И јас размислував тоа туку како да знам какви пелени и колкави да купам? Дајте ми совет што мислите ? Иначе и јас сакам по нешто такво од сега да си купам ама па си викам не знам ни колку ќе се роди а нели пелените одат на килограми (знам од аптеката каде работев) и не знам како да правам за пелените. За цуцла и шишиња тоа е стандардно ама за пелените кажете ми Која недела си ? Можно е да е бебчо
Така е абе да се најдиме во муабет да ни поминува времето не дека ќе ги слушаме нив нека си зборуваат ако немат друга работа. Која недела сте јас кога не сум многу активна и мирен е а ако работам е после рингишпил и еден ден не мрдаше и јас се нервирам и мажот ми вика што ти е и му кажувам абе вика не си норнална кога мрда многу му викаше сега па се нервираш сега знам како да го размрдувам
На таквите коментари прекинувам дискусија и само ги предупредувам дрг пат пред друга трудница таков муабет да не прават. Пеперутките се убав предзнак. Гали мешко. Ние сега убаво си клоцаме. Дури се истренираа со татко му. Овој му збори ии му тропка, а овој од внатре возвраќа со удари
Лелеее куклееее убавинииии баш ми е милооо знам дека го чекаше со душа тој момент иста сум и јас едвај чекам да го осетам дека мрдуцка и полесно ќе ми е...Жива здрава принцезичка и нека лудува во мешкото на мамичка
@Ano и моево на почеток не го рецкаше татко му, сега штом ќе дојде од работа ќе го погали мешко ќе му напраи муабет ова се превртува од радости . Јас скоро цела бременост избегавам луѓе , не сакам прашања , не сакам да објаснувам. Спрема мене во нашата 5 годишна борба за бебче никој немал обзири, во смисла еве една од најблиските другарки, цело време ми збореше за прегледи, витамини, галеше меше итн ама сум ја сфаќала дека радост. Јас пред 2 парови кои знам дека се борат со неплоднодт, не зборам за бебево, само ако ме прашаат. Зошто е исто и болно, колку и да се радуваш Е сега таа другарка ми, после 1 бременост, изгуби две , во поодмината бременост, беа со аномалии. Се случи со второто неодамна. Кога ми кажа, липав со неа неможев да се смирам Цело време со саати бевме на телефон. Маж ми отиде да ја види. Сега ми правеа муабет за спонтани во 7,8 месец. Дека џабе биле прегледи и скрининзи и ред друго работи да не набројувам. Читале статистика за мртви новороденчиња во Македонија. Е ми беше тешко , многу. И јас поминав низ лоши работи. И јас имав спонтани. Муабетот не им беше на место. Ме повредија многу.
Јас освен едно боденце ништо друго немам купено. Мајка ми има едно 20 и кусур боди и шпихозни, чорапчиња еден куп, капчиња, пред неколку год се купени за брат ми, ама сите се многу зачувани и квалитетни. Креветче моите сакале да купат, а имаат дома, во добра состојба е, само сакам да го префарбам. Ама ако им е мерак нека купат. Мм од Англија вети дека ќе донесе работи. Не сум одила по продавниците за детска облека да купам што ми се свиѓа, ама многу не планирам да купувам. Постелнина, шишенца, цуцли, козметика и други ситници остануваат да земам јас, овие 2, 3 месеци со тоа ќе се занимавам.
Јас сум 11недела, а болки имам во половината и кај "опашката" дури станам се движам како баба.. нема улога кога. Секоја жена е приказна за себе
Isto i jas.Samo edno bodi licno kupiv.Toj den koga bevme na prv skrining.Od jumbo.Drugo se majka mi donese.I snaa mi na sekoe izleguvanje kupuva.Taka da alista ne planiram da kupuvam osven epten nesto da mi se bendisa
Јас сакам сама да си купувам и бирам Баш убаво што имате некој да ви донесе од странство, поевтино и поквалитетно е и далеку повеќе има избор.
