Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    40.510
    Мислам до 28.
    Јас еве сега минатат недела испитував.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  2. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Тука сум, на шетање удривме вчера и денес.
    Сега одмарам нозе.
    Количката ми е постирана во категорија бебе во темата количка.
    Ќе сликам и алишта уште не ми се средени :lol:
    Како мало дете се радувам кога некој ќе му купи нешто на бебуш па дури и јас кога купувам.
    Радост што не се опишува.
    Уште креветче и готови сме.
    Од денес 33 недела :inlove:

image.jpg Неред :tmi:

На kiki_riki, ada21, Seduction и 13 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    77.053
    Абе ене кај ви е Грција, убеди го до некое блиску место:D Ние почеток на Август ке одиме... :)

На iki26, kiki_riki, Seduction и 3 други им се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ehh tesko se ubeduva.Pogotovo sega vo vakva situacija so sum.E ako odime i nie nekade nakaj 10ti ke bide

На orhideea и mariz им се допаѓа ова.
  5. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    И јас летото го почнав од пред 2 недели. Јас се осеќам одлично фала му на господ.Имаме камп Грција, со дозвола од доктор, летото планирам да го поминам на море.Кој иде на кај Лептокарија пишете, и слободно бујрун кај мене на кафе и ручек:* Убава вечер мешиња❤

На stevemila, Stara, ada21 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Епа сега значи во среда сме на контрола една недела сме разлика :*

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.728
    Допаѓања:
    40.120
    Ехх женички, јас ова лето сама ќе бидам пак. Мм за неколку дена заминува во странство на работа, сега му се пружи шанса. На свадба сум летово во септември, тој нема да е тука. Ни за раѓањето на бебето нема да биде тука најверојатно. Тешко ќе ни биде знам, сме го поминале ова еднаш, ама сега ќе биде потешко оти бебето ни е на пат. Мора да издржиме. :(

На Troi, Belabelinakinder, karibian и 11 други им се допаѓа ова.
  8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    denes bev na prv skrining, 13+5 sum spored posleden ciklus a spored pregledot 13+2... bebeto dobro se razviva, nema indicii za daunov sindrom...
    brisevi i krvna slika uredni ,samo na urinokultura mi najdoa nekoja bakterija no doktorot kaza deka ne e opasna za bebeto i da pro bam so poveke tecnosti i kontrola za dve nedeli..ako ja ima pak togas kenmi dade terapija...
    inaku tamu mi go izmerija pritisokot izleze 170 so 100, a doma sekojdnevno go sledam mi e 140 so 90 najcesto do 120 so 80.. mi predlozi zaradi preventiva da pocna dagi pijam metildopa koi se oiele samo vo bremenost...ima li nekoj iskustvo so ovie apcinja..so utrogestanot postepeno treba da prekinam, isto i so aspirinot...

На stevemila, Belabelinakinder, Melinda85 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    40.510
    Оф сигурно не ви е лесно. Да не мм незнам што ќе правам. Реално многу ми помага низ дома. Ама кога е за бебе жртви се прават. Ќе помине и ќе се врати па заедно ќе се гушкате. А до тогаш и ние сме тука:hug:

На karibian, iki26, Libra88 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Мешиња дали со упат од гинеколог матичен може да се испита крв во Авицена? Знам за Синлаб може но за Авицена незнам.Ве молам за помош.

Денес цел ден сум ужас притисокот до 120/85 а јас со 100/70 ми е најубаво а од овој 120 ми се лоши телото ми се омалаксува.Ми се гадеше цел ден а сум 15та недела.Вечерва мерам температура се осеќав многу жешка и 36.9 па се напив Парацетамол зошто и се ме боли и ко омалаксана сум можно е да се разболувам? Лелеее си плачам од преескаааа;(;(;( страв ми е...Во четврток требаше на ехо но утре после 17ч.ќе одам ме фаќа страв

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @pile30 може, бесплатно е.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Фалааа ти многу Ели :*

Леле колку се вознемирив сега на вести слушнав на сител дека мајките во второто тромесечје со покачена телесна температура бил голем процентот да родат деца со Аутизам.А јас вечерва имам 36.9 и плачам незнам како да се смирам.Се напив Парацетамол и сега ми е 36.8 паднала минимално..туууу како ги слушнав аман....а јас имав 36.4 или 5 во 7ма 8ма не секој ден но ми се случи да се осеќам така жешка и мерев и ми спагаше брзо но тогаш кога телото се бори со плодот што е нормално но ова за второво тромесецје ме уплаши 15та недела сум и само денес се осеќам жешка другиве претходни денови не се најнормално;(;( Некоја дали имала температура во овие недели 15та 16та?

Последна измена од модератор: 20 јуни 2017
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    40.510
    Само да знаеш само во таа во Тафталиџе може со упат. Во аеродром не може.

На eli25 и pile30 им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    40.510
    Зошто се паничиш непотребно. 36,8 е нормална телесна температура, а не покачена.
    Смири се, не си прави стресови.

На mac82, karibian, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Матичната општа работи со Авицена и доагаат во ординација па мислев таму да одам.Ќе видам сабајле ќе и вртам ако може така ок ако не ќе одам задутре.

Последна измена: 19 јуни 2017
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.147
    Допаѓања:
    40.510
    Можно е. Мислам дека имаат пунктови на повеќе места.
    Знам едно време имаа пункт за зимање крв во поликлиника МВР, кај Корчагин, а сигурно и на други места.

На fana и pile30 им се допаѓа ова.
  17. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Опушти се!! На толку стрес како сакаш притисокот да ти е како секогаш? М? Телесната температура ти е топ, во бременост си е повисока, си е најнормално. Вдиши и почни позитивно да размислуваш за да се вратиш во нормала иначе и нешто друго ќе ти дојде на памет. Ајде, напиј се водичка и опуштено, се си е во најубав ред.

На karibian, kukla21, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  18. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    @pile30 pritisokot i od vremeto moze da ni ludva...injas cel den omalaksana i so bollki vo snagata ama ne sakam da pijam nisto..
    inaku od pocetok do sega mene temperaturata mi e non stop 37 i si velev normalna e zaradi bremenosta...a dali kazaa na tv kolku treba da ti e pokacena tel.temp za takvi slucaevi..

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    И јас не сакав да пијам Парацетамол но сакав да ми опушти телото и ми е поарно но овие будаливе што се нема да кажат на тв и толку ми требаше се испаничив и маж ми го вознемирив.Сега од плачењето и главата уште толку ме здоболе ако заспијам арно ќе е вечерва а толку сум си опуштена но веста и моменталната ситуација не извадија од колосек...
    Иначе не кажаа за висината на температурата колку би била висока кажаа покачената телесна температира...може се мисли на 38, 39 ,40 незнам стварно веќе...

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    ajde smiri se..procitav i jas sega na sitel bila esta..od takvi vesti bez detali ne ni go biva novinarstvoto...samo panika krevaat..a trebalo veke i da napisat na sto se misli kolku pokacena temperatura...smiri se i uzivaj vo bremenosta ke si imame najpalavi zdravi bebcinja..samo pozitivni misli

На stevemila и pile30 им се допаѓа ова.