Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.142
    Допаѓања:
    78.140
    Ова нешто @stevemila како за мене и тебе :D
    Ама за жал андроид мобилен имам :D

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    @stevemila Во секој пост нагласуваш дека докторите кај што одат се неписмени, изгледа само ти кај писмен. И иронични ти се постовите, затоа доби толку реплики.

Последна измена: 2 јуни 2017
    На Mari*, irena.1 и joy1 им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    122.412
    Немa пoтребa oд вaкви нaтегaњa мaмички. Oвде сме сите рaзлични. Еве јaс не пијaм ни мaгнезум ни aспирин a ни мoите брaтучетки не пиејa. Другo, не мoжеме дa кaжеме "не се oтвoрив зaвршив цaрски oд мaгнезиумoт е или oбрaтнo леснo и брзo се oтвoрив дo мaгнезиумoт е." Немoјте сaми дa пoсегaте пo нештo или дa прекинувaте нештo. Oвде сме дa си кaжиме штo ни рекле нaс кoнкретнo, зa утехa и еднoстaвнo зa спoделувaње искуствa. Мене ми е убaвo дa ве читaм и секoј сoвет знaм декa ви е дoбрoнaмерен, aмa јaс ќе гo слушaм САМO дoктoрoт сепaк oти нaјдoбрo тoј знaе зa мене. Ве пoдгушнувaм :hug:

На Luna91, Mari*, Вереничка и 10 други им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    41.794
    На мене матичниот ми кажа да пијам Мг кога се пожалив дека ми се стврднува цел стомак. Уствари тоа се тие лажни контракции на матката, а Мг ги спречува нив.
    За тоа дали некоја жена се отворила или не, дали имала напони и не знам ти што, влијаат други работи, пр. хормоните.
    Туку, јас едвај дишам овие денови, ова жешково ме утепа мислам.

На Mari*, eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  5. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    И јас на топлово сум иста тешко дишам се движам и само на спиење ме тера. Како ли ќе биде јули и август и поголеми и потопло незнам. Само клима ќе ни е спас.:) . Инаку мене овие денови ми почнаа интензивни болки во колкови пред тоа не сум имала некој проблем сега многу тешко се вртам од една ма друга страна ми се плаче од болки некогаш. И кога се вртам и стомакот ме боли и осеќам напнатпст во препоните.

На Melinda85, eli25, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Bas.Hahha so vika maz mi zakaci si eho za tebe i glej si ja kuklatq

Samo vaka ke ti napraam:D :D :D

Последна измена од модератор: 2 јуни 2017
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Девојчиња, мешиња :)
    Пишувајте си што ви лежи на душата, ама без навреди и препукувања. Внимавајте на тонот со кој ги пишувате работите. Не секогаш работите звучат онака како сме сакале да ги кажеме доколку не сме ги одбрале вистинските зборови.

На Luna91, Melinda85, pandelka и 13 други им се допаѓа ова.
  8. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    276
    Не е убаво да се шири негативна атмосфера работава кој што сака нека праи секој е различна приказна и искуство ама моето мислење е точно и правилно а докторите неписмени :) миленкова кај коруновски е таа што мене па ми рече да пијам магнезиум а на друга членка рекла да не пие,што е во ред зошто сме и различни пациенти и сме различен случај,значи не постои генерално правило дека не треба или треба да се пие,секој индивидуално нека си се консултира со својот гинеколог немора да се водат војни на форумов :)

Пс. Да на гласам во првата бременост не пиев воопшто магнезиум само тоа што е содржано, во мултивитамините

П.П.С Секој има право и да се потресува(тука сме да ги смириме на некој начин а не да се праиме паметни) на некои членки им е прва бременост па се понапнати и поисплашени што е нормално и ги разбирам, зашто и јас бев таква со првото се пратев во детали колку што можам да се информирам од старт бев на форумов а сега се приклучив покасно :)

Последна измена: 2 јуни 2017
    На Mari*, mariz, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Исто и јас со жештиниве си имам мака. Ми помага многу вода со мраз и многу јадам замрзнато овошје. Малини, вишни замрзнати ги јадам. Исто така и праски, јагоди сама си замрзнувам. Се осеќам подобро кога од внатре ќе си го изладам организмот. Климата веќе не ја исклучувам. Само полека и со мразот, грло да не воспалите.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.314
    Ај јас да се пофалам вчера си купив ново фустанче синко денес беше помирен на гости сега почна да мрда изгледа дека му сменив клима сега сум кај мајка ке одмараме едно 10дена доста беше работа со реновирање завршивме и после полека ќе почниме да купуваме за синко доста е за мене сега за него . Имам и црно вакво 500 денари економична сум ;)

Прикачени фајлови:

На manako1, Masnickaaa, SophiaBella и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.198
    Допаѓања:
    40.575
    Од каде е? Сакам и јас вакво :D

На Chantal и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  12. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.314
    Во бутик red carpet пуштат по карго има облека со големи броеви и имат убави хеланки 5 пара си имам купено по 350 еве ме 6 месец и уште си ги носам

На eli25 и Ano им се допаѓа ова.
  13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    И мене овде ме советуваа да земам мг до 36та недела
    Како и да е не е штетно ништо и да ги земаш до крај

На Chantal, orhideea и stevemila им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.198
    Допаѓања:
    40.575
    Ги најдов на ФБ, Ама после перницата уплав имам од Карго. Ме малтретираа две недели додека да ми ја донесат:(

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    6.745
    Јас земав две нијанси од овие сукни од МАНА. Мислам дека ќе ме соберат и ако станам многу многу голема. Таман има да ги износам :inlove: 550 денари се. Ластиката е слободна и нема да има проблем со растеглување.
    mana.jpg

На Luna91, eli25, Chantal и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.198
    Допаѓања:
    40.575
    Леле јас колку сакам ваков тип на сукњи. ама за жал веќе не ми стојат ич. Ќе си почекам пак да си ги носам после пораѓај. Со здравје да си ги износиш.

На Mari*, Belabelinakinder и Momichka им се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.767
    Јaс дo пoследен ден пиев мaгнезиум и тoa пo две дневнo се oтвoрив и се пoрoдив прирoднo зa ептен брзo време.

На kukla21, eli25, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.283
    Допаѓања:
    125.590
    Средства за сончање дозволени се било какви? Да си купам на време не сакам сонце да ме фати. За лице имам од лани, 50 ка ептен вршеше работа на Нивеа. И за тело ќе си купам 50 ка.

19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Јас планирам исто 50 фактор да купам, Од Нивеа децката колекција заедно со ќерка ми по пола ќе ја користиме :) Ако најдам од Black Up 30-40( ако постои) ќе земам од нив.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.142
    Допаѓања:
    78.140
    Јас не би 50ка, тие имаат повеќе хемија чим повеќе штитат. И онака директ на јако сонце не би се изложувале со мешињата.. башка тие 50ките едвај се размачкуваат.. јас ни синчето со 50ка не го мачкам, доволно е 30ка било каква, обични или детски какви сакаш такви земи.. :)

На stevemila, Ano, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.