Леле ќе се бањаш. Нашиот одмор исто требаше од понеделник ама се откажа заради обврски на мм. И толку. После тоа касно ќе е. Ќе си се печам во скопјево цело лето. Обавезно да се избањаш и за мене еднаш.
Ние дома ке си седиме до охрид за викенд и назад зависи дали ке можам да патувам, за подалеку нема шанси како што сум паничарка одма ке се вратам
Zdravo zenicki sakam da spodelam iskustvo so vas bremena sum 18 nedela na 12 nedela bev na skrining mi kazaa deka bebusot e masko ama ne bese sigurna doktorkata posle 4 nedeli bev na kontrola mi kaza deka 95 posto bebusot bil zensko megutoa vcera bev pak na kontrola pa mi kaza deka nesto i viselo mozelo da bide masko i sega jas navistina vekw nezbam sto nosam
Se nadevam deka tocno ke mi kazat zasto ova veke ispadna kako na kviz masko zensko pa pak masko a jas tolku sakam da e zensko zasto dvete decina. Mi se maski
Мојот матичен прво ми кажа дека е машко, а наредната контрола кажа женско е, претходниот пат сигурно папчаникот не' излажал да помислиме дека е машко.
Epa mene prviot pat masko pa vtoriot zensko a sega koga bev nesto kako da i viselo moze i kaj mene se raboti za papcanikot
Можеби и кај тебе ќе испадне дека е папочната врвца па ќе ти се исполни желбата за женско. На вториот скрининг ќе бидеш сигурна што е.
Мене не ми е јасно како може да се помешаат со папочна врвка сега кога бев не бараа прво куре туку бараше тестиси, односно дали меѓу нозете има сенка од тестиси и немаше... имаше само две цртки кои укажувале дека е дунде Ваљда нема машко да испадне на крај ке видиме на скрининг за 9 дена
Добро како може некои луѓе да си дозволуваат да те допираат за стомак?!? Не ја ни познаваш 2 пати у живот си ја видел, те фаќа за стомак, пола саат ја остава раката! Меша, врти а освен најнајнајблиските никој не ме допрел! Па кој месец си, какво е? И сигурно ли е такво! Уфффффффф уф уф
Значи има многј безобразни луѓе. Само маж ми ми го има допрено и не давам на друг. Еднаш една ме фати неспремна и после цел ден ми беше шубе некако и сега коога ќе наидам на некого гледам да не ме допре никој.
Не е безобразно , може после и нив им е незгодно .Не бидете толку негативни , некој од милост го прави тоа ,од што се радува за вас и бебчето . Сигурно не ви мислат лошо , ништо страшно не е ако ве допрат . Сега секако не непознати по пат хахах
Мамички др ми кажа да го прекинам аспиринот дека после 28 недела не било убаво да се пие. Ми рече штом д димерите ти се добри и немаш пишано клексани престануваш со аспиринпт. Дали и некој друг го има така прекинато?
Воопшто не ми е страв,опуштена сум и едвај чекам да одам. Мајка ми ќе иде со нас да ми се најде за малата по раат да бидам. Јас мислам порано подобро. Полесно за тебе ќе биде околу малиот. Помала ќе бидеш и по подвижна.
Јас на панделче и го галнав мешко @pandelka Така несвесно од кеф А кај сестрами постојано бев на стомак, си играв со малата. Попот пеј Алилуја таа игра внатре
Не е за безобразно или негативност. Се знае, маж, најдобра другарка, мајка, сестра и.. тука некаде завршува списокот. И тоа нежно да те погали некој или и да праша дали може да ја стави раката од милост. Но некоја што не ти е блиска, си ја видел а ни името не и го знаеш така да и текне да почне да те пофаќа и да се заборави, па и сама да кажува според стомакот што носиш и дали си сигурна дека носиш тоа што мислиш? Не е во ред. Непријатно ми беше, ја остави раката на стомаков. Шубе ми беше, се најдов во небрано и од коментари и прашања..
Во 19та недела на брис ми открија уреоплазма. Пиев еритромицин 7 дена и денес бев за контролен брис (21 недела). Докторкава прво ми вика дека не сум ни морала да правам, дека она практикувала само пред крај да се направи контролен брис и дека сега сигурно пак ќе покаже дека имам. Ми спомна ако не е лечена дека може пред време да пукне водењак и тотално ме збуни. Што ако мојава е лечена а не е излечена?! Читам на некој им давале вагиналети, а мене воопшто не ми ни спомна за таква опција, на други се префрлило на бебето, а јас кога ја прашав ми рече нема шанси да се префрли. Тотално сум збунета и нервозна. Ве молам некоја ако знае нешто повеќе да ми пише.