Ние две имаме ист термин за порагај. И кај мене нема знаци на зрелост на постелка, ниту намалена плодова вода. Мозеби ке оди до крај на 9тти. Но никогаш не се знае, има зени што се породиле и ако имале незрела постелка. Ќе видиме како ќе биде, ништо не може да се предвиди.
Исто и јас така со првото смешки бевме А и сега не сум нешто поарна све спремно од торбица до облека све испеглано наместено... Па сега кога сака нека излага Ама 9 ти месец е најисцрпувачки
denes go prasav doktorot dali 37 temperatura koja ja imam od zacnuvanje do denes znaci 3 meseci veke e od bremenosta ili od sto moze da e..dobiv odgovor deka ne e od bremenosfa i treba da se napravi krvna slika i konsultacija so internist...a si mislev deka e bezopasna ovaa temperatura...
И јас бев вчера на ехо бебе е се во ред супер си напредува.Е сега за жежењето што го имам во очи,дланки,стапала рече да испитаме ЦРП и ако е покачено ќе пијам антибиотик зошто јас и со Ешерихија ниска концентрација но присутна се мачам од февруари..Но ЦРП ми е 8 што не е покачено до 6 е граница а и од бременоста било така нормално...Јас немам секој ден жештина чат-пат.А мм на работа има интернистка колешка и плус има таа работено во Чаир на времето со Петановски и таа му рекла дека тоа е нормално од промената на хормоните и нема место за паника.Е сега за бодежите што ги имам пуштив пак уринокултура сега па петок ќе видиме...а си мокрам без проблем...А за бодежите матичниов ми рече не би требало да се толку нагласени зошто плодот е веќе качен во стомакот излезен е од малиот дел на матка тој стручно си го кажа...а јас кога ќе ја кренам ногата при седни стани ме боцка...и од спална кога станувам исто ме заштрецува а бебе си е супер и ми кажаа и матичниов ко и Димчев дека носам машко бебе
Чај од оригано секундарно поминува, а после ваква проба мене ми е убав чајот од оригано и некогаш и без потреба си варам по една чаша!!
Ох незнам... јас се немам досега напиено во бременоста ама диво оригано, јас од ова за на пици што го ставаме си варев и без проблем запираше се ама пред бременост сега сум немала потреба а ни желба летово за чај. Ај ќе се распрашам па ке кажам да не напрајме некоја грешка!
Јас па не верувам во ова дека не се пие во бременост. Прашав и доктор, а и на предавањата докторката кажа за да нешто има дејство на организмот треба да се пие терапевтска доза која е мин 3 чаши.
Добар ден Што било убаво вака мама уште во кревет прееска, тато во 7:30 си го однесе синко во градинка, си полежав си станав си зачистив и сега едвај чекам да дојде 12ч за да си го земам од градинка Оди некое време, но јас го носев од 9 до 12, не го оставам да спие сеуште.. а денес прв пат отиде од 7:30. Бебчево го осеќам по малку, сеуште имам некое боцкање.. си расте Ми појачаа доза на еутирокс за тироидната, сега ке пијам 4 дена по 75, а 3 дена од 50. Ме нервира притисоков се повеќе почна да ми паѓа, сега пиев кафе, пиев чаша сок од јаболко и легнав... абе пеглав и ми се стужи нешто, одма знаев дека ми падна. Денеска и утре на шетање, денес кај другарка со синчево ке одам.. да дојде да поспие и ке одиме, а утре одиме да се договориме за на одмор со едни пријатели, леле едвај чекам плажа, море @iki26 што убаво уживааааш бањај се сега и за нас (сакав да прашам, а сончање смее? Ова беливе нозе да ги исучнам малку ), имам другарка и она трудна е со близнаци 6ти месец, си се бања и она нема гајле... јас па 7ми месец ке бидам на одмор Имајте убав ден мешиња
Neznam ne kazuvam takvi lekovi so ne sum sigurna dali smeat da se pijat.Cajot od nane si e ubav.Izladi go i pij Momicka da mi pise poraka.Mi treba hitno.Ima zabrana za poraki
Сите различно кажуваат... А и ние луѓево сме не од што знаеме туку само да кажеме многу пати и од претпоставки си прајме компликации јас по себе си знам и јас така си викам ааа ова несмеам и не го јадам не го пијам а можи и да нема врска порано зар ко нас пијале апчиња прегледи ова она на ова внимавале на ова не пијале само чај и вода и биле сто пати поздрави од нас...
Не се сунчам скоро воопшто, или сум во вода или на лежалка и под чадор. Боја немам некоја, колку ќе ме фати во вода-толку. Да одиш @mariz не е страшно. Јас само седам на штрек да не почне некое да мрда ама абер немаат. 22недела сум не е рано. Има многу трудници ваму и гледам сите се бањаат.
Ајде и ние да се пофалиме денес бевме на контрола се е во ред можам да си продолжам со исто темпо како до сега синко си напредува ке да е буцко ко ке се роди како на мајка му ххее.Се страми на мајка му се криеше не сакаше да се слика а инаку сме 29 недела а синко е 1429 г а цервикс 4.3 а мама до сега сум+17 кг поправрна ке се онесвестев кога видов
@Belabelinakinder машала да сте живи и здрави двајцата, 17+е прилично многу покачена килажа за таа недела. Ако можеш повнимавај барем да биде здрава храната што ја внесуваш не мора да се намалува количина ако не можеш. @stevemila неколку пати имам пишувано за капсули фортикс за железото. Јас сум природно анемична и ги пијам уште пред инвитрото и во текот на целата бременост. Ми го одржуваат железото и хемоглобинот супер. Јас заглавив со стомачниов вирус. Денес и мм го фати и не отиде на работа. Немам воопшто апетит. Сабајле се мерев сум симнала две кг. (што и не е така страшно). Се надевам ќе ми помине побрзо трет ден ме држи.
Оф леле. А какви симптоми имаш. Еме и мм нешто не е арен од сабајле и незнаеме што му е. Отиде на лекар и го чекам да се врати да бегам кај мајка ми.