и тоа како ми иде, само си седам и си замислувам каков ќе биде какви очиња ќе има, какво фацуле ќе биде. Сега дека реновираме дома се смееме со мм, едно човече од три кила те поместува целосно рушиш ѕидови, подови, менуваш прозорци, се прилагодуваш, чудо каква мотивација и сила ти дава
Хаха и ние така спалната ја реновираме ја избоивме во плавозелена завеси плави си купив сега чекам да ми го донесат плакатчето само за бебушот и ке почнам со купување
Imas ubavi za doenje vo Liska, kroj slicen ama vo dezen se. Ima dve boi crna, I nekoja lila/lavanda boja. Jas si kupiv, I uste sega si gi oblakam koga idam nekade, prijatni se epten za nosenje. Stvarno me bendisaa. Cena okolu 1300 bea. Vtoro tromeseciie veke od licno iskustvo e lesno, kako da ne si bremena, togas I trudnicata najubavaa e, moze se, pa si se doteruva, meseto e golemo ama ubavo golemo.. togas ve sovetuvam da si iznakupite se za bebusot, zosto vo tretoto tromesecie, I da nemate preporaka da odmarate, ke nemozete mnogu da setate po prodavnici. Meseto ke vi tezi. Jas zgresiv sto togas ne iznakupiv se, barem se ke mozev duz I popreku da minam, sega sakam ama imam I preporaka da odmaram, pa se kupuvam nabrzina. Jas celo vtoro tromeseciie go odev na rabota bez nikakva maka. Ete toku za tie sto vi zborat trista raboti..da ne bidam gruba ili vulgarna.
Значи какви бездушни луѓе. Да знаеш дека некого може да вознемириш и намерно да тераш муабет. Како да не знае и самата колку е болно. Туку вие галете си го мешко и се ќе е супер. Добро е штом се запознаваат со татичко. Да не биде после само мамо, мамо И јас веќе почнав да станувам нестрплива да се гушкаме. Ти подобра ли си со вирусот. се стабилизираше ли? Инаку ние количка купивме уште после втор скрининг, односно после испитувањето преку крв. Откако се опуштивме дека се е во ред. Креветче да не речам одбрано е само да го купиме (Ова од бабите и дедовците е се, ама сами си бираме нели). Гардероба имам во наследство од внуци незнам колку пакети. Планирам да почнам да отворам и да селектирам. А оние останатите - коритце, релаксатори два, дубак, подлога за пресоблакање, се си наследивме. Од мерак на тато му купив лигавчиња за роденден - Daddy's little prince. Од онаа долгата листа на „ситници“ веќе исто така добивме повеќе работи, ама има уште за докупување. Полека со мерак се ќе си докупиме И нормално што ќе и се свиѓа на мама за фраерот
Подобра сум душо да, фала што праша. Денеска два нормални оброци имав. Толку трае три - четири дена дур да се избори организмот.
Незгодни се стомачните вируси особено на овие горештини. Не за друго го дехидрираат организмот. Ама добро е штом поминува.
Devojki pomos 22 nedela sum bremena. Od sabajlevo me boli grloto i nosot mi tece, cel den kivam. Sto da se napijam nekoj sovet ? Edna septolete tableta za grlo zemav ama ne mi pomogna me boli .... (nemam kirilica na telefonot ) Fala mnogu
За носот купи капки Марисол мене матичната ми ги кажа. Нема којзнае колку ама малку ке ти помогнат и чајче топло за грлото нане најдобро
Мешиња како сте? Јас се повеќе немам сила,нозете кај глуждовите мо отекуваат,не е страшно притисокот добар, само многу мо е жешко премногу по сто пати се преспблекувам и многу ме фаќа нервоза од ситница се изнервирам не се сакам што сум ваква. Ми смета килажата неможам многу да се движам ме болат нозите и кичмата, досега се супер ми беше ама како почнав 8 месец се потешко ми е едвај ч2кам да се породам.Се изнажалив ама додека да се породам уште еден месец има се тешам дека првобцарски и ова нема до крај да чекат.ваква
Здраво лепотици, денес се видовме со бебуле џуниор - Се е во ред со јуначето, си расти како што треба, дури и мрдаше со рачинаа, ноџина и цело телце Љубоовввв За 10дена сум на скриниг, се договориме и да ми снима на усб Димерите се паднати на 429, па ќе одморам од боцки овие 10дена. А налого во цела работа. Утрогестан нема нигдеее Па морав да си земам дабростон, тек на крајот на месецот ќе почнеле да се продаваат Тоа е од мене ве гушкам мешинаа
Јас го имав истиот проблем тоа зависи од организмот одбивност кон секое јаденје не можам ни да готвам толку многу ми смета само чаеви ми пријаат најмногу затоа немој многу да се секирас еве јас 10 недела сум и усте го имам проблемот можеби кај тебе ке помине побрзо
