i ic da ne se zamaras mila samo ti si uzivaj vo bremenosta inaku da se nadovrzam na tvoeto prasanje od koga da pocnes da kupuvas ...pa od koga sakas tvoja zelba i pravo ne se obziraj na toa deka e rano ne bilo ubavo ...ma nemoj jas od koga doznav znaci na sekoe vleguvanje vo bebeska prodavnica si kupuvav po nesto cisto od merak dali ke bese corapcinja ili kapce ne bese bitno ednostavno merakot i radosta bea pregolemi E najubav sovet koj sto mozes da go poslusas i primenis e da ne trupas mnogu ( gledaj koj ti kazuva ) bidejki edno sto nema da iznosi se drugo ke neznaes koe poprvo da go mu go obleces Kako i da e sto ti dojde na dusa toa si pravi . te pozz mnogu pogali go meskoto .... A vie site drugi trudnici srdecno ve pozz i samo uzivajte si galejte si gi mesinjata P.S kolku mnogu mi fali temava
добар ден на сите мамички ви покасувам пријатен ден.. ние денес со мојот бебуш правиме 7 недели.. влегуваме во 8 мата недела бацки до сите
јас да си се пожалам, ама мојава бебушка вчера и синоќа ме дотепа мнооооооооооогу клоцаше, маваше на сите страни дури и воздух снемував!!! не се смири од 19ч до 2ч - не можев да заспијам дур не престане да мава, и ребра и желудник и јајници све ми искрши ... за некој ден влагам во 38ма недела, божем ќе се смирело бебето, ама ова уште побесно стана
можеби, мада цтг-то кажува дека и е убаво кај мене и дека немам контракции тепачка една, ќе види она кога ќе се роди, раат нема да биде образите ќе и ги изедам!!!!!!!!!!!
Јас сум 20та недела и почнав да купувам малку по малку . Утре сум на скрининг па ме интересира што точно се гледа на тој скрининг?
внатрешните органи дали му се развиени како што треба и дали функционираат, како и крвотокот на бебето. и нормално димензиите на бебето дали соодвестуваат со гест.недела. и воопшто дали е се во ред со бебушот, да не има некои аномалии и сл. Полот со сигурност се одредува на овој преглед.
штом се крие женско ќе да е и мојава се криеше и као ај од тепка штом тешко се гледа женско ќе да е, и после на 4д во 21ва недела ми кажаа со сигурност женско. Ќе се види, се се гледа на овој преглед сеа и барај си 4д да ти пушти обавезно во боја да видиш на кого личи бебето хихихи
На првиот скрининг ми кажаа машко, матичната вика 90% женско после тоа ми вика незнам не се гледа Ајде утре белким нема да се крие
па не би требало, пошто треба да го измери од сите можни страни, и прстиња на рачиња и ноџиња, така да нешто ако не се гледа или ако не е наместено соодветно, можно е да ти одложи за некој ден или саат.. така да и ти инсистирај си се да си дознаеш.