Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @fana јас имам инфекција со години ги лечам . Последно со лоцерил најмногу ефект имаше , но штом дознав дека сум трудна , прекинав да ставам . Значи паузирај , јаки се сите тие лекови и не се за во бременост .

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    @fana, по неуспешно ивф лани летото, потоа бев на кожен за ноктот. му реков да ми даде некои лекарства, дека имам 6 месеци одмор, па ке правам ивф.
    кога слушна дека сум сепак во обиди, ми рече да не ризикуваме со лекарства, пошто некои имаат дејство и со месеци, ми даде некој крем да го мачкам ноктот на вечер, што не би бил ризичен за плодот. кремот нема име, го прават низ аптеки.
    сепак кај мене габичната многу брзо се разви и имав болки на прстот.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    @fana мене докторката ми дозволи маст Канестен да мачкам на нозете поради габична инфекција. Сепак, не земај ништо на своја рака, прашај си го докторот.

Мене веќе ме мачат и отоци, и жештини, и не ми е згодно никаде да седнам, одам или легнам на подолг временски период. Она што мене ме интересира, бидејќи сум со прва бременост, дали после пораѓањето, веднаш си одат овие непријатни чуства на неудобност. Дали буквално ќе можам да си дојдам дома и пак да легнам во било која позиција како пред 8 месеца и да ми биде удобно :$

Последна измена од модератор: 7 јуни 2017
    На stevemila и ada21 им се допаѓа ова.
  4. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.864
    Добро утро мешиња . Вчера не успеав да ви пишам , преморена бев. Бевме вчера на доктор , бебе абер нема за испаѓање , убаво му е во меше изгледа :) Направив цтг , добро беше и докторот вика се сомневам дека ќе добиеш болки до терминот така да откако ќе го поминеш ќе видиме што ќе правиме , контрола по една недела. Некако како да се разочарав , одвај чекам да го видам бебе , да го гушнам , нестрплива сум . Убав ден на сите.

На Luna91, Bebulleee, karibian и 14 други им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.828
    Допаѓања:
    77.212
    Баш прееска списокот на термини на раѓање го преправав и те загледав и помислив на тебе до каде си.. :) Ајде ке биде за брзо како и да е, чека да заврши школска година па на раат да си слави родендени :D :hug:

На Luna91, stevemila, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Не мора да значи мила, еве мене ми е на преден ѕид па синко лом ми прави во стомакот, не да не ми се испакнува, дури на моменти ме фаќа страв дека мн. клоца и цел стомак ми се поместува, вибрира, испакнува :$. Додека пак кај моја другарка ептен малку претка, а исто и е на преден ѕид. Мислам дека повеќе зависи од тоа какво е бебчето. За моето кажаа дека е мн. активно бебе, додека нејзиното на повеќето прегледи го будат :)
    Најважно е да се живи и здрави:inlove:
    Убав ден мамички :*

На stevemila, ada21, Ano и 5 други им се допаѓа ова.
  7. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    dobro utro,kako ste mesinja,jas vcera bev na skrining 19+6 sum,se dobro no na kraj mi vika doktorkata da znaes deka papocnata vrvca ti e so dva krvni sada:(,jas podzinav nemav poima sto e toa...vistinata ja kazuvam,ja prasav sto e toa,koga mi kaza slog me fati,deka porano ovoj podatok go imale kako da deka bebeto ke bide so anomalija...ama posle mi rece da ne se plasam deka ova veke bilo iskluceno od tie parametri sto rezultirale da nedaj boze dojde do takvo nesto. Posle toa otidov kaj maticnata taa me smiri malku ..mi rece deka ima slusaevi takvi i se e vo red so bebinjata...ama kaj mene postoi ogromen strav;(..mi rece za 3nedeli na kontrola pak na skrining da go vidi srceto na bebeto,i na transfuzijologija za di dimeri,prostok na krv ke merime i sl.ako ima potreba i kleksan ke primam,lele da znaete za mene bea mnogu podatoci sto neznam veke sto da kazam,mnogu mi e tesko i sum razocarana;(;(;(

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @fana канестен е безбеден во бременост. Јас ставав заради кандида по препорака на гинеколог.

