Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Jas go imav uste pred bremenosta sto se ne koristev.Lani bev bremena no do 6ta nedela i pred toa mi dade Afloderm taa ima najniska koncentracija na kortiko i Gjingjira baby sprej no ne mi pomagase sprejot i terav 5 dena so Afloderm.
    Eve veke sum skoro 4ti mesec me fakjaat dlankite no ne ko pred toa i mnogu tenok sloj mackam i so 2-3 mackanja mi pominuva.
    Sestra mi so bebeto imase sega na licenceto lisaja sto se ne kupi skapo samo so Aflodermot mu se smiruva..Inace do ludilo me cesaa racete ic ne e prijatno.A ova Adventan isto go koristev ne mi smiruvase bas toa e emulzija tecnost.Vidi kako ke ti e ako ne 2-3 pati Afloderm nema da napravi steta jas mackav i na pocetok nekolku pati od ovaa bremenost

На eleonora7852 и elcezelce им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    40.520
    Обавезно консултација со доктор.
    Јас имав сличен проблем. Кај мене се случи некакво гноење на увцето. Ама гноење до болка. завршив од паника на доктори на уво, нос и грло. На крај се сведе дека мораше да пијам антибиотик, а се одложи интервенција за после пораѓај. Воспалението се повлече по 3-4 дена. Го бришев со ациди борици и неколку пати го намачкав со хидроциклин.

На kukla21 и mariz им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.796
    Допаѓања:
    77.175
    Одамна ептен истово ми се случи така со гној и често ми се случува но некако успевам живецот да го извлечам, боли ама како луда пикам тоа делот како кука од грицкалицата и успевам да го исечам... имам коцка нокт и прсти и ми растат ноктиве во месо, ама секогаш пазам при сечење.. и сега изглеа превише сум исекла и израснало во месото.. колку толку исеков од ноктот но сепак крајот од прстот ми е малку подуен и на допир боли.. незнам како ке го извадам, живецот е 100% таму забеган. @joy1 уште тогаш кога ептен ми загнои ми рекоа тоа е решението, но не сум имала па од тогаш поголем проблем, а синчево па и он исти прстиња и него му се прави така.. уште како мало бебче знаеше да му зацрвени местото и сега пазам не му ги сечам многу ноктите на палчињата.
    Фала Ада ке пробам со доматот, знам баба ми такво нешто ми ставаше (домат ама печен или кромид печен за омекнување и влечење гној)...

На Momichka, kukla21 и ada21 им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    40.520
    @pile30 , @elcezelce незнам дали сте слушнале за турчинот што прави креми. Едната е токму за егземи. Кај мене колеги ја земаат и за бебиња и дечиња. Кремите се на природна база од билки.
    Јас немам лично искуство, зошто не сум имала проблеми, ама знам дека беа многу задоволни.
    Ако сте заинтересирани ќе ви пуштам контакт.

5. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Бидејки немав никакво подобрување од Адвентанот,,а чешањето не се смируваше дури и ми се прошири осипот денес бев кај тој турчинот во Чаир и земав крема ...човекот ми гарантираше дека ќе има подобрување дури ми кажа дека ја дава маста и за новороденчиња за атопичен дерматит .Јас еве од вечерва ќе почнам да го употребувам па баш ќе ви пишам за резултатите дали ќе имам подобрување .

На Momichka, iki26, janickaskopje и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Ви тежи ли мешето? На пример седам одредено време и кога ќе станам како да ми се растегнува цело и треба да помине минута време додека да ми олесни. Исто и кога станувам од лежење. На сабајле кога ќе станам не се осеќам бремена и мешко не го сеќавам. Како мине денот, додека да се стемни се повеќе ми е незгодно и ми тежи. Инаку сум 32 недела.

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Баш ќе пишеш како ти е од кремата.А колку ја купи?

На janickaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    40.520
    Се надевам ќе ти помогне како што ја фалеа моите познаници. Инаку тој е истиот, односно синот тука ја продава, а таткото е мајсоторот, само тој е од Битола.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Јас ставав Раид во штекер што се става во првата бременост. Не цело време, претежно навечер и околу ручек го ставав.

10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.820
    А нешто на вас ставате? Аутан такви работи смее ? И ние ко кукла со мрежа :)

11. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Jas uste malku odam na odmor vo Grcija i kupiv sprej za komarci na chico toj za bebinja, valjda smee da se koristi vo bremenost? Mene mnogu me kasaat :(

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.820
    Го има секаде по аптеки? Тој би требало да смее.

13. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Da jas od zegin go zemav, pisuva deka e na prirodna baza i mirisa na nane-limon taka nesto.

20170612_082542.jpg Еве го

Последна измена од модератор: 12 јуни 2017
    На pile30, Libra88, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.334
    Допаѓања:
    119.304
    Дa мешињa мoже дa се мaчкaме сo средствaтa зa децa. Безбеднo е и рaид зa вo струјa. Ги земaa трудниците дoдекa рaбoтев вo Зегин.

На orhideea, pile30 и eli25 им се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    40.520
    А пишува колку часа му е дејството? Јас со аутан се нервирав зошто после 4-5 часа му поминува дејството и мора пак да се мачка. Затоа се мислам за алка.

На kukla21 и eli25 им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.796
    Допаѓања:
    77.175
    На Бекутанот пишува да се повтори мачкање за 4-6ч. Чим се безбедни за деца и бремени мора да имаат помалку дејство. Имам и чико но крем/гел е моево, не спреј и пишува на 3ч да се мачка (уште помалку дејство, но безбеден е). Алка мене на пр не ми помага.. мора да сум намачкана инаку ке ме изедат хахаха на Чико пишува дека е безбеден за деца под 2год и бремени жени, а на Бекутанов пишува за деца над 2год (за бремени не пишува ништо).

Прикачени фајлови:

На iki26, stevemila, Seduction и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    40.520
    Ова комплицирано излезе со комарциве. Ако не ќе си закачам китчиња босилек. Ако ништо друго сигурно е природно и ефикасно:rofl:

На karibian, mariz, forumce и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.983
    Изгледа само јас немам проблем. Од мене бегаат комарци, ко ѓавол од темјан. Последниве 5 год дали 5 комарци ме имаат каснато.:lol:

На karibian, stevemila, orhideea и 5 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ние откако ставивме комарници имам раат од комарци. Пред тоа бев партали. Е за надвор е проблем - и јас би некоја алка нешто како @Ano, ми се чини наједноставно :)

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Добар ден мешиња. Ние од шетање во Охрид викендов денес право на редовен преглед. Син ми е 1620 гр цели две недели понапреден. Докторот се зафркава директно во школо да сме го прателе :D според циклус сум 30 недела тој одговара за 32ра :pizza: :inlove: проток на храна одличен, срце супер, мозоче супер. Ми направи сликички едни образи се прелеваат :l: :$ од 30јуни почнуваме со цтг. :hug:

На Stara, simonka93, 0ли и 17 други им се допаѓа ова.