И мене ми е на преден ѕид постелката, кога бев на втор скрининг матичниот ми кажа под папокот ми била. Јас убаво си ја осеќам кога мрда и кога клоца од страната на стомакот се гледа.
@orhideea се потпишувам на твојот пост, исто пред неколку дена ми се случи истото, оттогаш редовно си мрдка ама баш се се исплашив што цел ден го немаше, па размдрвав мешето ама пак ночта нме ме остави да спијам од што мрдаше, кај мене постелката на заден зид,леле ова жеково колку ми смета тоа е чудо само се пресоблекувам. Вие што пиете аспирин во текот на бременоста до која недела пиевте на мене ми рекоа до 34 +0 .
Мешиња вчера бев кај матичната и ми рече магнезиум штом се влезе во 9ти месец не смееш да пиеш . Наводно ги спречувало контракциите .
ќе земам тоа од топ шоп, тие на раид се штетни мислам. Ама со отоков се мачам, страшно изгледам. Цела лева рака од лакт нагоре...плик до плик, и на самиот лакт огромен оток. Иам инна друга рака, нога ама мали се. Што ќе правам цело лето...
Значи е нормално. Јас и ти сме исто со неделите. И моево така ми направи дури вечерта си се расклоца убаво, првпат ми се случи така и затоа многу се загрижив. И мене ми е на заден ѕид. И јас имам мака со жешково време, повеќе се потам особено на ноќе ме нервира дури. А тек ќе биде и уште по жешко. Дури од дома не ми се излегува.
Tocno taka.Vo stranstvo od odredena nedela ne smees da pies poveke magnezium.Imav kazano i porano.Nekoi pisuvaat ovde do kraj kao se piele.Na svoj rizik sekako i po preporaka na nepismeni doktori.Mnogu pati procitav ovde kako clenki prasuvaat do koga da pijat,i dobivaat sovet do kraj.Sosem pogresno
Мешиња јас влегов во 38 недела. Вчера се видов со докторот ми правеа ехо и цтг. Се е во ред. Тој вика рано е. Бебе е уште високо, има доволно плодова вода, постелката е втор према трет степен. Да одам пак да ме види за една недела. А до тогаш само ако ми пукне водењак,прокрварам или ме фатат болки. И тие денови ке договориме операција. Ми рече ако не мрда цел ден малку да го размрдам стомакот и да каснам благо и газирано. Или ако почне многу да мрда без престан како да се бори пак да се јавам на лекар. Така да ми останува да чекам и да се молам до тогаш да издржам, зошто не сакам кај било кој лекар да одам.
Затоа има еден купо што неможат да се отворат па одат итно на царски. Магнезиумот ја згрчува матката и не дава да се опушти за природно породување.
Јас пиев до крај во првата бременост и сега исто така, се разбира не на своја рака и ризик и по препорака на тројца ПИСМЕНИ доктори. Матичниот, доктор од систина и доктор од чаир. Немојте ве молам така да пукате со навреди. Има состојби кога треба. Јас имам проблем со слаба периферна циркулација и грчеви по цело тело, посебно во подколениците. Без магнезиумот нокта не можам да ја поминам од грчеви и на нозе не можам да застанам. А порагајот од старт се знаеше дека ке биде царски, поради друга дијагноза што ја имам.
Пак посоветувај се со докторот , ама мене вчера ова ми го кажаа , јас нели пишував пред некој ден дека имам контракции , пиев магнезиум и исчезнаа . Од вчера престанав . Сепак слушни се со докторот што ти ја води бременоста.
Pa dobro ako ti kazale tie trojca PISMENI doktori pij.I jas pijam zatoa so ima potreba da pijam.Imam strasni bolki.Nepodnoslivi.Nemozam na edna strana da lezam poveke od pola sat.Ni da spijam ni nisto.MAgnesiumot ne mi pomaga nisto Pijam radi reda.Sekoj odlucuva za sebe.Jas ne bi piela stom vlezam vo 9ti.A za tebe si odlucuvas ti.Ako se osekas podobro pij.Nikoj tebe ne te navredi dragq moja,a za doktorite i toa kako ima nepismeni znaeme site
Не се сите трудници исти. Затоа слушајте си ги докторите. Овде читат многу трудници и вакви коментари со неписмени доктори не доликуваат. Не сме ние поголеми доктори од нив, па да знаеме. Впрочем едно време не се ни пиел магнезиумот, па пак имало жени кои не се отвараат.
Dobro a so vas ve faka paragraf za doktorite?So tolku odma kao glumite navredeni?Kazav moe mislenje i toa so znam.Kako i site vie so spodeluvate sekoj den iskustva i mislenja koi i mene moze me voznemirile.Daj ve molam ne preuvelicuvajte.Ne vi zabraniv da piete kazav moe mislenje.Dali vie piele ili ne vas problem.
Стевемила ти тоа го знаеш . Ама доктор не си. И беше кажано баш во лош контекст. Не сме ние доктори пак ќе кажам. Има и трудници со дијагнози на кои и те како им треба Мг.
Go znam od mnogu iskustva.I kazav u stranstvo ne se preporacuva stom vlezes vo 9ti.Ne go zboram od rakav.Celo semejstvo mi e nagore i site piele magnezium zqsto znaeme vo bremenost e ubavo da se pie.AMA se dur ne vlezat vo 9ti i im go prekinuvaat.Ne sum doktor da ama.imam pravo kqko i site ovde da iskomentiram nesto so mislam ili znam.A vo kakov toa los kontekst mila moja?!Navrediv nekoja clenka?Abe aj ve molam.Ne da preteruvate znaci.Za dr i sami znaeme kakvi se greski praat.I pak ke kazam ima nepismeni dr i toa kako.Respect za isklucoci. Edit: Sekoja trudnica ima potreba od mg.Ne pred raganje
Мене ми помага, затоа пијам. За порагајот ама баш ништо не ми менува. Еднаш веке ми е поминато. Кажи си свое мислење и искуство, но зборот неписмен (за докор кој препишува магнезиум до крај) е сепак навредлив. Сеедно како сакаш пишувај не ти коментирам веке, но треба да се пази на ниво на изразување.
Добро , мене и на @stevemila не ни беше планот да навредиме некако , го кажавме со најдобра намера . И јас не сум знаела , па пиев , вчера дознав и сакав да го споделам во случај некој да не знае или ако сака да си се советува со својот матичен. Нема потреба од расправии , секој си носи одлука за него.
Abe ajde.Mozat da kazuvaat ovde so im tekne od pamet da te vadat,taman ke napises nesto so znaes odma vojna praat.Neka pijat.Nikoj ne im zabrani.Ne komentiram poveke nema da se zamaram i da se objasnuvam i ubeduvam.Sekoj odgovara za sebe i svoite odluki