Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Јас колку шо сум упатена, нареден брис треба да се направи по месец и пол после терапијата, ако се направи порано може да покаже лажно негативен резултат заради антибиотците, така ми кажа мене мојот доктор. И да пожелно е да се излечи, може да влијае на грлото на матката, на плодовите обвивки. На бебето мислам не можи да се пренеси, освен ако е присутна за време на пораѓај.

2. mariz

mariz Форумски идол

Јас правев брисеви во 16та и испадна уреаплазма и никакви симптоми немав и ми беше сумљиво ги направив брисевите од ново приватно, а меѓувреме матичнава ми даде Еритромицин но не почнав да го пијам. Брисевите оп негативни испаднаа... а сестрата што работи кај матичната рече аман бе што е ова секоја втора трудница има уреаплазма, ете резултатите неточни, ништо не пиев и океј ми е доле, немам никаков исцедок и сл... имаше ти некои симптоми? Зашто јас минатата бременост ја имав и страшни симптоми имав, да не кажувам какви ама страшно ми беше, во 7,8ми месец и тоа.. ја излечив и бебето до 42ра го доносив, а брисевите во 37ма ми беа чисти.. природно се породив :)
    Направи си брисеви, по можност приватно :)

3. Kiki_

Kiki_ Активен член

Мене ми рече 5 дена после последното апче. Не знам веќе што да мислам, многу се нервирам.

4. eli25

eli25 Форумски идол

@karibian мене денес ми рекоа до 32 се пие и до тогаш да го пијам. @Вереничка мене мајка ми ме нема допрено. Минатиот пат старосватицата го погали мешко и ми дојде да се тргнам такво некое чувство :^) Навикнати сме со мм само да го галиме и чат пат кога скока со сестра ми се смееме. @Kiki_ контролен брис се прави , без разлика.

karibian and Вереничка like this.
  5. SophiaBella

Дефинитивно не после 5 дена, мене и во лабораторијата каде шо ги носам ми кажаа дека треба после толку време да се повтори брисот.

6. Kiki_

Kiki_ Активен член

Бог да чува значи. Како можат вака. А каде правеше ти?

7. SophiaBella

Јас сум од Битола, во приватна лабораторија која ги праќа во Авицена.

fana likes this.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Мене на претходната контрола ми го намали преку еден ден. Сега деновиве сум на контрола па ќе видиме што ќе каже.

karibian likes this.
  9. pile30

pile30 Популарен член

Мене Трансфузиолог ми рече дека до 30та недела да примам Аспирин а Клексан до 12та.Е сега бидејќи сум со ивф од 5 ти ден од транафер примам Клексан а Аспирин од пункција а сега сум 14+4 мм беше вчера кај Др.Јани на консултации и тој му рекол мислење за Клексанот дека немам потреба повеќе да ги примам него му било битно ехото од бебето како се развивало ако се е во ред и дека во ред ми е хемостаза и ддимери нема потреба од примање.Кажал мм дека има и жени што и покрај мирни ддимери и мутации хетерпзиготни ги примаат и тој на тоа рекол дека е тука имаме неразјаснето со многу од колегите дека излишно се примаат е кај Хомозиготни мутации тогаш да и јас вика ги давам...И сега од страв ги примам Клексаните до 25.06 па ке барам и трето мислење па ќе видиме што понатаму...

karibian likes this.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Јас на брисевите во 12 недела имав уреапласма ,докторката ми препиша еритромицин таблетки ги пиев 7 дена и вагиналети еритромицин со нистатин ама јас вагиналетите не ги ставав некако ми беше страв да не е премногу и после нив не направив контролен брис ,сега во 35 недела кога правев брисеви ми излегоа чисти немам никаква бактерија така да не се секирај .

pile30 likes this.
  11. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Мене и Петановски и матичниот ми рекоа до крај на 31 ва недела да го пијам.

karibian and pile30 like this.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

@pile30 јас имам 3 хетерозиготни мутации ми рече до крај да примам клексани. Ддимери ок , акт. парц.време ниско.

13. pile30

pile30 Популарен член

Јас имам 2 мтхфр мутации хетерозиготни а времињата ми се во ред и ддимери.Последно ми беа 306 и Седула ми даде уште 28 инекции и на извештајот по еден месец пишал консултација со гинеколог за во иднина.А Петановски рече до 12та е доволно а Аспирин до 30та.И затоа мм го пратив кај Елена Петровиќ но на одмор била па отишол во канцеларија кај Јани и Јани ова го кажал.Но ќе видам и Петровиќ што ќе каже.Јас читам дека се боцкате и од тоа ми е страв да го послушам Јани може грешам но од тој пусти страв.Дури и Димчев рече до 12та е доволно за понатаму ако се е во ред со ддимери времиња и бебе не давам..И ај оди разбериги сите различно...уф... нас ни е најтешко

Ти кај кој Трансфузиолог одиш и која недела си?

Last edited by a moderator: Jun 14, 2017
    eli25 and karibian like this.
  14. pandelka

pandelka Популарен член

Зато те сакаме тете:inlove:
    Мене на раб колешките редовно ме галеа по меше, некој од нив. Додуша мене појќе ми пречит некој да ме гледат таму отколку да ме галит, како поискрен ми е допирот отколку погледот.

Momichka, mal.ecka, Ano and 5 others like this.
  15. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Da da jas sum

ada21 likes this.
  16. karibian

karibian Популарен член

@eli25 @Ano @Capricorn Taurus сега стварно незнам што да правам ми е страв ако го прекинам да не си направам нешто лошо. Стварно се збунив сега :?:

eli25 likes this.
  17. ada21

ada21 Популарен член

@zoceeee одма се сетив. Честитки за бременоста со лесно да ти е . Како си сега ? Ок ли е се ?

eli25 likes this.
  18. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Fala ti dobro e ama na momenti znae da bide loso anksioznosta e takva

mal.ecka likes this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

@karibian јас баш вчера се консултирав со трансфузилогот ми рече максимум се пие до 32ра ама гинекологот ќе ти каже ако треба и до 30та. Така да секој случај е различен. Тебе штом ти рекол гинекологот така, така проценил. Сигурно не е будала да се зеза со аспирин. @pile30 ти кажав еднаш кај Елена Петковиќ. 30та недела. Бев и кај Јани дури беше отсутна Елена, тој не сакаше да се меша во нејзината терапија и рече да продолжам како ми кажала таа.

karibian, pile30 and kukla21 like this.
  20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@iki26 каков страв - мислев нетрпение заради одморот. Ти се оди и секако на работа не ти се седи и време не врви :) Ти завидувам. Едно брцкање во вода за мене :)

За фаќање меше не давам. Јасно кажувам дека не сакам. Апликацијата ми пиша дека не било дрско да се одбие галење на меше и јас буквално си го сфатив. Свеки еднаш му рече на внукот да го погалел бебето. Си кажав не сакам да ме фаќаат по стомак, а на малото му реков бебето спие, да не го разбудиме. Во иднина свеки ќе си знае дека нема фаќање меше.
    Безобразно или не, тоа е лична одлука. :)

Momichka, Stara, iki26 and 6 others like this.