Поради глупи коментари и зборење да не речам оговарање и мене ми дошло преку глава и веќе не се ни замарам не ги ни слушам. Се криев доста време и сега кога ќе ме видат аааа па има нешто ново, јас им викам само наскоро и крај. Најмногу ме нервираа коментарите од родителите на сопругот ама веќе ни тоа не допира до мене.
Исто и јас, не ме нервира ако некој ме праша до кај сум и кога ми е термин, само не сакав да пишам да не испадне оваа само нешто мудрува.Поблиските дури на шала ми викаат ајде не тераш ти многу дека близначиња, кој ќе те чека до 37-38 недела и повеќе. Јас не се лутам воопшто. Не ми мислат лошо. И јас сум прашувала термини и до кај се пријателкиве. Кумата и име ми стави за машкото здравје да се роди здраво-право и алишта од нејзиното синче ќе ми спремела и се.
Најпаметно! Ден пред терминот ми се јави не толку блиска другарка вика од утре ќе те барам секој ден. Еси викам сега ќе видиш и ти и сите. Ден на терминот телефон ѕвони од сабајле до вечер и тоа една личност по неколку пати. Абе толку инает ме фати. Кај сама ми е тешко што го надносив па уште да се објаснувам на секого. Реков ако не се откажат од ѕвонење до 40 дена не им кревам. И така беше. Можеби сум рекордер во пропуштени повици. Од по една личност над 10 повици. Паметен човек ѕвони максимум три пати преку сила и се откажува.
еј браво @gjoker4e и добра идеа со ова социјалните мрежи @orhideea се паметни мамички, има доста материјал да се учи од вас. ама 2900 страни ми се многу за вртење
Здраво женски, може не пишувам во права тема ама не можев да најдам ако има пратете ми ја сестра ми се породи со царски рез добри се и двете е сега јас ќе треба да и помогнам, сакам да ми препорачате некои идеи за појадок ужина што би можела да и припремам
Ќе сликам покасно и ќе пуштам. Инаку прееска бев во City Mall во Waikiki имаа добиено тексас шорцеви за трудници,а од памучните само тегет имаше. Тексасот беа убав модел, ама и тие темен тексас.
Во буњаковец ништо не најдов. Јас сакам летни боички, а тука само црни, маслинасти.. Не ми е за лето. Ќе порачувам од асос во понеделник.
@gjoker4e добро си направила. Јас немам битни особи па за да ги известувам, а знам тогаш можда некој ќе праша затоа најубо исклучена од се и онака сум странство. На свеки нема шанси да и кренам и онака е досадна, и знам дека не е заинтересирана колку што се прави (друга приказна е тоа) Ќе ја известувам само мајками бидејќи ќе дојди кај мене, ама и кажав да дојди после пораѓањето, пред не сакам. Гушки до принцезата твоја @Momichka Е богами многу се, затоа прашувај си се што сакаш да знаеш. Да си имаш лесна бременост. Незнам дали имаш мачнини. Се надевам немаш. Јас немав никакви, некои имаат, Сите сме различни.
@orhideea врзена сум со кревет. мачнини средно, ама вртење на свест, болки, ехеее има... уште се водам како критична заради долготрајното крварење, не можевме да разбереме зошто имаше толку долго крварење. пресна сум ептен 6w+3d. се надевам ќе се сменат работите во скоро, и ќе почнам нормално да си живеам
Ајде ќе помине. Најчесто до крај на прво тромесечие поминуваат мачнините, омалаксаноста и поспаноста. Битно бебе да си седи во меше па ако треба ќе се лежи. Најди си занимации, гледање филмови, игри, читај добри книги ќе помине времето И не кажувајте точен термин за раѓање, да не ве мислат тогаш многу луѓе Оти од еден на друг и тие што треба и тие што не треба разбираат. За мене мислам овде цел град знај, мм мораше да му каже на шефот заради одморот, и тој секаде каде што одат да работат мм го претставува како иден татко со термин 8 август А свеки раскажа на сите кај што стаса во МК и така.
@orhideea тоа е добар совет. Кај мене постојано некој оди место мене во болница + веке 6 недели сум на боледување од работа и доста луѓе цело време знаат дека нешто се случува. порано одев секој ден со велосипед на работа, сега сите комшии ме чекат надвор да прашат што ми е. ама на игноре се
Hahhaha lele isto.Nauceni da.me gledaat u dvor.Aj jas bev doma dur bese ladno.Taman se oporaiv pocnav da dvizam,cel den niz dvor so cvekinja.Sega pak me snema.Ako izlezam na terasa odma zjapaat.Toa e nasiot narod e takov.Gajle neka ni e bas.Inace za vrtoglavicite,omalaksanosta,macninite do 10nedela bev koma.Samo so gevrek i ajran ziveev.Ama sreka ne povrakav,do sega ni ednas.Glavobolki nepodnoslivi.Bolki dolu vo stomakot so nemozev da mrdnam.Neka pominuva samo
Најдобро така. Кога ти ќе се чуствуваш спремна ќе кажеш на сите што подпрашуваат до тогаш нека си нагаѓаат.
@kukla21 @eli25 @Zaljubena111 Јас денес си купив кратки панталони од х&м тегетни, ги имаше и со шарки бели и светло плави, се каам што не ги зедов и нив Имаше и тексас ама подебели беа некако. Еве слика А сукњи и јас сакам ама никаде да најдам
Izvini so se ufrlam,Jas petokot bev vo Waikiki.I toa specijalno po kratki pantaloni.Nemase nisto.Bas se razocarav.A ovde vo Str cenite na trudnicka garderoba im se ko zlato da kupuvas
@stevemila Секаде е скапа гардеробата за трудници @kukla21 да можам да пратам зошто да не, ама и јас живеам во Мк. денес бев во Солун и од таму ги зедов, затоа ми е мака што не ги зедов и другите дека не верувам уште еднаш да одам Освен на тие страните на фб што се да нарачаме ако може да ни донесат