Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Ако не практикуваш пиј магнезиум пред спиење. Мене ми помага да сум порелаксирана.
    Иако кога ќе фатат болки како последниве два дена ништо не помага, ама па без него мислам уште полошо.

Немој да се секираш за антибиотикот. Штом е контролиран од доктори, знаат зошто и дали треба. И јас пиев антибиотик уште во 11 недела, после тоа уште еднаш вагиналети со антибиотик и се е во ред.
    Само смирено, се ќе биде супер на скрининг.:hug:

@Bebulleee и синко е цело време неколку дена назад според мерки во однос на циклус, ама јас цело време си рачувам по последен циклу. На крајот на краиштата не сите бебиња се исти и по идеални мерки. И јас и мм не сме некои многу големи. Плус по мерки, стално може да варира некој ден плус минус, вака по циклус е фиксно.

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Јас имав доцна овулација со стимулацијата, 2дена таман тогаш да фатило имплантација уште толку пак исто иди :)
    И на ехо ко бев 8+2 од бебе а од циклус 9+0 докторот имаше пишано во извештајот 9недели. Така да по циклус се смета :$ Фала ви на ситеее

fana and Ano like this.
  3. pile30

pile30 Популарен член

Ispiv Paracetamol Petanovski rece da ne se macam a apceto ke mi olabavi koskite muskulite sto me bolese celo telo i pritisokot mi spobudale cel den vcera i zatoa se napiv...i plus i toa griza si osekjam denes i sto si placev no denes sum smirena i podobra ne me boli nisto pa posle idam na exo da vidime kako e beble i sto e ne mi e ic bitno samo zivo zdravo da e :)

stevemila and karibian like this.
  4. ada21

ada21 Популарен член

Негде тука бев прочитала дека на преглед го мерат стомакот . Ви го мерат ли ? Има ли некои мерки по недели или нема врска ? Додека бебето си расте пропорвионално со неделите треба да е нормално ваљда . Ај ве молам за мислење

5. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Според циклус се рачунаат неделите. Како што кажа @Ano не сме сите луѓе исти по раст и конституција, затоа бебињата се сметаат за родени со нормална тежина од 2,5 - 4 кг. Инаку мојов е цело време понапреден од старт.

Stara, Ano, kukla21 and 3 others like this.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Желбата исполнета :)
    Женски воопшто не е страшно да се бањаме во вода. Јас влегувам и за 15 мин излегувам. И тоа со дете -жабче по цело време да се бања. Ако ви е урњдна бременоста немој да се плашите не е страшно. Сликава не е нешто нај,но немаше кој да ме слика сите пливаа :)
    Гушки
    img1497955148870.jpg

7. Luna91

Luna91 Популарен член

И јас си рачунам по циклус. Прво и второ тромесечие според мерки бевме плус 5/6 дена. Со тек на време мерките се усогласија со неделите. Сега сме 33+5 и по циклус и по големина.

Seduction, eli25, Ano and 4 others like this.
  8. ada21

ada21 Популарен член

Последниот пат му кажав на докторот викам ама јас точно знам кога е зачнато да сметаме од таа дата и ми се насмеа вика не се смета така , според последна менструација е правилно и така и според ехото исто ми покажува на мене .

Seduction, eli25, Chantal and 5 others like this.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Jas pa so ivf sum i pak smetaat od posledna menstruacija.Em znam koga bea oplodeni.Duri i saat si znam:lol:I kaj mene edna nedela pokazuva ehoto ponapred

Uzivaj i za nas.Ubav pomin:hug:

Last edited by a moderator: Jun 20, 2017
    Chantal, Stara, ada21 and 5 others like this.
  10. Mari*

Mari* Форумски идол

Некакво воспаление,имаше присуство на крв а за бактерии незнам, резултати стојат кај матичниот
    Овој антибиотик ми го дадоа
    DSC_0916.JPG

delvi likes this.
  11. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Мешиња мене ме фати стомачен вирус. Сите дома ги изреди и ме стигна и мене. Со дијареа е. Моите пиеја диа стоп апчиња ама читам на нив не се препорачуваат за трудници. Некој совет што можам да направам од ваше искуство?

ada21 likes this.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Caj od nane.Jadi leblebija i banana za diareata da prestane

ada21, fana and Capricorn Taurus like this.
  13. ada21

ada21 Популарен член

@Capricorn Taurus и многу течности за да не дехидрираш , вода пиј цело време .

stevemila and Capricorn Taurus like this.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Вода обавезно многу и види ако не некој пробиотик почни да пиеш.

Ете така се ужива.
    Уживај и за нас :*

iki26 and Capricorn Taurus like this.
  15. kallias

kallias Популарен член

Crn caj za dijarea 100% deluva, isprobano. Samo vidi vo bremenost dali smees da pies, ma da mislam deka Edna solja dnevno moze I plus to a dodeka ti prestane dijareata kje pies, posle nema.

Capricorn Taurus and stevemila like this.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Мене на 3 скрининг кај Димчев, кога легнав за ехо, ме фати најгоре и најдоле на стомакот притисна и рече дека не е мал спрема неделата. Друг никој не ме прегледал така и ми дојде чудно.

17. Libra88

Libra88 Популарен член

За што е тој трет скрининг? Во која недела се прави?

18. eli25

eli25 Форумски идол

Демек фетален раст. Ништо посебно, ко и секој преглед. Околу 31,32 се прави. Наплаќаат ко обичен преглед, не за скрининг:)

19. lilipus

lilipus Истакнат член

Уффффф... денес бев на контрола кај докторот што ќе ме пораѓа и нема сеуште зреење на постелка а и плодова вода доволно а од утре 38 ма недела, и ми вели вака ќе терам и до крај и скоро не гледа според него знаци на пораѓај. А синко го надносев 3 дена а со него пак уште од 36 та недела имаше знаци на стареење на постелка. Ајде мами кажујте искуства е веќе сум нестрплива

20. mariz

mariz Форумски идол

Нема златно правило за тоа.. кога ке му текне на бебче тогаш :) и мене од 36та ми беше доста зрела и баш ми рекоа очекувај ке биде за брзо, а јас го надносив 8 дена (facepalm) спремна за раѓање со торба, наместено креветче бев уште од 37ма и пукнав чекајки :D

lilipus and stevemila like this.