Јас прекинав уште во 36та да го пијам магнезиумот и нема врска си се заборави синко до 40+8, тек тогаш навечер ме фатија болки дирекно на 4,5мин... а тој месец умрев од болки во колковите кога прекинав, кога ке легнев на цтг плачев станувајки... и еднаш паднав од скали поради таа болка и сечење во колкови... а сега ако ми е исто ке си прашам да го пијам до крај. На бебето ако му се искача нема магнезиумот да спречи контракции мислам... такви болки во колкови и кичма имам и сега ако го заборавам магнезиумот...
Вакви работи не треба да се кажуваат, особено оние што се пред пораѓај. Од каде ти е оваа информација дека не се отвораат од магнезиумот? Братучетка ми ни магнезиум пиеше, па не се отвораше и заврши на царски.
Од доктор ми е информацијата, поради тоа што на сестра моја ова и се случи. Сигурно не ја измислив јас.
Па еве јас ти кажувам дека нема врска тоа. Братчетка ми живее до мене и нонстоп се слушаме, а се гледаме секој трет ден и ништо не пиеше, па не се отвораше. Затоа реков нема потреба од вакви муабети, кај секој е индивидуално. Еве јас сум деветти сега и пијам уште, па одма се испаничив дека нема да се отворам од магнезиумот што го пијам. Еве и @irena.1 пиела.
И мои блиски ги имаат советувано во 9ти да не се зема магнезиум. Конкретни еве на сестра ми ,Снежана од Коруновски и кажа во 9ти да ги прекине.
Токму заради дискусијва, се обидов да најдам на интернет и никаде не најдов дека е забрането или не се препорачува магнезиум во трето тромесечие од бременост. На неколку места дури пишува дека е препорачливо, а на едно место прочитав дури и дека тие што пијат магнезиум имаат помалку болнен пораѓај. Дефинитивен став околу конзумирање магнезиум никаде нема што значи нема потреба да се крева паника. Секој доктор си го знае пациентот и ќе си го советува соодветно. На крајот на краиштата секоја трудница е приказна за себе. А и секој е со слободна воља да одлучува дали сака или не да прима одредена терапија. Ако е така и за аспиринот има различни мислења, па некои го примаат, некои не. Се зависи од историјата и потребите на организмот на трудницата.
Сепак е индивидуално за секоја трудница. Како за сите терапии така и магнезиум. На некои ни викаат пиј по потреба, некои по 1 , некои по 2. Секоја е различна , има/нема проблеми. Верувам д-рите знаат и не лупаат без веза особено за некои работи под пораѓај. Аспирин, кога имав 2 спонтан, ради претходна историја, од старт ми го даде Ганеш. Органџиска ми беше матична, кога слушна - штоооо, јас не би пиела трудна! Го прекинав и незнам дали ради тоа, срценцето престана. Сега терам и со аспирин. Иначе кој витамин ц е најдобар?
Sekoj neka si nosi odluki za sebe i neka resava so ke pie a so ne.Ova e forum za sekoj da spodeli so mu kazAl dr ili so znae.Taka da nema so da se potresuvate.I mene me voznemiruvaat mnogu mislenja ovde.Vcer cel den ne mi mrdna.Zgora na se sinoka se pisuvase ovde neznam kolku pati trebalo da mrda pa da brois.Sinoka oko ne sum sklopila.Pa ne se nafrliv na clenkata so pisa.Denes citam za svepsot.Odma pak vina i panika.Cel den ne sum se napila.I uste eden kup primeri pa ne sum reagirala na clenka nekoja vako ko vie.Sekoj so ke pise ovde ne e za so namera za panika i stresovi.Eve jas sakam da spodelam za nesto,i sekako dobronamerno.Nikoj ne ve tera so sila da ne piete ili da ne pravite nesto.Ako ne potresuva se so ke procitame togas nema so da barame ovde zasto ova e forum.Imame opcija i da skrolame ako nesto ne ni se cita.Imajte ubav den i nemojte tolku osecajni da ste.Site imame cuvstva
Се е тоа ок. Ќе каже некој нешто, ама мене ми засмета што членката рече ако пиеш магнезиум, на царски. И мојата побратимка ми кажувала дека до крај пиела магнезиум, па многу лесно се отворила и породила. И за мрдањето исто, реков дека гинекологот претерува дека треба баш 10 пати да мрдне и да се брои.
