Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Е како само 24ч инкубација?

2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

48...ако има бактерија, да се види која е...така ми рекоа...ако нема демек 24 појма неам.

3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мене авицена секогаш на 2 ден ми праќа резултати. Еве во четвртокот правев, денес добив резултати, а чисти се.

4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Врска немам...како кажуваат ја си слушам само :)

kukla21 likes this.
  5. ada21

ada21 Популарен член

@SophiaBella само не се плаши и не паничи . Ако случајно почне посилно да те боли оди во болница ќе ти дадат нешто . Смирено може ништо да не е . :hug:

SophiaBella and stevemila like this.
  6. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Пред два месеци имав напади со саати болки и не знаев од шо се. Болките беа долу во стомакот и во кичмата. Прејаки. Последниот напад измокрив крв. И тогаш правев уринокултура немаше ништо. Ова пред 2 месеци скоро. Од тогаш беше ок.
    На последната мокрача пред околу 3 недели излезе дека имам песок. И еве денес измокрив нешто како мало камче не знам шо беше, а болки исти имам од сабајле како тогаш во долниот дел од стомакот од десна страна кај слабината и во кичма само не се толку јаки. Само да не станат појаки. Пијам чај од брусница и вода колку можам :(

7. pandelka

pandelka Популарен член

@SophiaBella најверојатно е песоче само, ама мој совет е и уринокултура да си испиташ. И песокот е непријатен за исфрлање поготово во бременост. Течност нон стоп пиј, неостанувај без. Бубрезите болат појќе аку не работат под полна пареа. Ќе поминит, издржи. Болката ќе слегува подолу и подолу и ќе замине :)

8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

И увин земи пијај колку што можеш повеќе

9. eli25

eli25 Форумски идол

Мора 48 без разлика.

Chantal and kukla21 like this.
  10. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Еве стигнаа сабајле, стрептокока...живци неам веќе

11. mariz

mariz Форумски идол

Во урина ова така? Сега и онака има лубеница, семките од лубеница се врв за уринарни бактерии и инфекции, читни на интернет баш. Се пие чајче од исецкани семки, нема вкус на ништо.. баш како вода :) Јас ешерихија излечив со нив, после две дози антибиотици џабе... абе кога почнав да пијам мокрење мокрење.. и цели парталчиња мокрев осеќав како чуда да мокрам хаха, чисти бешика ептен :) незнам дали е и за таа бактерија, но не губиш ништо ако пиеш... нема штета. Предност е што баш како водичка да пиеш, може и оладено во фрижидер. 20-30 семки на 1л вода оди.
    @SophiaBella дури и за камчиња пишува дека е супер. http://moezdravje.com/ne-gi-frlajte-semkite-od-lubenitsa/

Мешиња, колку смееме да се изложуваме на сонце (зашитени со шешир, крема за сончање)..? Штетно е нешто за бебчето или не? Си купив базен за во двор, да си се бањам со синко :lol: па самички по цел ден, занимација едно саат време и да се ладиме.. а јас сакам ова нозеве да ги посунчам мн ми се заникаде бели бели, капиларчиња, стрии тук там :doh: периодов се во долги фустани сум, фармерки навечер.. комплекс ептен...

Last edited by a moderator: Jun 25, 2017
    iki26, Zaljubena111, karibian and 4 others like this.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Мамичка не е препорачливо сонцево за нормален човек, а не па за нас. Евентуално после 18-18:30 и тоа обавезно со јак фактор. А над базенчето еден чадор па брцкајте се.:lol:

karibian and Belabelinakinder like this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Имам голем чадор ке го отворам секако над базенот, а нозете ако не ке ги пуштам само нив на сонце :rofl: фактор над 30 не мачкам, имаме кожа која не гори мн мн и директ поцрнуваме :D башка ради повеќето хемии во што поголем фактор.. јас на одмори само 15ка фактор масло мачкам :lol: и евентуално само рамења со млеко 30. Сега секако повеќе ке се пазам...

14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

@mariz фала ти ќе пробам :*

mariz likes this.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Уживај и за нас.
    Од што е толку топло јас мислев за на балкон да си купам базанче:lol:

Belabelinakinder and mariz like this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Па да ти кажам му ја мислев, му ја мислев... а го гледам синко ужива во неговото мало базенче а јас седам до него го пазам и се потам:lol:, знам не смее во базен, ама не во јавен.. во овој често ке менувам вода и башка има и филтерче. Ајде кој е за разладување, од утре го полнам... :) не е голем, но за разладување топ и една лимонада со мраз и да не осетам лето :D

17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Да во урина, јас ако пробам тоа, има само во вц да бидам и сега мн мокрам. Може да е од бактеријава. Мене ми е само за бебе, мака немам. Ама паметот ми е се таму. Проблем ми е што и овошје и зеленчук не внесувам многу, зошто не можам количински повеќе да изедам, пример 1 мал домат на ручек. Овошје исто, 3 кајсии и толку се заситувам. Оние па витаминине, нема шанси да ги пијам, цел ден имам мачнини после. Ќе мора у среда детален разговор со матичната...ако не ме искара дека паничам многу.

pile30 and mariz like this.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

So vitamini pies?Jas sum so femibion od sam pocetok.Nemam nikakva maka.Isto ko bomboni da goltam.Ako ne pies vitamini togas moras preku hrana.Bremena si i imas potreba.Imunitet ke ti naslabee.Ima mnogu zeni koi ne gi pujat prenatalnite vitamini, ama si zemaat oddelno.Mozes vit c,vit b,folna.Eve gledam bakterii imas

Last edited: Jun 25, 2017
    iki26 and orhideea like this.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

На провен ги имам, фолна си пијам и б6

stevemila likes this.
  20. orhideea

orhideea Форумски идол

Пробај со фемибион и јас немам никаква мака од нив.
    Од почеток си ги пијам.

stevemila likes this.