Јас сега сум 6 недела значи,докторката ми рече да примам по 1 инекција неделно,што значи ќе ставам во 6,7 и 8 недела,а постелката колку што знам се формира во 7 недела...што мислам дека ќе биде ок ако ја примам и во 8 недела инекцијата. Уффф толку многу ме мачеше секретот,со прогестеронот се надевам дека ќе биде ок.Туку ме интересира во што е разликата меѓу инекциите и вагиналните...? Lillian благодарам на одговорот
за разликата помеѓу инекциите и вагиналните не знам, а за примањето во 8 недела не се секирај, јас прокрварив во 16 недела и тогаш примав 3 инекции на 3 дена, не можат да наштетат на плодот, тоа е женски хормон кој по правило треба да е зголемен при бременост. нема на што
Иако не сум трудна нешто се зачитав во темава како бивша трудница иако беше одамна пред скоро 7 год да ви посакам на сите лесна бременост и уште полесен порѓај и немој да верувате во се што ке слушнете од типот многу е страшно многу е болно јас сум паничарка до немај каде и слушав и читав се и сешто и умирав од страв ме вадеа од памет како било многу болно кага го пукаат воденакот со незнам колкава игла како болело шиењето и дрн дрн од водењакот не осетив буквално никаква болка само осетив топла вода од шиењето си побарав целосна без проблем ми ставија се разбудив ко нова малку ме пецкаше доле а имав 5 конци ама не беше кубење коси ко што очекував болките се ко менструални јас имам јаки болки и кога добивам па затоа така ги осекав а напонот е кога одиш во вц по голема нушда јас имам тврда столица па така да со тоа исто му дојде се надева ве приближив до самиот чин на начин кој сте го имале до сега во животот само смирено и срекно без паника и слушање други искуства кај секој е различно па помислете како само раѓале нашите баби дома сами и тоа по 5 6 деца а ние во најсовремени услови со еден куп доктори и помош се плашиме п.с ке ги замолам мамичките со лошо искуство да не го пишуваат зошто не е од корист
Мешиња да ви кажам право и јас се здадов на купување за бебулето и тоа само што влегов во 7ми едвај чекав искрено да ви кажам.. Јас не верувам во тоа да чекам до 9ти за купување мислам скраја да е никогаш не се знае ама мора позитивно да се размислува и да се ужива во убавините што си ги носи овој период во животот. + ЈАс си знам каде што да си купам после тоа ако оставам на други да ми купуваат знам дека ке најдам некоја маана И кој и да ми дојде им покажувам тие минијатурни бодиња и пижамчиња и се смееме, им викам кој ке го гледа вака облечено и оп ке порасне и ке почне да брка жени хахахах.
butterfly јас нема да знам да ти одговорам на ова прасање но сакам да те прасам од која недела поЧна да го осекас бебусот,јас сум 14 недела и усте го немам осетено,ама мислам дека усте рано ми е!?
Јас го осетив од кај 15, 16 недела сеа точно не се секавам само знам дека беше порано од вообичаено статистички што треба да се осети. Кај секој е релативно тоа, не е страшно ништо кај некој порано кај некој покасно. Чувтвото е како некој нерв да трепери
Ме изнасмеа мене под градите кај ребрата ме клоца не знаев што е останував без здив, и бев на доктор и ми вика коленцата му се таму хахахах и коа многу ме боли станувам да поодам само така можам да дојдам до здив Ти која недела си?
ма ме искрши значи коа ќе фати мислам и со нозе и раце и горе и доле и лево и десно. , ем ми е слатко ( поготово кога ги осеќам на допир како кругчиња малецки- стапалца ли се, рачиња ли.. ) ем боли, па голицка.... ах какво чувство )))))) инаку 37ма недела сум, наводно ќе се смирело и немало да клоца толку ама ова све појако и појако е
Рано ми е мене да го осетам, знам дека ќе биде подоцна затоа што сум буцка. Иако е прилично големко бебе, незнам да разликувам. А нон стоп ми вибрира стомакот, неколку пати на ден. Поим немам и тоа да е. Нека не брза, знам дека е тука. После ќе ме прави партал како феминките погоре што се жалат, не го терам беблак со сила!
И мене ми е чудно дека велат на крај помалку ќе мрда, ама кај мене е обратно уште повеќе го осеќам. Баш како што велиш инаку и јас сум 37ма недела
Мамички јас денес ја примив првата инекција прогестерон,лелеееее дека мноогу одамна не сум примала инекции страв ми беше како дете малечко се понашав Ама си велам само со бебушко да биде се како што треба друго ништо не ми е важно...
мислам дека не сум осетила такво нешто ... и јас кога ја примив првата- од што не сум примала инекции одамна баш ми фуфкаше, дури и ми се слоши
јас ја примав 3 пати - еднаш неделно, значи 3 недели по една, и секое боцкање ми беше како да не сум се боцкала претходно, баш се смеевме со сестрата колку ми фуфка, а тек па кога ќе се пораѓам грррррр ... ама ја у 28недела примив инекција за антитела- негативен рх фактор сум, е тек таа да видиш колку болиииииииииииии јухуууу цел бут до колено ме болеше 2 мин.
многу се плашам за оваа тупкање планирам утре да одам на гинеколог.. следниот термин со треба да го одам ми е кај 15 јули.... дали да одам.... и одвреме навреме ме заболува стомакот.. како менструална болка ми е.....шо ке ме советувате