Исто и јас, сакам да си купувам и да одбирам, се сама купив и секако со финансиска помош од моите. Други немам што може да ми помогнат, а и тие што ги имам-исто како да ги немам, немаат радост за бебето, са спаѓаат во ,,најблиски,,
Jas sum uste posrekna so majka kupi.Znam so kakva ljubov kupuvala.Ova go cekase 10god.A i znae so sakam.Sakam nezni boi.I ednostavni raboti.Eve sega zensko e,i se podrazbira se rozovo.Jas nejkam.Se ezam veke od taa rozova.I nemam uste nisto roze
Леле јас и ти сме тука некаде со неделите мене ми беше така прво како пеперутки а вчера ме ритна и тоа јако и седеме со сестрами и зетот и јас леле нешто му е ме боле тука вака како да мава сестрами се изнасмеа вика еее го осети бебето мрда... јас се расплакав од радост беше прекрасно чувство ако боли...
Од алишта имам купено само чорапчиња и лигавче мајками ми купи. Други алишта засега немам купено ама ќе наследам многу.
Јас ниииишто немам купено, сметам дека е рано, башка во Август ке одам во Грција и на еден шопинг во Солун таман, H&M има да го купам цел одел за женско бебе од 0-3 толкав кеиф имам, едвај чекам да купувам за женско облека За пелени со синчево со обичните памперс почнав но газето лом му се направи и се префрлив на Премиум памперс некое време, па после бејбилов.. сега за ова или со премиум ке почнам или со бејбилов од Дм..
Јас имам нешто поткупено ситно од облека, неколку бенкичиња, лигавчиња, чорапчиња, боди, тренерчиња, капчиња...и мене ми купуваат прекуокеански роднини има прекрасни работи, веќе е пратен пакет додуша чекаме сега. Нема потреба да купувам многу, така ќе останат не износени. Креветче купивме, количка, кадичка, цуцли, шише, чешлиња, ножички, топломер... Малку по малку да се спремаме, не знаеме бебчето кога ќе пристигни
Јас за моето само едно боди имам купено и чорапчиња друго све ми донесоа од Турција. Сакам мн.да купувам ама за маж ми уште било рано 30 недела
Јас се имам купено освен креветче. И постелнина дури имам. Купувам од почетокот. Имам комплети за до 5-6 месеци. И креветчето ќе го купиме деновиве и толку ќе биди од купување, 9 ти месец ќе си седам дома и ќе го чекам бебуш да реши да излези. Денеска и вчера ги перевме со мајка ми алиштата сега пегламе, дури е тука да ми помогни. После само генералка да ми остани да направам. Мм одморот од работа ќе си го земи кога ќе се роди бебуш. Во последно време бебуш многу реагира на гласот од татичко, го гали мешето му зборува го бакнува а тоа цело се превртува во стомак. А порано не реагираше. Со жешково многу ми е тешко се потам многу. Цел ден сум по гаќи низ дома и маичка и тоа дури ми смета. 33+4
Можеби ќе ви звучи чудно ама јас имам многу истакната интуиција, кога почнавме да се обидуваме за бебе цело време бев убедена дека бременоста ќе настане со инвитро иако реално не знаевме ниту дека има проблем ниту каков. Откако дознавме дека второто инвитро е успешно некоја внатрешна сила ми кажуваше и сеуште ми кажува дека се ќе биде во ред со бебето и бременоста ќе биде здрава и нормална, и некако воопшто не стигаат до мене муабетите од луѓето, во смисла не ми влијаат. А луѓе како луѓе се си зборат некогаш без лоша намера знаат да кажат нешто невкусно. Мора да бидеме позитивни во крајна линија ако нечиј муабет не ни одговара секогаш можеме да го игнорираме п.с и за бебето знаев дека е машко уште откако дознавме дека сум бремена и име си одбравме Инаку купувањео за бебе ми е вистинско уживање и антидепресив, уште пред еден месец му купив облека за од болница ептен фраерски фармерчиња и боди како поло маичка, капче со маче (нормално) количка купивме, креветче, седиште за во кола од 0+ и сестра ми ќе ми даде еден куп работи, релаксатор итн. Секое излагање си купувам по нешто ситно. Многу се радувам едвај чекам да му ги испобацувам образите кога ќе се роди