Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.727
    Допаѓања:
    40.113
    И јас имам болка таму, кога лежам едвај станам после. Нормално било.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Конкретно овој, бидејќи нели сите за доење се отвараат и изгледа како прозорче, затоа и така го нареков. Но горниот дел не се спушта доволно, се мачев да ја извадам брадавицата, плус, кога беше затворен, имаше луфта и не легнуваше убаво на дојката.
    Обавезно пробувајте пред да купите!

На eli25 и Ano им се допаѓа ова.
  3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Мене :( само едната страна левата, еве цела недела и никој не знае да ми каже од што е болката. Ми дадоа ICe power Gel се мачкам и парацетамол по потреба.

На pile30 и stevemila им се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobro e ne sum samo jas.Znam deka e normalno ama..Preeska mi kazaa mozelo da bide znak na predvremeno poroduvanje.Znaci se cudam koj mozok go nosat.Kako se osmeluvaat na trudnica takvo nesto da kazat...

Neznam kako da ti opisam bolkata kaj e.Hm.Aj na najprosto.Trtkite kaj so se megu niv malku pogore.Ama objasnuvanje:worried:

Последна измена од модератор: 22 јуни 2017
    На Troi, orhideea и forumce им се допаѓа ова.
  5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Мене ме боли само кога седам на тврдо на пример на стол, и после тоа одвај станувам опашката и половината ми се здрвуваат.
    А од на кревет седење немам гајле.
    33 недела сум.

Дома сум без градник, за излегување си носам обичен.
    Пред бременост носев 75.80 сега 85.
    И си барам за доење градник 90 или 95 неможам да си најдам овде убави има само во H&M а бројки само до 85 имам видено. Инаку мене уште во прво тромесечие нагло ми порастија градите и си имам големи темни стрии уште од тогаш, среќа само од долу се па не се гледаат многу. А за стомакот да не пишувам поарно. :doh:

На Belabelinakinder, pile30, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ete znaci normalno e.

Da ne se urocam,strii na stomak uste nemam.Samo linea negra imam.Na gradata si imam edna od pred bremenost.Jas nemam bog znae kakvi promeni na niv.Malku samo potemni.Bolni bea se smirija ko so pisav od kokosovoto maslo.Mackav,i taka gola sedev mrsna.Da se upie.Od novo se rodiv

На pile30, Capricorn Taurus и orhideea им се допаѓа ова.
  7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    еј глупости, најверојатно се шири матката и се местат органите, а може и бебето удира на некој орган . јас цела куцам, некогаш и не можам да станам :(

На pile30, karibian, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Насабајле и јас куцам кога ќе станам дури се раздвижам како нишалка сум, сигурно сум смешна некој од страна да ме гледа.
    :lol:

На Bebulleee, karibian, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.736
    Допаѓања:
    77.024
    Лее и јас чудни болки имам сеуште, што ми прави бебево незнам ама многу незгодно боли бре :D дека е ниско дури и го фаќам стомаков по скали кога се качувам зашто имам многу неубаво чувство... но дека бев на лекар пред некој ден и се беше во ред не се грижам... во петок сум на скрининг.. едвај чекам да ја видам на 4Д, ако се покаже :lol:

На iki26, ada21, Belabelinakinder и 10 други им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ke se pokaze kaj ke bega haha.Mojata kriese lice so racinja posle se opusti:D Vidi u poraka haha

На Troi, Capricorn Taurus, Melinda85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.272
    Допаѓања:
    118.983
    Меше не бoли, aмa бебечетo си преткa се пoсилни удaри нa мaмa и дaвa ... Амa зaтoa нoзетеее :worried: ни мaгнезиум ни ништo бoлaт кoрнaт. Не се нештo oсoбенo oтечени. Сaбoтa ќе oдaм нa скрининг и ќе видиме дaли ќе се oбoјaм и јaс кoнечнo вo темaтa термини зa пoрoдувaње. Дoбрa нoќ и дaј бoже сите дa се нaспиеме вечервa. Ве :hug:

