Во петокот бев јас на скрининг кај Ѓузелов многу намрштен човек за секое прашање те замолчува.. Одбивен некакоо не зборува ич тоа најважното се е во ред со органите на бебчето и тоа.. Ни слика ми даде сама си го сликав од телефонот.. Па многуу убава сликичка излезе од лицетоо на бебчетоо.. Многу ми е убав.. Ист како мамичкааа
Јас имам и земав маст од доктор препишана факту и синоќа го чепнав ми се раскрвари ама гледам се повлекува а природен читав компир рендан да отстои со маслиново масло и се ставало има на интернет побарај
Да туку што најдов со рендан компир и маслиново, ќе го направам па ќе видам дали ќе ми помогне. А ти имаш пробано ?
И јас имав т.е уште имам, но веќе не боли не чеша, и не е големо. Такво како издишано балонче на моменти кога имам (ретко) опстипација е поголемо. Јас мака мачев еден месец и се откажав. Пробав три различни креми, пробав компир и кантарион/маслиново (ама неколку пати само) и ништо. На крај две недели ставав навечер и некогаш преку ден на памукче кантарион. Од тоа омекна, се смири, не боли и не чеша и сл. Ама не се повлече целосно И ми здосади. Д-р рече нема да се повлече, може само да се влоши во трето тромесечие и при крај. Внимавам на храна, се туширам почесто, после секое одење во тоалет обавезно и некогаш мачкам кантарион. Ќе видиме што ќе се случува понатаму Едит: За болка можеш коцка мраз да држиш, и тоа олеснува.
Мешиња денес земав резултати од крв и баш не се сјајни Сите вредности ми се или горе стрелка или доле, ретко да е таман но најмногу ме плашат овие што се ми се чини баш покачени Ензим AST 39 и ALT 52 Лимфоцити 15 ( од 25 до 40) и холестерол 7.64 Многу е лошо, што може да е? Железото ми е 11 а хемоглобин 10.5 А инаку за скриен шеќер пишува глукоза 120мин 6.48 и само глукоза 5.20 Добро е или не?
Холестерол, ензим и лимфоцити не се приверува во бременост и многу други параметри. Да не се буниш од матичен барај упат за крвна слика за трудници.
за шеќерот не би знаела да ти кажам .. Ова аст алт се вредности за функцијата на црниот дроб, холестеролот е висок a хемоглобинот треба да е 12 минимум. Сигурно не е ништо страшно бидејќи некои од вредностите може и бременоста да ги поместува. Ќе се консултираш со доктор тој знае што е најдобро за тебе лично. Ама па во бременост не се испитува ова бе ... чудно ми е
Па баш пред некој ден коментиравме со Момичка во темата. Јас пред 10 дена кога барав, во виола немаше. Кога отидов во зегин исто ми рекоа дека е дефицитарен и ми бараа каде по Скопјево има за да купам. Изгледа уште е истата ситуација.
Јас утрогестан купив во Еурофарм аптеката што е во Поликлиника Букурешт ништо не ми рекоа за дефицитарен дека е...ама тоа беше пред една недела сега не знам
Изгледа само во Скопје има дефицит, баш пред некој ден прашав една другарка кажа имало овде утрогестан.
Да Скопје само. На мм му рекле ако може од др. градови да се снаоѓа. Немало увоз и ова им биле стари залихи.
Jas kupiv pred dva dena imase.Tuku sakav da vi kazam pred nekoj den so prasuvav za izrastokot na gradata,stavav na pamukce kantarion maslo.Taka 3dena postojano.Mi se isusi i padna.Sega nemam nisto.Sovet do site so imaat,probajte stvarno pomaga