Здраво идни мамички..и јас сакам да споделам нешто со вас па и да ми кажете свое мислење или искуство.Јас сум од кичево на 7 ми беше терминот,прва бременост ми е и сега матичниот денес ме прати на преглед кај друг гинеколог ме виде тој на цтг после тоа на ехо и вагинален преглед ми кажа после не сме спремни овде да те породиме бидејќи бебето било многу високо и воопшто не сум била отворена..рече покасно дојди пак на цтг,после тоа цтг ми рече прво не си за овде за пораѓај може да почнеме природно ама нешто ако не е во ред немаме анестезиолог а сепак ми рече да чекам болки многу сум загрижена ..
Акo си вo мoжнoст oди дo Битoлa, тaму некa те видaт. Вo Oхрид истo мoжеш нo кoлешкa oд рaбoтa кaжувaше декa oхригaнки рaѓaле вo стругa. Незнaм штo мoжеш другo.
И да не оди брзо отварањето, има провокација, и да е горе бебето, има техники за спуштање...ама најсигурно ти е да те види и друг. Штом еднаш ти споменале за анестезиологот, би било добро да имаш еден во близина доколку има потреба од него. На второто мислење сигурно ќе кажат нешто повеќе. Едит: Во првата бременост и мене ми препорачаа калциум. Не се сеќавам на името, беа некои шумливи, само калциум, па ги пиев паралелно со трудничките и магнезиумот.
@eli25 милa сегa ми текнa дa спoделaм... Мислaм декa некaде прaшa зa aпчињa сo мaгнезиум и кaлциум .. Вo зегин имaше кaкo штo се сеќaвaм нa нaтурaл велт тaкви и нa витaмaкс aмa втoриве беa сo плус вит Д. Oди прaшaј имaше сигурнo.
Na natural wealh se so plus zinc.Neznam dali e ok da se pie zinc.I mene mi trebaat.Ama izgleda tesko se naoga
Мoже, не се сеќaвaм нaјдoбрo кaкo беa зa дa тврдaм, oдaмнa рaбoтев тaму aмa мислaм декa имaше некoе тaквo "кoмбo"
Да и самиот доктор ми спомена за охрид да ми даде упат само не знам зошто сега друго ми рече да сме почекале уште малку..кога самиот кажа дека за ваква бременост не се нафајќа
Така е зошто нема доктори искусни а болницата е по европски стандарди ама за џабе треба да чекаш за доктор за анестезијолог Барај за струга таму се по искусни и добри доктори сестра ми се породи во струга а од охрид сме Дај нека каже некоја мајка искуство со надворешен хемороид пишав во друга тема никој не пиша
Законски само два дена мислам следуваат.. е сега зависи каде работи и дали може да си земе и повеќе доколку е потребно..
Мене ме породија во Струга во 2011 год, бидејќи болницата во Охрид се реновираше.А сега пораѓаат во Охрид. Ако земаш упат за во Охрид да бараш да те води др, Мимоза Влаши. А ако сакаш во Струга да одиш барај упат за кај др Захарија.Со лесно да ти помине пораѓајот, па да частиш мекици.
Фала ви за одговорите и информациите утре сум пак овде кај нас на контрола.Значи сепак одлучив за охрид да си побарам упат само сега не знам дали одма ќе ме примаат за царски или ќе сакаат да пробаат природно да се породам ама како кога ич не сум отворена и како што ви кажав високо е бебчето..а дека прво ми е не знам што ќе биде џабе да ме мачат само напразно и онака ми е страв
За жал мислам дека нема веднаш да те направат царски. Прво ќе пробаат природно со провокација и ќе ти речат да прошеташ за да видат дали ќе се спушти бебето. Ако не дури после ќе те оперираат. И мене ми е прво ама ова го знам од човек вработен на гинекологија и и мене ми е премногу страв ама се трудам да мислам на бебето а не на мојот страв.. барам нешто да ми се одвлече вниманието од стравот си пуштам видеа си гледам на фејсбук бебешки работи и така со лесно да ти е