Pisavme i prethodno.Site ne sme isti.Sekoj organizam e razlicen.Eve clenkata prethodno spodeli so i kazal dr za magneziumot.Sakase da spodeli so site nas sakajki da pomogne na eden nacin.Spodeliv i jas toa so znam.Nikoj ne se primoruva da pie nesto ili da pravi.Mene dr postojano me kara zasto ke prasam nesto i se smee znae deka e od forum.Postojano vika ne citaj tamu.Se ke procitas.Nekoj ako imal megativno iskustvo so nesto,mosebi mene ke mi prija ili obratno.Zborot mi e da ne atavame se na srce so ke procitame .Se e iskustvo i milsenje
Само да видиш дека не беше мислење туку имаше неубав коментар од твоја страна.„ризик„ и „неписмен доктор„
Значи си кажав мислење што кажа докторот и што се случи со сестра ми, што има да ти смета? Како што мене не ми смета твоето мислење. Ако веќе имаш обратен пример од ова што се потресуваш?
Секој слуша што ќе му каже гинекологот. Никој не треба на своја рака да прави нешто. Или пак читајќи од интернет. На комшика моја, така се правела паметна кај гинекологот, дека прочитала ова-она и тој и се развикал и и рекол дека штом читаш, лекувај си се сама. Во право бил реално. И јас читам, ама не може да се правам попаметна од лекарот, тој учел за тоа 10 години.
Taka e.Zatoa i ne treba ni da se potresuvame.Pred nekoj den neznam koj pisa za stvrdnuvanje na stomakot.Kakva panika se krena.Pola od clenkite bea na lekar.Kontrakcii bilePa nikoj ni se kara ni se rasprava.Clenkata si pisa so i kazal dr.Nekogas od mravka kamila se pravi.Kao nekoj se voznemiruva a so nie ostanatite bez mozok li sme?!Cela nok ne spiev od strav.Ajde neka se zatvori diskusijata.Koj kako si misli neka si pravi
Женски,женски полека малце. Секоја нека си прави како е советувана од доктор и како е најдобро за неа. Секое мислење е добредојдено ако е со добра намера, и не мора се да направиме и прифатиме што ќе прочитаме. Еве јас сум 19 недела и бебушите сеуште ниту еднаш не мрднале, на ехо се е во ред. Ниту паничам ниту ништо. Секоја бременост "прича за собом". Не мора да се нафрламе на секој пишан збор. Кој како сака нека прави
Секој нека синправи како мисли тука сме за делењр искуства немора да значи деко е 100 посто во право. еве мене ми рекоа да пијам магнезиум од 375 мг дури и по две , оти сум царски и подпбро било за нервниот систем за опуштањр на мускулатурата ради претходното искуство со високиот притисокот. И што сега некој треба исто по две да пие- секако дека не само делам искуство. Не се замарајте и ставајте се на срце, секој си има мафичен кој го води и што ја доверил бременоста кај него значи му верува. Кога ќе се родат бебишките и ќе почнете сп дохрана ќе бидете на сто ума(бар јас бев) искуства ос различни жени читање која со што почнала која намирница е за од кој месец но сепак на крајот е ваша одлуката што ќе дадете. Исто како и сега за суплиментите во текот на бременоста. Уживајте во најубавиот период,сепак ова е форум и споделуваме искуства кој што слушнал и што поминал.
Оваа апликација ми излезе на фб Baby Beat - Listen to Baby's Fetal Heartbeat by Tatsiana Mironchik https://appsto.re/mk/LMQgcb.i