Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @Вереничка не се грижи истото и мене ми се случи крај на 7 месец . Кога бевме Сандански на викенд паднав додека се качував по скали. Исто мермерни со две кафиња во рака :D паднав на коленици и на раце стомакот не ги ни доближи скалите. Цела бев модринки по колената. Но сепак доколку сакаш да си мирна и да не ти е во мисла посети доктор.

На kukla21, Capricorn Taurus, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @Вереничка барем јави се и објасни и , сепак како што опиша јако си паднала ако не е директно на стомак, сепак удар е :hug: Бидете добри.

На Ambra20, Seduction, pile30 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Taa sto ti kazala deka toa e znak za predveremeno ocigledno ne bila trudna ili kolku da kaze nesto.

На Chantal и stevemila им се допаѓа ова.
  4. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Добро утро мамички ние да ве поздравиме само..утре сме на контрола па се надеваме ке ни кажат какво е едвај чекам..леле мешко наеднаш порасна е сега сум ко трудна хихи 17+2тераме.. туку мн чудно ми кркорат цревата и ме заболува воздух неможам да земам ви се случувало?

На Troi, kukla21, Capricorn Taurus и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Без разлика дали е трудна или не. Толку и пали ламбичката.

И јас до вчера не бев трудна, па никогаш не сум исплашила трудница. Ама тоа е до ментето за жал.. (facepalm)

На Seduction, fina erika, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ama ne znam od kaj moze bolka na opaskata sto bi rekle da e znak..
    Eve mene me boli od sedenje na meko i toa veke meseci unazad

На Bebulleee и stevemila им се допаѓа ова.
  7. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    252
    Devojki ve molam kazete mi odgovor vie sto ste vo poodminati meseci, mi kasni 5 dena pravev dva testovi na denot koga trebase da dobijam i naredniot i dvata bea pozitivni so ubava linija.Se javiv kaj matcniot ginekolog mi rece deka e rano za pregled me zakaza za dve nedeli.E sega od simptomi imam bolki vo gradite ama ne mnogu jaki samo mi se mnogi meki a imam bolki nisko dolu i od strana od levata strana ,bolkite ne se jaki neizdrzlivi samo ne znam dali e normalno prva bremenost mi e i se mi e mnogu cudno.Isto taka imam gadenje i namalen apetit stom pomislam na hrana mi se losi od se.Mnogu iznapisav ama so mnogu prasanja sum a kasno mi e zakazan pregledot i samo na toa mislam , ve molam spodelete iskustvo kakk vi bese vam na pocetokot na bremenosta.Najmnogu mi e strav zaradi bolkite od vreme na vreme mi se javuvaat ne se celo vreme

На Peperutka-bt, Stara, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.736
    Допаѓања:
    77.024
    Честитки пред се и со лесно бременоста :* Инаку болките се нормални да знаеш.. се шири матката си прави простор за бебчето.. ке ги имаш повремено чат пат. Се додека се издржливи и не се нонстоп нема потреба за грижа, ако се неиздржливи и траат долго време добро е лекар да те види. Инаку за лошењево незнам, може да ти е на психа зашто ептен е рано за мачнини да имаш.. тек почнуваат од 7 нед мислам, но зависи кај секоја жена е различно. Гледај да си јадеш здраво и ако те боцка стомакот ако имаш можност лежи во тој момент :*
    (Инаку и мене лево повеќе ме боцкаше зашто и полево беше имплтантирано плодчето) :)

На Rose-tulip, eli25 и fana им се допаѓа ова.
  9. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Нормално е се некогаш ќе те боцка и под градите па ќе ти смета на грб да лежиш па ќе снемуваш воздух ништо страшно бебушот си притиска внатре се ќе те боли

На baby 5, pile30, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Провен за трудници зашто служи? Гинекологот ти го даде? Со лесно во следните 2 триместри ќе се дружиме тука добредојде :)

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Da ne misli na premama?

12. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Лелеее бе како си сега? Да ти поминат најбрзо сите болки во дланките,нозете Господ ве чувал фала му..Но ти сепак отиди си на лекар чисто и доктор да ти потврди дека нема место за паника.Верувам не ти е сеедно но одмори се малце и со некој отиди на лекар и пиши ни подочна како си? Те гушкам

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ги зборувавме тука. Комбинација од по две таблетки се. Едната е пробиотик, а другата се пренатални витамини.

На Вереничка, joy1, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Исто баш потполно истото го осеќам овие 3-4 дена.Ми кркорат цревата,воздух едвај зимам и издишувам,бодежи доле лево и десно кога како и ко грчеви уште ме притиска доле а веќе бебе е качено погоре.Поготово при притисок на мускулите при седни стани тогаш највеќе ме боли.А и кичмата крш ми е уште сега а понатаму ке биде интересно :( А сум 15+4...а бев на ехо и се е во ред со бебе а Др.ми кажа нормално е се што сум му кажувала.

Јас во Зегин сум ги гледала но дека јас пијам Премама Дуо и не ми ги предложил никој и затоа прашувам и кој друг ги пие? Како сте задоволни?

Последна измена од модератор: 22 јуни 2017
    На baby 5 и stevemila им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Cuval Gospod dobro si.Ne plasi se.Mene vcera na rodenden edno devojce se prevrte od stolot i direkt vrz mene.Me udri na stomak.Em se isplasiv em se iznervirav.Majkata dva saati na tel.Ama si mrda bebeto i znam ne e nisto strasno.Treba pazenje mnogu.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  16. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Јас ги пијам и сум презадоволна од Провен супер ми се едните витаминските тврдите ги пијам после ручек а меката по вечера и супер ми е...

Женички на телма кажуваат за хемороиди во бременоста пуштете има некои совети каживаат..

Последна измена од модератор: 22 јуни 2017
    На Вереничка, Stara, Leo_29 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Вчера бев на трансфузиолог кај Елена Петровиќ значи јавно фала ви @kukla21 i @eli25 што споделивте каде одите и вие ми помогнавте да добијам и јас нормален третман и јасна терапија за во иднина во врска со Клексаните.Беше дежурна се симна во амбулантите да ме прими се детално ме изнапраша запишуваше.Тел.бр.ми даде и сум преееезадоволна се изназборивме ептен фина и комуникативна.На 11 јули на контрола сум и ќе ми направи агрегација на Аспиринот и некое испитување за да се види дали е доволна дозата на Клексанот.

На eli25, kukla21 и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  18. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    @Ano, @pile30, @stevemila и другите, баш на тој Провен Пробиотикс мислев, со двата вида апчиња. Од вас тука ги прочитав најпрво, па ги гуглав... :) Колку што видов ок се. Гинекологот уште не ми препорачал ништо, ќе одам деновиве, па да бидам спремна. ;) Од утре 13 гн, па мислам дека е време за такви витамини, доста е фолна. Секако ќе чекам потврда и од гинекологот.
    Убав ден :hug:

На stevemila, pile30, Capricorn Taurus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mila jas prv pat slusnav deka Proven se i prenatalni vitamini.Eve doznav nesto novo:hug:

На pile30 и baby 5 им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @pile30 Господ ме пратил кај неа :)

@Leo_29 мене не ми даде докторот пренатални витамини, туку засебно С, Б комплекс и фолна. Рече ќе размисли и сега дали да ми даде. терам 17 недела.

На Leo_29, pile30 и baby 5 им се допаѓа ова.