Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne da se mestat organite ringispil se napraveni:D.Koga bev za Sk na pregled dr nemozese jajnicite da mi najde.Edniot bese skroz dolu pod bebeto a drugiot skroz pozadi .Se smee vika da gi barav nemase da gi najdam.I jas pocnav da osekam tesko kaj zeludnikot gore.Stomakot mi odi se povisoko i tesko mi e epten.Ama ke izdrzime.Cela vecer ne spiev od bolki.Nikako nemozev da se namestam Ma ni magnezium pomaga ni jogurt ni nisto.Sega ke odam do apteka ke baram so kalcium.

На Belabelinakinder, Momichka, orhideea и 2 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.778
    @stevemila ме наежи со јајниците :D Поарна сум. Бев до сити мол , си купив нешто и одма срце на место :D Бапнав и едно ладно коктелче безалкохолно :) Сега ќе правам летна манџа :smirk:

На Ano, Bebulleee, karibian и 9 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.133
    @ada21 Јас сега па бев со автобус до факултет, па имав и пешки малку.. пулсот сигурно 130 ми беше :D цела жива вода сум и ко фацава потечена ја осеќам :sweat: едвај чекам дома да се избањам.
    Да се пофалам у спат сум пожила и третиот предмет, 3 од 3 полагани, положени.. овој денес изненадно со 9ка :D 10, 9, 7 бре паметен труднички мозок :rofl:
    Синчево пак му се повтори увцето и од вчера ми е со температура :( бевме со приоритетен на ушно, му дадоа Панцеф но ми рекоа да не почнувам одма, ако е ептен со температура да дадам.. до пред недела беше на антибиотик... :(

На pikacu87, Вереничка, kiki_riki и 17 други им се допаѓа ова.
  4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Мариз честитки за положените испити,умна мама си.
    Протов болки во ушето на малиот земи му Отол Х маслени капки, приверена работа. За 2 дена ко нов ќе биде

На Melinda85, ada21 и mariz им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.133
    Прашав за локално.. ми рече кај мали деца џабе локално особено ако вака често се воспалува увото со секоја настинка, грип, вирус.. рече капките само би маскирале ситуација моментално, а ако се разболи пак ке удри таму. Рече дека ако е вака секогаш (а секогаш се воспалува), ке има некоја интервенција на трет крајник, нешто со цефчиња... во фамилијата сите машки со извадени крајници се (facepalm)

6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    И мојата знае од време-на време да ја здоболи ушето и плаче се жали. Ќе и капнам неколку пати од капките и и заминува. Е сега може кај малиот да е последица од крајниците тоа е друго. Околу 50 ден. се ако сакаш би ти рекла да пробаш бар некој ден

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    мене еднаш ме болеше во пределот на јајниците и му викам на докторов , докторе ме боли кај јајниците, он се згази од смеење вика кои јајници, не ти се доле више сега се горе :tmi: во бременост дури горе се кревале :D

На Ano, pile30, pandelka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Вчера баш по дождот излегов и нормално, со сандали и се вратив дома со мокри нозе. Денес гледам имам бело прање а и некако бешиката како да ми е воспалена. Превентивно да ставам нешто, знам дека ми е од измрзнето?

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.133
    Ништо превентивно.. а и незнам што би ставила, пиј топло чајче да се стоплуваш и повеќе да мокриш :)

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    имам дома полигинакс вагиналети, можам ли од нив да ставам?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.133
    Па немој.. јас како што знам за бактериски инфекции се тие, а ти си настината.. само повеќе стопли се, чајче.. ништо друго. Чешање немаш така?

На Zaljubena111 и stevemila им се допаѓа ова.
  12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Мешковци да ве известам мојата прекрасна " сваќа " @Natasa. P денеска стана МАМА на една најубава и најпрекрасна ќеркичка
    Воедно да ве поздравам и да ви кажам дека ми фали темава. Се надевам догодина пак ќе се дружиме :) Со лесно да ви е на сите и ви посакувам на сите лесен пораѓај и живи, здрави бебулиња. Да сте најсреќни мајки

На Paka, Lea_85, ALISA0000 и 32 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.133
    И јас да кажам дека видов @irena.1 се породила :inlove:
    Нека се живи, здрави и весели малите сонциња :l: а на мамичките лесно и брзо опоравување :hug:

На baby 5, karibian, pile30 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Женски неполна 8 недела сум, ама стмаков ми е подуен (не е тврд) цело време ко тежина осеќам на желудник и имам многу гасови. Нормално ли е или ненормално? :lol:

Живи и здрави! Само убавини и за бебчињата и за мамичките :*

Последна измена од модератор: 16 јуни 2017
    На sofi2107 и Momichka им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.133
    Скоро до 12та бев таква... смешно е ама како балон се дишев :lol: после се нормализирав, па ваљда нормално е поради промена во организмот...:D пази со мешање храна...

На Bebulleee и Momichka им се допаѓа ова.
  16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.594
    Денес имам некое глупо чешање и пецкање долу :|
    Утрогестан ставам со стерилни ракавици, внимавам многу, често менување памучни гаки ама ете... Гледав нема промена во боја долу, се е многу нормално. Само кога се бришев сабајле, кога ми имаше истечено утрогестанот, беше многу многу по влажно од вообичаено.
    Единственото лошо што го направив беше несвесно и беше полу-влажни соништа :$
    Сега за сега се подмивам со сода. Ќе сварам и камилица.
    Да земам пробиотик? Тоа беше добро ако е кандита нели?

17. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Фала ти многу, ми олесни малку! Со првата бременост немав воопшто ништо за прашување исто ко да не бев, сега само нешто се чудам. Станувам едно сабајле и баш ко балон бев и уште сум! Хах

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.133
    Леле исто секое сабајле особено (а срам ми е од мм, среќа рано е на раб) :rofl: и јас со првото немав такво нешто, сега дури 20та сум и чат пат пак ми се случува...

На Smiley11 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Нека и е жива и здрава. Како вчера да беше кога ни кажа дека има висока бета во вештачко :) ептен ми е мило за ваквите убави и успешни приказни. Дај боже сите храбри жени од вештачко оплодување да ни се приклучат овде што поскоро.

На Paka, karibian, pile30 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Цело време ја мислам @Natasa. P дека немаше пишано, дури се загрижив. Ама ете мама станала. Да се здрави и живи. Исто така и @irena.1 да се здрава и живи со бебето.:party:

На elcezelce, spirkovski, pile30 и 5 други им се допаѓа ова.