Мене авицена секогаш на 2 ден ми праќа резултати. Еве во четвртокот правев, денес добив резултати, а чисти се.
@SophiaBella само не се плаши и не паничи . Ако случајно почне посилно да те боли оди во болница ќе ти дадат нешто . Смирено може ништо да не е .
Пред два месеци имав напади со саати болки и не знаев од шо се. Болките беа долу во стомакот и во кичмата. Прејаки. Последниот напад измокрив крв. И тогаш правев уринокултура немаше ништо. Ова пред 2 месеци скоро. Од тогаш беше ок. На последната мокрача пред околу 3 недели излезе дека имам песок. И еве денес измокрив нешто како мало камче не знам шо беше, а болки исти имам од сабајле како тогаш во долниот дел од стомакот од десна страна кај слабината и во кичма само не се толку јаки. Само да не станат појаки. Пијам чај од брусница и вода колку можам
@SophiaBella најверојатно е песоче само, ама мој совет е и уринокултура да си испиташ. И песокот е непријатен за исфрлање поготово во бременост. Течност нон стоп пиј, неостанувај без. Бубрезите болат појќе аку не работат под полна пареа. Ќе поминит, издржи. Болката ќе слегува подолу и подолу и ќе замине
Во урина ова така? Сега и онака има лубеница, семките од лубеница се врв за уринарни бактерии и инфекции, читни на интернет баш. Се пие чајче од исецкани семки, нема вкус на ништо.. баш како вода Јас ешерихија излечив со нив, после две дози антибиотици џабе... абе кога почнав да пијам мокрење мокрење.. и цели парталчиња мокрев осеќав како чуда да мокрам хаха, чисти бешика ептен незнам дали е и за таа бактерија, но не губиш ништо ако пиеш... нема штета. Предност е што баш како водичка да пиеш, може и оладено во фрижидер. 20-30 семки на 1л вода оди. @SophiaBella дури и за камчиња пишува дека е супер. http://moezdravje.com/ne-gi-frlajte-semkite-od-lubenitsa/ Мешиња, колку смееме да се изложуваме на сонце (зашитени со шешир, крема за сончање)..? Штетно е нешто за бебчето или не? Си купив базен за во двор, да си се бањам со синко па самички по цел ден, занимација едно саат време и да се ладиме.. а јас сакам ова нозеве да ги посунчам мн ми се заникаде бели бели, капиларчиња, стрии тук там периодов се во долги фустани сум, фармерки навечер.. комплекс ептен...
Мамичка не е препорачливо сонцево за нормален човек, а не па за нас. Евентуално после 18-18:30 и тоа обавезно со јак фактор. А над базенчето еден чадор па брцкајте се.
Имам голем чадор ке го отворам секако над базенот, а нозете ако не ке ги пуштам само нив на сонце фактор над 30 не мачкам, имаме кожа која не гори мн мн и директ поцрнуваме башка ради повеќето хемии во што поголем фактор.. јас на одмори само 15ка фактор масло мачкам и евентуално само рамења со млеко 30. Сега секако повеќе ке се пазам...
Па да ти кажам му ја мислев, му ја мислев... а го гледам синко ужива во неговото мало базенче а јас седам до него го пазам и се потам, знам не смее во базен, ама не во јавен.. во овој често ке менувам вода и башка има и филтерче. Ајде кој е за разладување, од утре го полнам... не е голем, но за разладување топ и една лимонада со мраз и да не осетам лето
Да во урина, јас ако пробам тоа, има само во вц да бидам и сега мн мокрам. Може да е од бактеријава. Мене ми е само за бебе, мака немам. Ама паметот ми е се таму. Проблем ми е што и овошје и зеленчук не внесувам многу, зошто не можам количински повеќе да изедам, пример 1 мал домат на ручек. Овошје исто, 3 кајсии и толку се заситувам. Оние па витаминине, нема шанси да ги пијам, цел ден имам мачнини после. Ќе мора у среда детален разговор со матичната...ако не ме искара дека паничам многу.
So vitamini pies?Jas sum so femibion od sam pocetok.Nemam nikakva maka.Isto ko bomboni da goltam.Ako ne pies vitamini togas moras preku hrana.Bremena si i imas potreba.Imunitet ke ti naslabee.Ima mnogu zeni koi ne gi pujat prenatalnite vitamini, ama si zemaat oddelno.Mozes vit c,vit b,folna.Eve gledam bakterii imas