@Вереничка да одиш одма на преглед . Може и од стрес да се исплашило малку бебчето . Сепак нема штета оди и види дали е се во ред да ти биде мирна душата. @stevemila ох некој да пише за тие болки . Незнам ни како да ги објаснам на лекар . Мене ме боли некогаш и кога лежам . Незнаж дали се шири баш таму или притисок некој се ствара , мене овие болки ми се некаде од 17 недела па еве уште ги чуствувам .
Мене така бош муабет ми истера блиска личност. Сите викаат 2ро тромесечие е најлесно - нема мачнини, не си тежок ко мече. Арно ама она ми вика 5, 6 месец ризични биле, не знам ти што. Зошто прашувам, нема одговор. Имам исто блиска, гинеколог, па и она ми има кажано 2ро е во глобала лесно тромесечие. Значи ептен ме изнервира. Му викам на мм, не ги дружам веќе. Не дека ме испаничи, ама не сакам бош муабети поготово без аргументи.
Јас овие два дена сум со покачен притисок. 140/100, 130/90, сега пак ми е 140/90. Ми варира дневно. Одам на ЦТГ секој ден иако сум 33та недела. Крвна слика се е супер. Засега ми немаат дадено терапија. Сакав да прашам дали има феминка со слична ситуација и дали примате терапија некаква за притисок. Мисла почнува да ми биде ептен..
И јас слична песна. Пред легнување напиј се голема шоља со чај од камилица. Се будам пак навечер, ама полесно призаспивам.
Svesna sum deka e promena na ogranizmot.Denes vlegovme vo 6tiPoveketo pomina.No sekogas ke se najde nekoja da tresne nekoja so ke te rastrevozi.Taa imase loso iskustvo i sega mene mi ja napolni glavata.So ubavo koga sum doma.Samo najbliskite doagaat mi pomagaat.Od niv samo pozitiva i ubavi zborovi.Ama vcera na rodenden bev pa se nekoja pametna ke se najde
Ве молам да ми ги објасните тие луге ... Што тоа ги тера пред трудница да кажуваат хорор приказни и да и правиш стресови напотребни. Се обидувам да ги игнорирам таквите непотребни коментари за да не се скараме
@stevemila посебно за во струмица , се некој паметен ќе ти се најде . Јас и од блиските неколку личности скроз ги изолирав баш ради такви муабети. Ми предизвикува стрес и нервоза па нема потреба да се во моја близина . Прост пример кажувам дека мора да мирувам дома да лежам вака така објаснувам цела ситуација и ми се прават паметни е да бе само ти си трудна и не е убаво воздух да не те фати , си треба пешачење , физичка активност , како јас ментална да сум ... и така така сите вакви ги пречкртав ..
Блазе вас што имате помали гради, а јас 110 што носам Најдов едни најобични, колку за на работа, ама пак ме стегаат мали ми се. Имам јас силиконски лепенки од Али експрес, ги имам од по оддамна нарачано за свадби што ги носам, и кога излегувам навечер нив ги ставам. Напред се закопчуваат, и не се познаваат пупките. Пробајте со такви барем кога излегувате. Ако ви се по цврсти градите нема проблем со растресување.
И јас ги избегнувам таквите да ми кажуват што смеам а што не смеам па немаме сите иста бременост како еден пријател на мажот ми му рекол толку не ке сум можела да возам и да шетам и да работам идиот од тогаш има 2месеци поминато јас не сум жена му што се иживуваше со него па го тераше се да и прави секакви има.А и ме нервират кога ке ме прашат дали сум почнала да купувам па ми кажуват кога почнала да се спремат тие што има за купување во два дена се купува
За купување здравје ќе почнам од Јули месец по малку да купувам. Исто како и за малата, така и сега планирам однапред да купам Памперс пелени Џамбо пакувања да турнам бар првиот-вториот месец.Дека две се и ќе ми требаат баајги пелени  Некои ме осудуваат дека купувам пелени пред време, што ги вртам, си знам јас. Алишта ќе почнам Август-Септември да излезе есенската колекција.
Јас веќе почнав да се спремам полека . Уште крупните работи останаа , сега следниве 2 недели ќе средуваме дома да избелиме па креветче да земеме , постелнина и количка . Кога ќе влезам 9ти месец се да ми е спремно
Јас мислам дека нема потреба од нервози. Очигледно секој има различна перцепција за лесно и тешки, а и сите имаме различни бремености. Мене прво тромесечие ми беше тешко психички, а физички можам да кажам дека немав мака. Второ тромесечие почнав да има проблем со боли. За разлика од повеќето тука, кои имаат болки и штрекања во долниот дел, јас пак имав многу проблем со болки во граден кош. И сеуште си ги имам болките особено кога лежам. Може дека секогаш бев многу тесна во горниот дел. Сакам да кажам нема правилно. Само да си го слушаме организмот и да не се паничиме за секоја промена. Мислам дека, ако има простор за паника И не можам да сфатам луѓе што се дрзнуваат да солат памет. Секој си ја знае состојбата и секој си има доктор што го насочува. Неможе сите доктори и стручњаци да се. Ве гушкам сите и имајте убав и опуштен ден.
Segde ima takvi ne se samo vo Str.Imam eden kup rodnini vo Sk.I na telefon ist muabet.Toa e do mozokot na covekot.Mene nekni edna mi vika te nema ne pesacis.Vikam odmaram poveke. Vika eee aman ke stanes 200kg.Deka trudna i taa pa pesacela saka da kaze.Ne se ni piznava deka e trudna a so mene e.Vikam site ne sme go minale ist pat.I ne sekoj smee da pesaci,da vezba itn.Sekoj si odgovara za sebe.Abe aj turi im pepel ne vredi ni da se zbori.
Ики и сестра ми си купуваа однапред памперс и после во најголемите трошкови си беа раат. И они добиваа коментари како што ќе им се памперси бебе уште не родено, ама не се замараа. Според мене добра одлука ви е тоа.
Не сакам да бидам нападна, ама на сите би им препорачала да си купат Памперс однапред, после со толку трошкови бар некој месец ќе бидеш раат. Знам од претходно и затоа сега после одмор ќе почнам да купувам. 1000 ден за 2 недели како ништо одат за памперси, ако не и повеќе кај малите бебиња.
Jas za do 2meseci sum spremna.So bodinja,spikozni,i pizamki celosni.Majka mi donese se.Brat mi utre ke mi prati relaksator.Opremena sum i so cucki.Koga ke si dojde maz mi ke donese isto eden kup.Kupuva od c&a i h&m uste kako e otiden.Ostanatute raboti zdravje da pomine svadbata.
Супер, бар нема да трошиш пари за алишта што ќе ги носи месец-два. Само би ти рекла нови цуцли да си купиш, некористени подобро.
@Ano не е работата за нервоза или не. Реков бош муабети. Јас ретко сакам да зборувам во друштво за бременост, посебно ако сум во друштво на луѓе без деца. Ама нигде изазван да ми тепаш муабет за спонтани и сл. е бош муабет за мене и ми носи негативна енергија. Имам избор да ја игнорирам личноста, нема потреба да ме замара со глупости. Не се оптеретувам со тоа да ми прави паника. Искрено, верувам само на доктор. Неуки ретко да ме испаничат. ПС. Мислам дека бебе мрда, а јас го сеќамав. Чат пат ко пеперутчиња, чат пат ко нешто да минува низ меше