На Capricorn Taurus, pile30, Ano и 5 други им се допаѓа ова.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас вчера имав такви болки во крстот после подолго седење на тврд стол. Едвај поминаа. Кога лежам немам проблем ама изгледа од седење имам.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички паднав по скали. :( Не паднав, се отепав. ;( Се исплашив, значи не удрив на стомак, не знам како чудо некое ме чувал Господ. Буквално се испружив со раце и нозе. Најмногу ги удрив нозете долу на ивица од една скала, веќе имам модрици, еве ставам мраз. Едната рака, прстите ми жежат, а стомакот не го удрив, не знам одма станав, се извадив од памет, ама не ме боли никаде на друго место. Мислам стомакот баш ми остана во простор измеѓу две скали ... :| Ама пак сум загрижена, ве се случило ли на некоја? ШТо да очекувам, има ли причина за грижа, можам ли некако да му наштетам на бебчето? Не го удрив стомакот, еве не ме боли.. ни при падот не осетив, само нозеве ги искршив. Ама од памет се извадив, се тресам, треперам, се препотив.. ;(

П.С мермерни. :x

14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Лелее како бе? Штом не те боли стомакот ваљда не е страшно ама сепак да тркнеш до доктор да те види мислам најубаво. Зашто сепак внатрешно неможеш да предвидиш. Надворешно се гледа гребаница ова она и превенираш. Одмори малку и иди на лекар највеќе за да и ти сигурно се смириш и не мислиш.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.736
    Допаѓања:
    77.024
    Исто на мермерни во 8ми месец (facepalm) летнав зашто колкот ме сецна и како да ми откажа ногава.. ама господ ме чувал како летнав така на коленици и дланки се набив и мешето не го ни допев. После се изнаплакав, будалче хормони.. плачев што можеше да се случи (facepalm) И бев со модри коленици, а дланкиве не да ме болеа... ако не те боли мешко не се грижи, не си го удрила и пази повеќе... јас само пазам сега по скаливе, едно 15 вртени мермер се... дури како бабичка некоја се фаќам од страна :D

На Capricorn Taurus и stevemila им се допаѓа ова.
  16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.272
    Допаѓања:
    118.983
    Oф душa :( зa дa се смириш пoдoбрo пoјди нa дoктoр нaбрзинкa дa те видaт дa си рaет. Стaвaј мрaз и oдмaрaј ќе пoмине зa брзo. Внимaвaј пoвеќе :*

17. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Леле мила, смири се малку и дирекно на доктор, чисто контрола и да си бидеш мирна

18. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Здраво мешиња! :)
    Ептен сум нова на форумов, ама тоа не значи дека не ве читав цело време. :) Од утре тераме 13+, и после бурен прв триместар, се надевам на помирни два.
    Знам дека некои од вас пијат Провен за трудници. Ме интересира кога почнавте (јас сум уште на фолна само, ама мислам дека е веќе доста), и како ги пиете (двете одеднаш?, наутро?).
    Ве поздравувам сите и со лесно! :f:

На Mari*, Capricorn Taurus, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Мариз речиси сум односно сум сигурна дека не се удрив на стомак, ме здоболи одма таму кај што се удрив нога, колена, прсти... мислам не го ни допрев, ама како блиц ми е, одма станав, во паника бев. Не паѓав да трае, туку се лизнав качувајќи се нагоре и се спружив. (facepalm) Еве го бебчето си мрда. Не осеќам таму болка. Не знам дали треба да одам кај д-р или ништо не е, не сум паметна. :wasntme:

@karibian @fana @Melinda85 фала ви мешиња :* се смирив, сега сум само малку загрижена. Мислам ништо не е не знам дали да одам на д-р.

@Leo_29 Јас ги пијам, двете наеднаш, откако ќе јадам. И гледам со последното јадење, за да немам проблеми во текот на ноќта. Мене многу ми одговараат. Со лесно и убаво :f:

На 0ли, stevemila, pile30 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.736
    Допаѓања:
    77.024
    Јас не бев тогаш на лекар, ама бев сигурна дека е добро мешето дека не го удрив.. јас па на симнување од последната 3та скала летнав (facepalm) Кога си на контрола? :)

На stevemila и fina erika им се допаѓа ова.