Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас колку шо сум упатена, нареден брис треба да се направи по месец и пол после терапијата, ако се направи порано може да покаже лажно негативен резултат заради антибиотците, така ми кажа мене мојот доктор. И да пожелно е да се излечи, може да влијае на грлото на матката, на плодовите обвивки. На бебето мислам не можи да се пренеси, освен ако е присутна за време на пораѓај.

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.137
    Јас правев брисеви во 16та и испадна уреаплазма и никакви симптоми немав и ми беше сумљиво ги направив брисевите од ново приватно, а меѓувреме матичнава ми даде Еритромицин но не почнав да го пијам. Брисевите оп негативни испаднаа... а сестрата што работи кај матичната рече аман бе што е ова секоја втора трудница има уреаплазма, ете резултатите неточни, ништо не пиев и океј ми е доле, немам никаков исцедок и сл... имаше ти некои симптоми? Зашто јас минатата бременост ја имав и страшни симптоми имав, да не кажувам какви ама страшно ми беше, во 7,8ми месец и тоа.. ја излечив и бебето до 42ра го доносив, а брисевите во 37ма ми беа чисти.. природно се породив :)
    Направи си брисеви, по можност приватно :)

3. Kiki_

Kiki_ Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Мене ми рече 5 дена после последното апче. Не знам веќе што да мислам, многу се нервирам.

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.779
    @karibian мене денес ми рекоа до 32 се пие и до тогаш да го пијам. @Вереничка мене мајка ми ме нема допрено. Минатиот пат старосватицата го погали мешко и ми дојде да се тргнам такво некое чувство :^) Навикнати сме со мм само да го галиме и чат пат кога скока со сестра ми се смееме. @Kiki_ контролен брис се прави , без разлика.

На karibian и Вереничка им се допаѓа ова.
  5. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Дефинитивно не после 5 дена, мене и во лабораторијата каде шо ги носам ми кажаа дека треба после толку време да се повтори брисот.

6. Kiki_

Kiki_ Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Бог да чува значи. Како можат вака. А каде правеше ти?

7. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас сум од Битола, во приватна лабораторија која ги праќа во Авицена.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    40.513
    Мене на претходната контрола ми го намали преку еден ден. Сега деновиве сум на контрола па ќе видиме што ќе каже.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Мене Трансфузиолог ми рече дека до 30та недела да примам Аспирин а Клексан до 12та.Е сега бидејќи сум со ивф од 5 ти ден од транафер примам Клексан а Аспирин од пункција а сега сум 14+4 мм беше вчера кај Др.Јани на консултации и тој му рекол мислење за Клексанот дека немам потреба повеќе да ги примам него му било битно ехото од бебето како се развивало ако се е во ред и дека во ред ми е хемостаза и ддимери нема потреба од примање.Кажал мм дека има и жени што и покрај мирни ддимери и мутации хетерпзиготни ги примаат и тој на тоа рекол дека е тука имаме неразјаснето со многу од колегите дека излишно се примаат е кај Хомозиготни мутации тогаш да и јас вика ги давам...И сега од страв ги примам Клексаните до 25.06 па ке барам и трето мислење па ќе видиме што понатаму...

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас на брисевите во 12 недела имав уреапласма ,докторката ми препиша еритромицин таблетки ги пиев 7 дена и вагиналети еритромицин со нистатин ама јас вагиналетите не ги ставав некако ми беше страв да не е премногу и после нив не направив контролен брис ,сега во 35 недела кога правев брисеви ми излегоа чисти немам никаква бактерија така да не се секирај .

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Мене и Петановски и матичниот ми рекоа до крај на 31 ва недела да го пијам.

На karibian и pile30 им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.779
    @pile30 јас имам 3 хетерозиготни мутации ми рече до крај да примам клексани. Ддимери ок , акт. парц.време ниско.

13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Јас имам 2 мтхфр мутации хетерозиготни а времињата ми се во ред и ддимери.Последно ми беа 306 и Седула ми даде уште 28 инекции и на извештајот по еден месец пишал консултација со гинеколог за во иднина.А Петановски рече до 12та е доволно а Аспирин до 30та.И затоа мм го пратив кај Елена Петровиќ но на одмор била па отишол во канцеларија кај Јани и Јани ова го кажал.Но ќе видам и Петровиќ што ќе каже.Јас читам дека се боцкате и од тоа ми е страв да го послушам Јани може грешам но од тој пусти страв.Дури и Димчев рече до 12та е доволно за понатаму ако се е во ред со ддимери времиња и бебе не давам..И ај оди разбериги сите различно...уф... нас ни е најтешко

Ти кај кој Трансфузиолог одиш и која недела си?

Последна измена од модератор: 14 јуни 2017
    На eli25 и karibian им се допаѓа ова.
  14. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Зато те сакаме тете:inlove:
    Мене на раб колешките редовно ме галеа по меше, некој од нив. Додуша мене појќе ми пречит некој да ме гледат таму отколку да ме галит, како поискрен ми е допирот отколку погледот.

На Momichka, mal.ecka, Ano и 5 други им се допаѓа ова.
  15. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Da da jas sum

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    @eli25 @Ano @Capricorn Taurus сега стварно незнам што да правам ми е страв ако го прекинам да не си направам нешто лошо. Стварно се збунив сега :?:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @zoceeee одма се сетив. Честитки за бременоста со лесно да ти е . Како си сега ? Ок ли е се ?

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Fala ti dobro e ama na momenti znae da bide loso anksioznosta e takva

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.779
    @karibian јас баш вчера се консултирав со трансфузилогот ми рече максимум се пие до 32ра ама гинекологот ќе ти каже ако треба и до 30та. Така да секој случај е различен. Тебе штом ти рекол гинекологот така, така проценил. Сигурно не е будала да се зеза со аспирин. @pile30 ти кажав еднаш кај Елена Петковиќ. 30та недела. Бев и кај Јани дури беше отсутна Елена, тој не сакаше да се меша во нејзината терапија и рече да продолжам како ми кажала таа.

На karibian, pile30 и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @iki26 каков страв - мислев нетрпение заради одморот. Ти се оди и секако на работа не ти се седи и време не врви :) Ти завидувам. Едно брцкање во вода за мене :)

За фаќање меше не давам. Јасно кажувам дека не сакам. Апликацијата ми пиша дека не било дрско да се одбие галење на меше и јас буквално си го сфатив. Свеки еднаш му рече на внукот да го погалел бебето. Си кажав не сакам да ме фаќаат по стомак, а на малото му реков бебето спие, да не го разбудиме. Во иднина свеки ќе си знае дека нема фаќање меше.
    Безобразно или не, тоа е лична одлука. :)

На Momichka, Stara, iki26 и 6 други им се допаѓа ова.