Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    И јас не спијам, си дремам на фемина :D
    Ама на сабајле си поспивам па затоа сега си поседувам.

За мешињата ваши :hug::hug::hug:

На pile30, pandelka, mariz и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Ништо не ми помага кожава ми е како кога ке се исончаш премногу и ми се лупи а ми се спие не можам да спијам ;(

На stevemila и orhideea им се допаѓа ова.
  3. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Ајде добро утро женички толку беше од моето спиење. Неможам веќе да се вртам меше тежи 31 недела сме на десна страна па никако не можам да спијам. А жешково уште толку смета почнуваат неспаните ноќи само ќе издржиме се за нашите бебуши :f::inlove::f:

На Leo_29, stevemila, Belabelinakinder и 9 други им се допаѓа ова.
  4. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Гледам сите пишувате за неспиење од времево. Мене па чудно не ми смета. Штом ќе легнам заспивам ама од кошмари ми е страв да спијам. Само глупости сонувам и си викам поарно будна да сум :( уффф незнам што ќе правам.
    Инаку мешко тежи и кога се вртам имам силна болка во препони. За станување ми треба исто време. Спијам само на лева страна и на грб. На десна страна ме боли стомакот незнам зошто и нема шанси.

На Ano, stevemila, Belabelinakinder и 5 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Леле и јас што соништа имам! Апликацијава вика повеќе се сеќаваме и поживописно ги доживуваме бидејќи често одиме на пишкање :)

@eli25 остај ти клима. На природна "ладноќа" е поубаво :)

На Mari*, Ano, iki26 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Мешиња здраво :* :hug:
    Ние сме добри, откако паднав 8-| малку овие денови ме немаше, како да бев искарана :$ се обидував да се смирам и мисли што би било кога би било, и добро што ништо не било и така. Сега се трудам да бидам повнимателна. Но со стомачево кое почна да ми тежи 27+ сме и со ова ужасно топло време тешко ми оди :whew: Немам рамнотежа, потешко се движам, мешето втора фаза растење почна и затегнато ми е, тврдо, ме тегне надолу и малку килце плус, тежина која сум ја немала одамнааа и не се снаоѓам баш :wasntme:

Исто и јас не можам да спијам, имам перница за трудници и добро беше досега, ама немам веќе положба, не знам како, не можам ни да се вртам, тешко станувам и јас, земам залет што вика мм :$ :D
    Инаку жешково ме убива, се осеќам дезориентирана, како без воздух, не знам дали е и тоа што крвта малку ми беше заслабната или од топлово само, ама се прозевам често, осеќам тежина и како да ми се врти паметот што ми останал (facepalm)
    Добро беше овие два месеци го средив проблемот со варење на храна немав болки во стомаков, но последнава недела пак почнаа. Не помага ни провенот веќе, а јас и се опуштив во врска со храната(јадам се и сешто) ќе морам посериозно да повнимавам пак затоа што секој ден имам проблем , ме стега ме боли и мислам ќе пукнам. :whew:
    Ете така да си се пожалам и јас :lol: :$
    Ве :hug: и :* многу

На 0ли, snegulkata, Mari* и 12 други им се допаѓа ова.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Јас од минатиот Понеделник сум на боледување,и сега незнам дали е 7 дена или 14, докторот мој си заминал на одмор и никој не се јавува во ординација.Дали да седам до Петок до тогаш се 12 дена или да одам на раб?

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дур не го затвори боледувањето, тоа е отворено. Треба да се јавиш на лекар некаде кон 15тиот ден доколку сакаш да го затвориш/продолжиш.

9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ако боледувањето ти е од матичен гинеколог имаш право да го користиш 15 календарски дена

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па не баш. Матичен без мислење од специјалист, повеќе од 5 дена не би требало да дава. Има правилник за издавање боледување и јасно е регулирано како иде постапката.

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Тие што се 30-35 недела , како го чуствувате мрдањето?
    Мене ми се поднамали нема клоцање , само го чуствувам како се подмрднува . Исто кога лежам на лева страна и се завртам на грб цело е на лево и обратно .

На stevemila, Belabelinakinder и forumce им се допаѓа ова.
  12. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Морам да те цитирам матичем гинеколог дава од него 15 дена боледување а повеќе од 15 дена те упатува на специјалист гинеколог во државниве клиники јас лани така поминував со боледувањето он има право како гинеколог да даде од него не е општ доктор

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    @ada21 исто :DЗнаеш јас и ти исто тераме :). Ретко клоца,само се испапчува на различни места. Исто после лежење се гледа испакнато на едно место-лево или десно. И се истргнува, цел стомак се развлекува.

На Leo_29, Mari*, Ano и 5 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Матичен дава до 15, ама после 5 дена мора да има специјалистичко мислење како поткрепа. Прочитај го правилникот.

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Етака де јас реков дава 15 дена ако не ме разбра убаво што и пишав погоре на членката. Ако боледувањето ти е од матичен гинеколог имаш право да го користиш 15 календарски дена

16. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    :inlove:Happy, happy, happy   конечно мрднаа бебушките.  
    Седам под клима се ладам и само осеќам клоцање. Аууууу конечноооо. Едвај дишам,а треба да одам по малата да ја земам од градинкс. Уфф на овие горештини.

На manako1, 0ли, snegulkata и 29 други им се допаѓа ова.
  17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    @iki26 јас почнав да ги осеќам минатата недела, точно 21+1 и сега по цел ден имаат журка :) а и на скринингот видовме како машкото го закача женското, смешки :D

На Milobebence, 0ли, snegulkata и 17 други им се допаѓа ова.
  18. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    И јас се повеќе го осеќам испапчено на едно место, се мести изгледа.
    Само последниве денови потврд ми е стомакот и ме затега.. имате такви симптоми?

На stevemila и ada21 им се допаѓа ова.
  19. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Не да е тврд стомакот, мислам ке пукне, а посебно кога се испапчува од една страна. Секако дека е нормално тоа да се случува.

На Capricorn Taurus, baby 5, karibian и 6 други им се допаѓа ова.
  20. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @eli25 даа , најслично сме двете . А и бебчињата слични карактери се изгледа :D
    @IvanaCS мене ми е мн затегнат стомакот како топкичка , посебно кога стојам .
    @iki26 многу ме израдувааа , уживај сега . Неможам да замислам какво е со две . Си играат внатре:inlove:

На Capricorn Taurus, Leo_29, Mari* и 9 други им се допаѓа ова.