Јас жива гладна бев дури повраќав, одбивност кон секоја храна. Сега одбегнувам само одредени работи и немам галје. Повеќе од 1недела не повраќам среќа се среди порано
Септолете мене ми рекоа дека се забранети земи млеко со горен шеќер вирус е и мене ме боли бев на доктор цефалексин ми препиша ама не ми помина
Девојки, се изначитав . Неколку дена се немав уклучено и 10 страници ми се собрале . Едвај чекам, во јули ни е прегледот и докторот рече дека тогаш ќе ни каже за полот, станувам возбудена. Иначе да се надоврзам за глупи муабети, мене најмногу ме нервираат прашања од типот "а, име избравте?", - не,викам... и после следи сугерирање па можете вака или онака . Значи многу се нервирам со тоа, сакам да им кажам у фаца -фала многу, ниту те прашав ни пак сакам да те прашам, ниту пак твоето мислење ми значи нешто , пошто у принцип рандом личности (далеку од блиски) се осмелуваат да се најдат во вакви муабети. И знам дека не треба да се нервирам за ова ама едноставно се нервирам. И се изнервирав и вчера, си имав замислено женско име што го сакав и кога се уклучувам на фејсбук и статус од пријатели дека чекаат женско бебе и дека ќе се вика со истото име што си го замислив ја. Ние не дека сме нешто многу блиски со нив, ама по родендени ова-она настани се среќаваме и не сакам исто име да имаат особено поради фактот што ќе бидат само неколку дена разлика и ќе се дружат. Нема врска, многу сум нервозна деновиве, еве глупи работи ме нервираат како ова со имево, а не ни знам дали моето е женско .
Ова со нервозава исто познато ми е, некои денови се нервирам за сешто некој денови што би се рекло не ми чуе. Мене посебно ме нервираат муабетите па можеш да си пиеш да не претеруваш. И ке почнат со примери јас пиев, овој пиеше, оној пиеше и пушеше. Не дека нема да пробувам летово ке си приуштам некоја чашка пивце, ама првиве три месеци решив да не пијам воопшто, мој избор. Деновиве полна сум со прашања. Во понеделникот бевме на преглед ми рече крвта е супер гледам кламидија испитувале, нешто за сипаници, хив и другото не го разбрав, важно добро е. Е сега посебно ја прашав дали урината ми е ок зошто цело време ми е жолта, а пијам вода доволно. Ми рече добра е тоа може да е од витамините што ги пијам. Има некој со нешто слично? И приметувам дека исцедокот некогаш е бел, а некогаш изразито жолт, денес се загрижив дури и темно жолт. Микробиологија не ми правеше, ама зема примерок и одма гледа под микроскоп дали има бактериска инфекција. И пап правев баш пред да забременам и тој е добар. Незнам што да мислам дали е нормално ? Инаку немам некој други непријатни симптоми како печење или чешање.
Исто и мене ми беше изразито жолта и мислев дека така треба од бременоста, а немав ни болка ни чешања па не се ни потресов многу, но кога бев на контрола (нели испитуваат урина) и ми најде крв у урина. Отпрвин мислев дека е песок, но со резултатите испадна вагинална инфекција, бактерија некоја. Ми дадоја апчиња и се исчисти. Вториот пат кога бев на контрола немаше ништо. Сега ми е некогаш жолта, некогаш скроз бела, иначе и јас пијам витамини. Тебе ако ти рекле нема ништо можеби навистина нема. Ако се плашиш, направи уште еден тест и да бидеш мирна.
Контрола имам тек за еден месец, во мегувреме ке одам на скрининг на друго место, инаку тука мислам дека прават само кратка анализа, не микробиологија, знам пред бременост имав бактерија ми ја установи со кратка анализа и по симптоми заклучи дека е ешерихија коли. Се лечев само со вагиналети, сега незнам дали е излечена, ама ми рече дека сега нема бактерии. Незнам ако не ке потпрашам во клиникава каде што ке одам на скрининг, или зошто докторкава ке е на одмор може кај матичниот општ да одам можеби ке испита он подетално.
33+2 , koga odam podolgo vreme osekam kako mi tezat nozete,isto imam bolki vo listovite samo em mm sekoja vecer me masira.
Беаво мамичка. Само така да продолжите да си растете. нема да заборавам на првото ехо кога мислев дека е се готов, а уствари видовме срцев акција и ембрионче. Гали мешко сега и ќе се дружиме Туку за утрогестанот ти проверија во систем да не има некаде заостанато. Јас кога барав послендниот пат, девојчето во зегин ми проверуваше каде има заостанато барем едно кутивче и за среќа најде.