@Вереничка не се грижи истото и мене ми се случи крај на 7 месец . Кога бевме Сандански на викенд паднав додека се качував по скали. Исто мермерни со две кафиња во рака паднав на коленици и на раце стомакот не ги ни доближи скалите. Цела бев модринки по колената. Но сепак доколку сакаш да си мирна и да не ти е во мисла посети доктор.
@Вереничка барем јави се и објасни и , сепак како што опиша јако си паднала ако не е директно на стомак, сепак удар е Бидете добри.
Добро утро мамички ние да ве поздравиме само..утре сме на контрола па се надеваме ке ни кажат какво е едвај чекам..леле мешко наеднаш порасна е сега сум ко трудна хихи 17+2тераме.. туку мн чудно ми кркорат цревата и ме заболува воздух неможам да земам ви се случувало?
Без разлика дали е трудна или не. Толку и пали ламбичката. И јас до вчера не бев трудна, па никогаш не сум исплашила трудница. Ама тоа е до ментето за жал..
Ama ne znam od kaj moze bolka na opaskata sto bi rekle da e znak.. Eve mene me boli od sedenje na meko i toa veke meseci unazad
Devojki ve molam kazete mi odgovor vie sto ste vo poodminati meseci, mi kasni 5 dena pravev dva testovi na denot koga trebase da dobijam i naredniot i dvata bea pozitivni so ubava linija.Se javiv kaj matcniot ginekolog mi rece deka e rano za pregled me zakaza za dve nedeli.E sega od simptomi imam bolki vo gradite ama ne mnogu jaki samo mi se mnogi meki a imam bolki nisko dolu i od strana od levata strana ,bolkite ne se jaki neizdrzlivi samo ne znam dali e normalno prva bremenost mi e i se mi e mnogu cudno.Isto taka imam gadenje i namalen apetit stom pomislam na hrana mi se losi od se.Mnogu iznapisav ama so mnogu prasanja sum a kasno mi e zakazan pregledot i samo na toa mislam , ve molam spodelete iskustvo kakk vi bese vam na pocetokot na bremenosta.Najmnogu mi e strav zaradi bolkite od vreme na vreme mi se javuvaat ne se celo vreme
Честитки пред се и со лесно бременоста Инаку болките се нормални да знаеш.. се шири матката си прави простор за бебчето.. ке ги имаш повремено чат пат. Се додека се издржливи и не се нонстоп нема потреба за грижа, ако се неиздржливи и траат долго време добро е лекар да те види. Инаку за лошењево незнам, може да ти е на психа зашто ептен е рано за мачнини да имаш.. тек почнуваат од 7 нед мислам, но зависи кај секоја жена е различно. Гледај да си јадеш здраво и ако те боцка стомакот ако имаш можност лежи во тој момент (Инаку и мене лево повеќе ме боцкаше зашто и полево беше имплтантирано плодчето)
Нормално е се некогаш ќе те боцка и под градите па ќе ти смета на грб да лежиш па ќе снемуваш воздух ништо страшно бебушот си притиска внатре се ќе те боли
Провен за трудници зашто служи? Гинекологот ти го даде? Со лесно во следните 2 триместри ќе се дружиме тука добредојде
Лелеее бе како си сега? Да ти поминат најбрзо сите болки во дланките,нозете Господ ве чувал фала му..Но ти сепак отиди си на лекар чисто и доктор да ти потврди дека нема место за паника.Верувам не ти е сеедно но одмори се малце и со некој отиди на лекар и пиши ни подочна како си? Те гушкам
Ги зборувавме тука. Комбинација од по две таблетки се. Едната е пробиотик, а другата се пренатални витамини.
Исто баш потполно истото го осеќам овие 3-4 дена.Ми кркорат цревата,воздух едвај зимам и издишувам,бодежи доле лево и десно кога како и ко грчеви уште ме притиска доле а веќе бебе е качено погоре.Поготово при притисок на мускулите при седни стани тогаш највеќе ме боли.А и кичмата крш ми е уште сега а понатаму ке биде интересно А сум 15+4...а бев на ехо и се е во ред со бебе а Др.ми кажа нормално е се што сум му кажувала. Јас во Зегин сум ги гледала но дека јас пијам Премама Дуо и не ми ги предложил никој и затоа прашувам и кој друг ги пие? Како сте задоволни?
Cuval Gospod dobro si.Ne plasi se.Mene vcera na rodenden edno devojce se prevrte od stolot i direkt vrz mene.Me udri na stomak.Em se isplasiv em se iznervirav.Majkata dva saati na tel.Ama si mrda bebeto i znam ne e nisto strasno.Treba pazenje mnogu.
Јас ги пијам и сум презадоволна од Провен супер ми се едните витаминските тврдите ги пијам после ручек а меката по вечера и супер ми е... Женички на телма кажуваат за хемороиди во бременоста пуштете има некои совети каживаат..
Вчера бев на трансфузиолог кај Елена Петровиќ значи јавно фала ви @kukla21 i @eli25 што споделивте каде одите и вие ми помогнавте да добијам и јас нормален третман и јасна терапија за во иднина во врска со Клексаните.Беше дежурна се симна во амбулантите да ме прими се детално ме изнапраша запишуваше.Тел.бр.ми даде и сум преееезадоволна се изназборивме ептен фина и комуникативна.На 11 јули на контрола сум и ќе ми направи агрегација на Аспиринот и некое испитување за да се види дали е доволна дозата на Клексанот.
@Ano, @pile30, @stevemila и другите, баш на тој Провен Пробиотикс мислев, со двата вида апчиња. Од вас тука ги прочитав најпрво, па ги гуглав... Колку што видов ок се. Гинекологот уште не ми препорачал ништо, ќе одам деновиве, па да бидам спремна. Од утре 13 гн, па мислам дека е време за такви витамини, доста е фолна. Секако ќе чекам потврда и од гинекологот. Убав ден
@pile30 Господ ме пратил кај неа @Leo_29 мене не ми даде докторот пренатални витамини, туку засебно С, Б комплекс и фолна. Рече ќе размисли и сега дали да ми даде. терам 17 недела.