Дијареа и нагон за повраќање. Буквално што и да каснам трчам во тоалет. Намален апетит и ноќеска ме болеа сите мускули ама тоа е веќе последица од што се истоштува организмот.
И мм имаше некоја мака, дали беше вирус не знам, на дистанца бевме 2 дена и ми е страв за себе сега. Немаше температура, еднаш поврати и една течна столица и ништо немаше после. Се надевам не е вирус. Не знам по колку време да очекувам кај мене симптоми. Ама денес нешто посебно ми е тешко. Од вчера вечер како без сила, само ми се спие, спиев од 9 до сабајле. Еве денес цел ден и после толку спиење како отепана сум, како зашеметена и без сила. Не знам шо можи ова да е
I jas se osekam isto.Najverojatno e od toplovo.Mislam nema mesto za panika Edit:Jas deka bev i za krvna slika,epten ko utepana sum.A sega ke odam i na rodenden
Како што ве читам на сите ни е тешко со жешкото време. А јас па од сабајле имав зафатено кифлички, месев, до 12 се испекоја ама мислам дека се сварив. Затоа цело време сега само лежам, одмарам.
И јас сум како претепана, крајници болат. Сабалје мерев тт 37 имав. Зуење во уши, изгледа притисокот е низок. Ништо не помага Немам тт ама цел ден сум со главоболки и омалаксана. Како и да е ќе ни помини
Јас си киднав од дома. Незнаат што му е на мм. Дијареа и повраќање нема, ама тт и малаксаност. Го кренале сега со инфузија, ама што си е сигурно до утре додека се стабилизирс нека си седи сам.
Те прочитав за крвната слика, може тоа е причината за ваква омалаксаност. Јас пред 2 недели правев - хемоглобин 119, железото околу 8 ми беше. Сега можи опаднале па шо се осеќам вака. Не знам шо да мислам. Или ме фаќа вирусот
да ви кажам нема да ми верувате си јадам нормално и јадам здрава храна колку што можам повеќе многу ги накачив во процесот на вештачко дали од хормонските апчина и инекци појма немам што му вика мажот ми на докторот таа до сега од двај јадеше од сега ништо незнам зошто вака многу се нервирам
Девојки во 8ми месец влегвам од понеделник а сега ко бев на контрола ми кажаја дека е многу било спуштено и дека постојт можност да го родам пред време у морам да лежам а не сум отворена дали е опасно ова ме фајкат страв да не бидит нешто лошо
И јас сум со вештачко ама ете немам таков проблем различни организми различно реагираат не се грижи ништо страшно битното да немаш некој проблем, ако се чувствувш добро ќе му ја мислиме за слабеење после пораѓај
Какви прслуци носите? По дома беби дол, кога излегувам купував од Лиска 4,5 месец кога бев нови кога се зголемија. Сега ми се фаќаат, ама полнети се и кога седам жиците ми сметаат ужасно
@eli25 јaс истите oд пред бременoст си ги нoсaм. Тoгaш ми беa мaлку прaзнички кoрпите a сегa се пoпoлнијa и супер ми се кaжувaa феминките зa некoи oд стружaнкa зa 200 денaри биле мнoгу удoбни, не се сеќaвaм вo кoјa темa беше
И јас само беби дол, со тоа што за надвор од тие со потполнки (за да не се оцртува ништо). Мене градите многу ми се зголемија, а сум тек 5 месец...
Во текот на постапката бев на диета ама ниту кило се попраив ни па намалив а пред тоа ја држев и ослабев 8кг а во обем многу. Мака немам до сега се работам исто како порано битно бебушот ми е добар
И јас си носам беби дол, прслук дали празен или не ми смета. Ко ќе седам на желудникот ме стега Тек сум 3месеци а од 80полн прслук стасав на 90празен
Ах алал да ти е, мене само ме болат и чешаат ама слабо растат. А мали ми се затоа сакам да пораснат Сеа за сеа само го пополнив убаво стариот. Имам прашање дали се бањате во езеро? Втора година на езеро живеам, лани што од времето што од работа не стигнав да се избањам. Оваа година дека трудна се мислам дали да чекам септември одморот па во море да се бањам или во мегувреме да се брцнам во езерово? Докторката рече може, ама рече може и за базен што јас сум против базени општо ради ширење инфекции.
Јас би те советувала да не одиш на езеро. Сепак има мн бактерии, почекај до септември и ќе се ладиш на море
Zdravo mamicki. Najprvo izvinete sto ne pisuvam kirilica no od mob pisuvam. Podolg period imam problemi so pritisokot mi se zblizuva 60 so 50 ili 80 so 40 i odbivnost i gadenje za jadenje. Se sto ke probam da izedam ke go povratam inaku sum vo 10 denela baram nekoj soveet dokolku nekoj go imal istiot problem. Iskreno se plasam zosto apsolutno ne mozam da jadam nisto se prasuvam kako ke raste bebenceto vo mene no fala bogu dobri sme. No pritisokot me malaksuva mbogu silna glavobolka i od napon na povrakanje osekak kako mali grcevi vo predelot na jajnicite dali seto toa e normalno. Izvinete za dolgiot post. Sekoj sovet e dobredojden.
Апчињa "aнтиметил" или пиј бедoксин три пaти нa ден пo еднo. Бебетo е дoбрo не се секирaј иaкo пoврaќaш. Зa притисoкoт не знaм штo би ти кaжaлa oсвен дa се нaпиеш кoкa кoлa кoгa се oсеќaш oмaлaксaнo. И спиј aкo ти се спие не е срaмoтa бебетo јa земa целa енергијa. Ти oстaнa сaмo уште мaлку oд првиoт триместaр пoтoa се ќе пoмине и ќе ти биде мнoгу пoдoбрo знaм декa мoжеш дa издржиш зa твoетo нaјмилo. Ти пoсaкувaм пoдoбрувaње вo нaјскoрo време
Земи јади солено пии кафе газирано не сме да ти се зближат притисоците а бебушот ке си зема од тебе што му е потребно а што ти викат докторите за притисокот