И јас мака мачам со комарците, буквално ренде сум. Јас па и со отоци од нив. Минатиот викенд за задушница се мкнев по дежурни зошто левиот лакт со подлактицата ми беше отечен и деформиран. Море ациди борици, адвантан нишо не помогна. А па докторката, само да да комарци се и ме прати дома. Цел викенд ставав газени крпи мокри со ладна вода и одма се повлече отокот. Ама пак ме јадат. Мрежа иам, алки носам, се прскам, ама џабе, пак ме јадат. Нема спас. @stevemila одмарај сега, гали ги мешко. Се ќе биде во ред, а за такви особи како дотичниот, има господ гледа....Никој не не гледа нас трудниците, дека носиме живот, и дека на нас е најтешкото, да донесеме на свет здраво право дете....Само да не плашат, нервираат и шуткаат натака навака, па после по телевизии слушаме секакви приказни скраја било...
Јас од алката за комарци не сум задовилна. Лани малата ја носеше цело време ама џабе, пак ја касаа. Пак после некое време и зедов нова иста таква од Зегин и немаше ефект, а околу 250-300 ден е. Туку сакам да ве прашам нешто дали некогаш го осеќате стомакот како издишан? Цел ден денес ми е како сплеснат, празен и како да кажам не ми тежи. А 21 недела сум.И јадена сум и кока кола намерно пиев ама се ѓабе. И бебушите уште не мрдаат Утре сум на скриниг се надевам се ќе биде во ред.
@stevemila Еве те читам што пишуваш и се чудам ама да знаеш докториве ич уво не ги боли за нас и да го пријавиш што фајде ене го мојон доктор уште работи и ред други како него,јас само викам господ е еден нека им враќа на нивните најмили со иста мера, а ти да бидеш добра и се ќе биде во ред мисли на бебето тоа сега ти е приоритет никако стрес тоа сега не ти треба.Те поздравувам и биди добра А тој кретен од доктор во која болница работи Москов му е презимето така
@stevemila oф душa oф безoбрaзен дoктoр срaм дa му е дaј бoже некoјa ќеркa или внукa негoвa дa јa истретирaaт кaкo тoј тебе пa дa види кaкo е. Пa врв нa се ШЛАКАНИЦА дa им удирa нa жените кaкo не му е срaм ми се гнaси штo прoчитaв ти пoсaкувaм штo е мoжнo пoбрзo дa се смириш и дa гo зaбoрaвиш oвoј немил нaстaн. Стискaм пaлци зa се дa е вo ред сo пaпoкoт. Гaли си гo мешетo и oдмaрaј
Уште зa дa гo пoвикaш е oвaј ... Гнaсен еден. Зa штo дa гo пoвикaме, зa дa ни удри шлaкaницa? Некa, прирoдaтa ќе си гo зaврши свoетo тaкoв "д-р" не ни требa.
Читам и не можам да поверувам. Страшна работа. И во Штип знаат да бидат арогантни докторите, ама не сум слушнала некој доктор да е таков како овој во Струмица. Само Господ да не' чува, а ваквите ќе си добијат на крајот. Кругот се врти.
@iki26 вчера мислев дека сум балон. Ќе пункев. Ниту тешка храна јадев, ниту газирано сум пиела. Вечерта едвај се вртев во кревет. Денес ми е ок. И други денови ми се случува. Мислам нормално е. Те фаќа с'ска дека се спремаш за ехо.
Здраво мешиња. Ние тераме 40 недела , се помачно ми е , сега докторот ми рече ќе правиме контрола на два дена. Бевме вчера , бебе не дава знак дека сака да испаѓа , цтг во ред , вода има , постелката презрела , ама докторов вика од ова што гледам тешко дека неделава ќе добиеш болки. Па и врв на се сите се јавуваат ајде кога , ајде уште ли несака и уште толку ми прават нервоза. Сабајле му викам на мм сакам да седнам и цел ден да си плачам , емотивна сум многу станата за се и сешто плачам. Се надевам неделава ќе се гушкаме со бебе. Убав ден мешиња.
Сум станала лесно надразлива Ве нервираат коментари од страна што и како треба да правите? Јас сум тип што не се меша во туѓи одлуки и избори. На крајот на денот, секој со своите можности и желби. Ама затоа неповикани еден тон "совети" добивам. Нит некого прашувам, нит одобрување и пари барам, ама ете ги, колку скапо било, па дали ќе се искористи. Ептен ме живцира ова. Морав да се искажам
Zatoa pa Calkov ni go donesoa.Dali nekoj salam ke donesat.Kako Magunkov dr.nema da se rodi.Vide kolku e saat i izbega nazad vo Skopje.Steta golema
Стевемила тетка ми ми спомна за некоја нова млада докторка,името не и го знам. Специјализирала во Белград, ја биело добар глас ама за име врска немам, не запомтив. Јас велам кога ќе се пензионират Тенев и Киров, па не знам што ќе правиме.
Ne sum slusnala za nova dr.Jas se krstam na Tenev.Mu se javiv ne e na rabota cela nedela.I ne bil u Str,inace vika ke dojdev.I Gjuzelov.isto bezobrazen.Nekni ja izbrka bratucedka mi .I rekol ne te poznavam da te gledam na 4dPreeska si zakazav u stip skeining.Moja noga veke ne stapnuva tamu.Petok sum zdravje.Kaj stariot Dr
@stevemila жал ми е што си имала вака лош ден. @duffi имаше пред 3-4 години една Весна, која чекаше специјализација во Белград, ама знам тоа трае време, а пред година две и она се породи. Ќе ни дојде за ~3 години др. Лазаров, моментално во Ск на специјализација. Мислам дека до тогаш Киров уште ќе работи. Тенев има уште 10тина години. Мојот др од Ск баш се смееше за Маџунков, еее наместо да си остане во Струмица и да биде цар, иде во Скопје.
Нај мразам коментар: што ќе ти е количка за бебе од 1000 евра,кога ни 2 год нема да ја користите" Купете си нешто друго!!! Епа те тоа другото ми е баш таква количка... Не си глеат нивен двор....