На ada21 и iki26 им се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    И мене ми се испакнуваше, стврднуваше и слично ама не сњ гледаше дланка или стапало како што кажуваат :)

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    @Aneta92 која недела си?
    @Mia.milicka овие ке ги снема, но во почетокот ке имаш нови нелагодности.:D зависи како ке бидеш породена. Ако си царски, ке треба време раната да зарсне, ако си спонтано доле па ке бидеш сечена, па дур се воспостави нормална лактација треба време градите да се навикнат, па ке крвариш некое време и така. Ама не се секирај, не е така страшно. Плус ке бидеш со бебе, па со него ке бидеш окупирана.:inlove:
    Иначе јас уште се тркалам :). По моја рачуница ке влезам во 39, по на докторот 38. На крајов на неделава ме договори пак за цтг, па ке видиме.

На ma4e1311, eli25, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    @fana Канестен ставав и во претходната бременост и сега. Поради хормоните на вратот и телото ми се појавуваат темни флеки, и со неколку мачкања канестен на ден-2-4 дена ми исчезнуваат. Слободно ставај.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.864
    Од денес 39 + 4 .

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.828
    Допаѓања:
    77.212
    Оф леле а да одиш на уште едно мислење некаде кај некој добар доктор, баш уште некој да те смири колку толку за да немаш стресови... А зашто скринингот толку рано? Нели најубаво е 21+ 22ра да се прави. Мислам најдобро да де јавиш ако си во можност со пари приватно Систина да направиш Скрининг во 21+... инаку каде го правеше сега овој?

14. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    na GAK,no i da odam na drugo mislenje sto ke smeni koga se dva krvi sada :(

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.828
    Допаѓања:
    77.212
    Ке смени утехата дека се може да биде во ред и со два крвни сада... Инаку од Гак незнам дали тука си читала ама доста незадоволни има од скрининзите, знаат докторите да вадат од памет.. јас имав упат за таму, но ме предомислија тука на Фемина и други лични искуства и си закажав Систина, а тој упат го откажав... и матичната ти потврди дека се два крвни сада?

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.792
    Допаѓања:
    40.300
    @Aneta92 И јас помислив на тебе мислев дека си се породила. Ајде со лесно, ќе биде во скоро.
    Нема ни ја и @barby изгледа се породила.

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    ne,maticnata ne me vide,rece za 3nedeli kaj nea na kontrola pa ako e taka ke bidam izlozena na nekoi ispituvanja i ke me pratat,taa dosta me utesi ama znaes kako e

inaku Eli Nikolovska me gledase na skrining

Последна измена од модератор: 7 јуни 2017
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    @gabimama2 И јас како и Мариз би те посоветувала да одиш на приватно, сеедно дали Систина, Ремедика.. или на кое и да е место ама на приватен добар д-р. Искрено каква и да е ситуацијата од тебе не разбрав баш се, и што точно е проблемот ако го има. А тоа е затоа што или си вознемирена или и ти не си разбрала добро :!: Веќе денес или утре си 20+ ми се чини. До крајот на неделава или понеделник оди на преглед на приватно доколку си во можност. Распрашај се каде, дури и тука членките можат да те упатат, а ако е Систина во прашање сеедно кај кого. И да видиш што е точно, има ли простор за паника, за да не чекаш 3 недели за да реагираш. Смири се и размисли убаво, сепак ти си знаеш најдобро. Ние ти посакуваме се да биде во ред :hug:

На stevemila, ada21, gabimama2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мешиња ние денес бевме да се видиме со бебчето, се е супер, 3 недели од последниот преглед грлото е ок - 3,1цм, бебето е супер си одговара точно на неделите 27+2 и е 1084 грама. Малку ми олесна сега :l:

На 0ли, Stara, Seduction и 14 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.828
    Допаѓања:
    77.212
    Исто кај неа сега на 13ти имав закажано, но го откажав упатот... се јавив во систина кажав која недела сум сега и дека сакам кај Димчев и ми закажаа за 21+3 дена скрининг.. :) Вчера баш се јавив... Не останувај никогаш на едно мислење доколку се работи за нешто такво... не чекај 3 недели, оди нека те ѕирне некоја друга докторка. Еве ке ти препорачам Ганеш, Серафимова (и она Димчев ми го препорача, но е одлична докторка), 1000ден е ехо приватно, но супер е со искуство, мила и добра е и ке те утеши, ако немаш 4000ден да дадеш за Скрининг во Систина... сега последен пат си бев кај неа, едно 30/40мин ме гледаше и се посебно ми кажуваше, до кофче на рака, до прстиња, до бутна коска, срценцето, мозочето, рбетот (како гледа се, така кажува).. ко еден цел скрининг да ми направи... :) Ке закажеш обично ехо и ке и кажеш каков е проблемот и зашто си уплашена... денес да се јавиш, денес ке те прими..

На Seduction, eli25, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.