси. Значи како што сватив јас нечини во рана бременост и само умерено да не претеруваме од малце се сомневам дека може да има последици.

На Libra88 и stevemila им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас швепс си пијам. Се што е умерено е дозволено - така и докторот ми кажа.

На iki26, Libra88, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.356
    Допаѓања:
    119.406
    Купи си едни зa вo струјa oд рaид :(

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.871
    Нема правило. Некогаш доле ниско ќе мава, некогаш високо. Мене дури пишувам сега во ребра ме мава :lol:

На stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.