Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    22.821
    И јас мака мачам со комарците, буквално ренде сум. Јас па и со отоци од нив. Минатиот викенд за задушница се мкнев по дежурни зошто левиот лакт со подлактицата ми беше отечен и деформиран. Море ациди борици, адвантан нишо не помогна. А па докторката, само да да комарци се и ме прати дома. Цел викенд ставав газени крпи мокри со ладна вода и одма се повлече отокот. Ама пак ме јадат. Мрежа иам, алки носам, се прскам, ама џабе, пак ме јадат. Нема спас.
    @stevemila одмарај сега, гали ги мешко. Се ќе биде во ред, а за такви особи како дотичниот, има господ гледа....Никој не не гледа нас трудниците, дека носиме живот, и дека на нас е најтешкото, да донесеме на свет здраво право дете....Само да не плашат, нервираат и шуткаат натака навака, па после по телевизии слушаме секакви приказни скраја било...

На orhideea, eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Јас од алката за комарци не сум задовилна. Лани малата ја носеше цело време ама џабе, пак ја касаа. Пак после некое време и зедов нова иста таква од Зегин и немаше ефект, а околу 250-300 ден е.
    Туку сакам да ве прашам нешто дали некогаш го осеќате стомакот како издишан? Цел ден денес ми е како сплеснат, празен и како да кажам не ми тежи. А 21 недела сум.И јадена сум и кока кола намерно пиев ама се ѓабе. И бебушите уште не мрдаат :( Утре сум на скриниг се надевам се ќе биде во ред.

3. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @stevemila Еве те читам што пишуваш и се чудам ама да знаеш докториве ич уво не ги боли за нас и да го пријавиш што фајде ене го мојон доктор уште работи и ред други како него,јас само викам господ е еден нека им враќа на нивните најмили со иста мера, а ти да бидеш добра и се ќе биде во ред мисли на бебето тоа сега ти е приоритет никако стрес тоа сега не ти треба.Те поздравувам и биди добра:hug:

А тој кретен од доктор во која болница работи Москов му е презимето така

Последна измена од модератор: 12 јуни 2017
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Во Струмица

На stevemila и fina erika им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.330
    Допаѓања:
    119.272
    @stevemila oф душa oф :(безoбрaзен дoктoр срaм дa му е дaј бoже некoјa ќеркa или внукa негoвa дa јa истретирaaт кaкo тoј тебе пa дa види кaкo е. Пa врв нa се ШЛАКАНИЦА дa им удирa нa жените кaкo не му е срaм ми се гнaси штo прoчитaв:puke: ти пoсaкувaм штo е мoжнo пoбрзo дa се смириш и дa гo зaбoрaвиш oвoј немил нaстaн. Стискaм пaлци зa се дa е вo ред сo пaпoкoт. Гaли си гo мешетo и oдмaрaј :hug:

На stevemila, fina erika и eli25 им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.795
    Допаѓања:
    145.357
    И во Валандово, Гевгелија е на повик.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.330
    Допаѓања:
    119.272
    Уште зa дa гo пoвикaш е oвaј ... Гнaсен еден. Зa штo дa гo пoвикaме, зa дa ни удри шлaкaницa? Некa, прирoдaтa ќе си гo зaврши свoетo тaкoв "д-р" не ни требa.

Последна измена: 12 јуни 2017
    На stevemila и fina erika им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.795
    Допаѓања:
    145.357
    Од болница го викат, како недостаток на кадар.
    Од пациенти нема кој да го повика. Го знаат сите.

На stevemila, fana и Momichka им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.763
    Допаѓања:
    40.229
    Читам и не можам да поверувам. Страшна работа. И во Штип знаат да бидат арогантни докторите, ама не сум слушнала некој доктор да е таков како овој во Струмица. Само Господ да не' чува, а ваквите ќе си добијат на крајот. Кругот се врти.

На stevemila и baby 5 им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    175.939
    Заврши тој со Гевгелија. Њама го више. Конечно !!!

На stevemila, duffi, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Znaat I toa kako posebno mladiot Organdziski...

На Mandalaa, stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @iki26 вчера мислев дека сум балон. Ќе пункев. Ниту тешка храна јадев, ниту газирано сум пиела. Вечерта едвај се вртев во кревет. Денес ми е ок. И други денови ми се случува. Мислам нормално е. Те фаќа с'ска дека се спремаш за ехо. :)

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ја купив 400ден ,има две помалата е 400 поголемата е 600 ден.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    2.860
    Здраво мешиња.
    Ние тераме 40 недела , се помачно ми е , сега докторот ми рече ќе правиме контрола на два дена. Бевме вчера , бебе не дава знак дека сака да испаѓа , цтг во ред , вода има , постелката презрела , ама докторов вика од ова што гледам тешко дека неделава ќе добиеш болки. Па и врв на се сите се јавуваат ајде кога , ајде уште ли несака и уште толку ми прават нервоза. Сабајле му викам на мм сакам да седнам и цел ден да си плачам , емотивна сум многу станата за се и сешто плачам. Се надевам неделава ќе се гушкаме со бебе. Убав ден мешиња.

На Belabelinakinder, manako1, Seduction и 17 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сум станала лесно надразлива :( Ве нервираат коментари од страна што и како треба да правите?
    Јас сум тип што не се меша во туѓи одлуки и избори. На крајот на денот, секој со своите можности и желби. Ама затоа неповикани еден тон "совети" добивам. Нит некого прашувам, нит одобрување и пари барам, ама ете ги, колку скапо било, па дали ќе се искористи. Ептен ме живцира ова.
    Морав да се искажам :)

На delvi, spirkovski, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Zatoa pa Calkov ni go donesoa:D.Dali nekoj salam ke donesat.Kako Magunkov dr.nema da se rodi.Vide kolku e saat i izbega nazad vo Skopje.Steta golema

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.795
    Допаѓања:
    145.357
    Стевемила тетка ми ми спомна за некоја нова млада докторка,името не и го знам. Специјализирала во Белград, ја биело добар глас ама за име врска немам, не запомтив.
    Јас велам кога ќе се пензионират Тенев и Киров, па не знам што ќе правиме.

На ada21 и stevemila им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne sum slusnala za nova dr.Jas se krstam na Tenev.Mu se javiv ne e na rabota cela nedela.I ne bil u Str,inace vika ke dojdev.I Gjuzelov.isto bezobrazen.Nekni ja izbrka bratucedka mi .I rekol ne te poznavam da te gledam na 4d(facepalm)Preeska si zakazav u stip skeining.Moja noga veke ne stapnuva tamu.Petok sum zdravje.Kaj stariot Dr

На duffi и ada21 им се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.597
    @stevemila жал ми е што си имала вака лош ден. :hug:

@duffi имаше пред 3-4 години една Весна, која чекаше специјализација во Белград, ама знам тоа трае време, а пред година две и она се породи.
    Ќе ни дојде за ~3 години др. Лазаров, моментално во Ск на специјализација. Мислам дека до тогаш Киров уште ќе работи. Тенев има уште 10тина години.
    Мојот др од Ск баш се смееше за Маџунков, еее наместо да си остане во Струмица и да биде цар, иде во Скопје. :D

На duffi и stevemila им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.731
    Допаѓања:
    175.939
    Нај мразам коментар: што ќе ти е количка за бебе од 1000 евра,кога ни 2 год нема да ја користите" Купете си нешто друго!!!
    Епа те тоа другото ми е баш таква количка...
    Не си глеат нивен двор....

На Stara, pile30, Ano и 2 други им се допаѓа ова.