1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.900
    @Вереничка не се грижи истото и мене ми се случи крај на 7 месец . Кога бевме Сандански на викенд паднав додека се качував по скали. Исто мермерни со две кафиња во рака :D паднав на коленици и на раце стомакот не ги ни доближи скалите. Цела бев модринки по колената. Но сепак доколку сакаш да си мирна и да не ти е во мисла посети доктор.

На kukla21, Capricorn Taurus, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.420
    Допаѓања:
    126.038
    @Вереничка барем јави се и објасни и , сепак како што опиша јако си паднала ако не е директно на стомак, сепак удар е :hug: Бидете добри.

На Ambra20, Seduction, pile30 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Taa sto ti kazala deka toa e znak za predveremeno ocigledno ne bila trudna ili kolku da kaze nesto.

На Chantal и stevemila им се допаѓа ова.
  4. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.170
    Добро утро мамички ние да ве поздравиме само..утре сме на контрола па се надеваме ке ни кажат какво е едвај чекам..леле мешко наеднаш порасна е сега сум ко трудна хихи 17+2тераме.. туку мн чудно ми кркорат цревата и ме заболува воздух неможам да земам ви се случувало?

На Troi, kukla21, Capricorn Taurus и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.263
    Без разлика дали е трудна или не. Толку и пали ламбичката.

И јас до вчера не бев трудна, па никогаш не сум исплашила трудница. Ама тоа е до ментето за жал.. (facepalm)

На Seduction, fina erika, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ama ne znam od kaj moze bolka na opaskata sto bi rekle da e znak..
    Eve mene me boli od sedenje na meko i toa veke meseci unazad

На Bebulleee и stevemila им се допаѓа ова.
  7. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    253
    Devojki ve molam kazete mi odgovor vie sto ste vo poodminati meseci, mi kasni 5 dena pravev dva testovi na denot koga trebase da dobijam i naredniot i dvata bea pozitivni so ubava linija.Se javiv kaj matcniot ginekolog mi rece deka e rano za pregled me zakaza za dve nedeli.E sega od simptomi imam bolki vo gradite ama ne mnogu jaki samo mi se mnogi meki a imam bolki nisko dolu i od strana od levata strana ,bolkite ne se jaki neizdrzlivi samo ne znam dali e normalno prva bremenost mi e i se mi e mnogu cudno.Isto taka imam gadenje i namalen apetit stom pomislam na hrana mi se losi od se.Mnogu iznapisav ama so mnogu prasanja sum a kasno mi e zakazan pregledot i samo na toa mislam , ve molam spodelete iskustvo kakk vi bese vam na pocetokot na bremenosta.Najmnogu mi e strav zaradi bolkite od vreme na vreme mi se javuvaat ne se celo vreme

На Peperutka-bt, Stara, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.277
    Допаѓања:
    78.592
    Честитки пред се и со лесно бременоста :* Инаку болките се нормални да знаеш.. се шири матката си прави простор за бебчето.. ке ги имаш повремено чат пат. Се додека се издржливи и не се нонстоп нема потреба за грижа, ако се неиздржливи и траат долго време добро е лекар да те види. Инаку за лошењево незнам, може да ти е на психа зашто ептен е рано за мачнини да имаш.. тек почнуваат од 7 нед мислам, но зависи кај секоја жена е различно. Гледај да си јадеш здраво и ако те боцка стомакот ако имаш можност лежи во тој момент :*
    (Инаку и мене лево повеќе ме боцкаше зашто и полево беше имплтантирано плодчето) :)

На Rose-tulip, eli25 и fana им се допаѓа ова.
  9. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.312
    Нормално е се некогаш ќе те боцка и под градите па ќе ти смета на грб да лежиш па ќе снемуваш воздух ништо страшно бебушот си притиска внатре се ќе те боли

На baby 5, pile30, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.450

Провен за трудници зашто служи? Гинекологот ти го даде? Со лесно во следните 2 триместри ќе се дружиме тука добредојде :)

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Da ne misli na premama?

12. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.450

Лелеее бе како си сега? Да ти поминат најбрзо сите болки во дланките,нозете Господ ве чувал фала му..Но ти сепак отиди си на лекар чисто и доктор да ти потврди дека нема место за паника.Верувам не ти е сеедно но одмори се малце и со некој отиди на лекар и пиши ни подочна како си? Те гушкам

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.228
    Допаѓања:
    40.616
    Ги зборувавме тука. Комбинација од по две таблетки се. Едната е пробиотик, а другата се пренатални витамини.

На Вереничка, joy1, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.450

Исто баш потполно истото го осеќам овие 3-4 дена.Ми кркорат цревата,воздух едвај зимам и издишувам,бодежи доле лево и десно кога како и ко грчеви уште ме притиска доле а веќе бебе е качено погоре.Поготово при притисок на мускулите при седни стани тогаш највеќе ме боли.А и кичмата крш ми е уште сега а понатаму ке биде интересно :( А сум 15+4...а бев на ехо и се е во ред со бебе а Др.ми кажа нормално е се што сум му кажувала.

Јас во Зегин сум ги гледала но дека јас пијам Премама Дуо и не ми ги предложил никој и затоа прашувам и кој друг ги пие? Како сте задоволни?

Последна измена од модератор: 22 јуни 2017
    На baby 5 и stevemila им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Cuval Gospod dobro si.Ne plasi se.Mene vcera na rodenden edno devojce se prevrte od stolot i direkt vrz mene.Me udri na stomak.Em se isplasiv em se iznervirav.Majkata dva saati na tel.Ama si mrda bebeto i znam ne e nisto strasno.Treba pazenje mnogu.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  16. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.170
    Јас ги пијам и сум презадоволна од Провен супер ми се едните витаминските тврдите ги пијам после ручек а меката по вечера и супер ми е...

Женички на телма кажуваат за хемороиди во бременоста пуштете има некои совети каживаат..

Последна измена од модератор: 22 јуни 2017
    На Вереничка, Stara, Leo_29 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.450
    Вчера бев на трансфузиолог кај Елена Петровиќ значи јавно фала ви @kukla21 i @eli25 што споделивте каде одите и вие ми помогнавте да добијам и јас нормален третман и јасна терапија за во иднина во врска со Клексаните.Беше дежурна се симна во амбулантите да ме прими се детално ме изнапраша запишуваше.Тел.бр.ми даде и сум преееезадоволна се изназборивме ептен фина и комуникативна.На 11 јули на контрола сум и ќе ми направи агрегација на Аспиринот и некое испитување за да се види дали е доволна дозата на Клексанот.

На eli25, kukla21 и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  18. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.018
    @Ano, @pile30, @stevemila и другите, баш на тој Провен Пробиотикс мислев, со двата вида апчиња. Од вас тука ги прочитав најпрво, па ги гуглав... :) Колку што видов ок се. Гинекологот уште не ми препорачал ништо, ќе одам деновиве, па да бидам спремна. ;) Од утре 13 гн, па мислам дека е време за такви витамини, доста е фолна. Секако ќе чекам потврда и од гинекологот.
    Убав ден :hug:

На stevemila, pile30, Capricorn Taurus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.541
    Mila jas prv pat slusnav deka Proven se i prenatalni vitamini.Eve doznav nesto novo:hug:

На pile30 и baby 5 им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    @pile30 Господ ме пратил кај неа :)

@Leo_29 мене не ми даде докторот пренатални витамини, туку засебно С, Б комплекс и фолна. Рече ќе размисли и сега дали да ми даде. терам 17 недела.

На Leo_29, pile30 и baby 5 им се допаѓа ова.