Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    119.196
    Истo и јaс aмa мене ми дaде вaгинaлни пoрaди тoa штo немoжев дa гo земaм кaкo кaпсули oд желудникoт. Ми рече декa ке нaпрaјме кoнтрoлни брисеви пoсле скринингoт (нa 23ти јуни сум нa втoр скрининг) инaку мoментaлнo сум 19+4 a ми рече декa aкo нa тие брисеви пoкaже декa јa имa ќе ми дaде друг тип aнтибиoтик кoј немa дa сметa нa желудникoт. Дa нaпoменaм декa имaм уште 5 вaгинaлни зa стaвaње oд терaпијaтa,a кoнтрoлен брис ќе прaвaм 3 недели пoсле скринингoт, знaчи нa пoчетoкoт нa јули. Феминкaтa пoгoре ти кaжa декa брисевите не се земaaт oдмa пoсле терaпијa,a и мене дoктoрoт истo ми рече.

Последна измена: 14 јуни 2017
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Јас со првата бременост клексаните ги примав цела бременост и еден месец одкако се породив
    Сега пијам Аспирин и не ми има спомнато нешто такво :?:

На stevemila, karibian и pile30 им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    40.513
    Очигледно различно кај секого. Еве јас веќе три недели сум со намалена доза. Ќе видам сега што ќе каже на контрола.

На eli25, karibian и pile30 им се допаѓа ова.
  4. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    И на мене двајца гинелолози ми кажаа дп 32+0 ,од денес сум 32 и пред некој ден бев на контрола и матичниот ми рече да ги прекинам. А и последните дестина дена забушавав со аспиринот заборавав да го пијам.

На stevemila, pile30, Capricorn Taurus и 2 други им се допаѓа ова.
  5. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Решив да го прекинам од денес ваљда не ми рекол така за џабе. Д димерите ми беа ок наод уреден не би требало да има проблем зашо тогаш и на трансфузија бев кај некоја Маура Горчај баш ме праша дали др ми спомнал за прекинување на аспиринот.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.777
    Вчера бев по конзилијарно во Ремедика. Немав преглед, ама ја прашав докторката за болките, рече сега тежи повеќе стомакот и нормално е. После 32ра недела рече и дека ќе се зголемат 8-| Кога ќе ме заболи да легнам. За магнезиум, слободно по 2 од 400. Таа доза вика е ништо. Во болница венски им ставаат 1 грам на саат.

На stevemila, Ano, ada21 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @eli25 супер ели малку утеха ,барем знаеме дека е нормално .
    Ќе видиме како ќе биде ако се зголемат :whew: јас земам 2 по 375 мг директ . Некогаш и б6 пијам демек да се смири матката .

На stevemila, pile30 и eli25 им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.777
    Туку излегов 2 мин на тераса имаше малку алишта да ги соберам, кога ме фати тахикардија и без воздух останав. Мерам притисок 120 со 80. Никогаш не сум имала толку јас сум класично 90 со 60. Исцедив лимон, пиев б6 и магнезиум . Тахикардија сеуште имам :(

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    40.513
    Ај ќе си знаеме за вторите дечиња.:D
    Сега се ни е ново иако јас се обидувам да најдам логика и да не паничам. Ама потсвесно сите си се грижиме.

Легни одмори. И мене ми се случувало истото на 120 со 80 зошто како што викаш цел живот сум со 90 со 60 притисок. А и времево не ни оди баш во прилог.

На Belabelinakinder, pile30, karibian и 4 други им се допаѓа ова.
  10. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @eli25 да да легни ќе се смири . Од топлото е некогаш паѓа ,некогаш се качува. И диши длабоко

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    40.513
    Мене претходниот пат кога ми го намали ми гледаше постелка и плодова вода и се беше во ред. Ќе видиме попладне што ќе каже.

На Belabelinakinder и karibian им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ели тоа што си се задишала е од тоа што имаш повеќе крв и кислород низ крвотокот. Мене некогаш кога зборувам ми се случува да се задишам како да сум копала. Ми рекоа да не паничам.
    Притисокот ти е нормален - може повисок од тоа што си научена, па така го чувствуваш.

На Belabelinakinder, Bebulleee, pile30 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.777
    @kukla21 исто. Зборував со мајка ми по тел. И неможам да зборам се напрегам немам сила :( Ама јас паничам ете тоа ми е маана.

На kukla21, Seduction, karibian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Ели немаш потреба од паника. Задушувањето си е нормално. Матката ги крева нагоре сите органи и искрено треба да се задишиш:D. Тек кога ќе почне бебуш да се спушта надолу, ќе ти е полесно дишењето. Си се уплашила за ништо, ајде за убаво е задишувањето :*

На Momichka, kukla21, stevemila и 5 други им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.777
    @pandelka уффф :sweat: фала ти. Сум читала дека е нормално сум заборавила. Одма правам филмови (facepalm) Дека и тахикардија и притисок одеднаш си викам готово :rofl:

На Momichka, stevemila, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  16. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Да ме видиш ти мене по скали ко ќе се качувам или слегувам:lol:, јазикот надвор а срцето 200:D. Ко ќе легнам дома после работа осеќам тахикардија ама после мал одмор си се стабилизира. Се си е нормално, уживкај си, бебушите си имаат простор направено за лудории внатре да изведуваат а цената на тоа е задишувањето на мама:inlove:

На Belabelinakinder, Momichka, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ај баш пиши што ќе ти каже. Јас не пиев сабајле. Да не е лошо па нагло ако се прекине.

18. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Мене ми го прекинаа заедно со фраксипаринот кој е сличен со клексанот. Д димерите не беа ниски но беа во границите на нормалата. Од тогаш не пијам аспирин. Бев некаде на средина на бременост. Матичната пак ми рече пијај си аспирин по 2, 3 пати неделно, не е штетно.

На pile30, eli25, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Како јас да се читам. Живееме на 4 спрат без лифт. По скали правам на секој спрат пауза, а кога ќе влезам дома одвај дишам како маратон да имам трчано. :D :D :D

На Bebulleee, pile30, pandelka и 6 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.769
    Допаѓања:
    77.128
    Да видиш кога ке се породиш, како да ке се преродиш. После раѓање дишам убаво срцево 70 (а 120/130 одеше и под 100 ич на крајот не се симна), викам аууу какво олеснување. Има право Панделка, стиска бебето се, којзнае органиве кој пат го фатиле сите лево десно горе доле :D а тек бешиката какво олеснување, цел ден да не отидам да мочам после раѓање прв ден.. а одев на 10мин и кога отидов вечерта немаше крај мочај мочај пуу :rofl: а тоа дека веќе ослободена и цела се пуни пак :) башка и топлово го прави своето..

На pile30, pandelka, Belabelinakinder и 6 други им се допаѓа ова.