Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. orhideea

orhideea Форумски идол

И јас не спијам, си дремам на фемина :D
    Ама на сабајле си поспивам па затоа сега си поседувам.

За мешињата ваши :hug::hug::hug:

pile30, pandelka, mariz and 8 others like this.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Ништо не ми помага кожава ми е како кога ке се исончаш премногу и ми се лупи а ми се спие не можам да спијам ;(

stevemila and orhideea like this.
  3. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Ајде добро утро женички толку беше од моето спиење. Неможам веќе да се вртам меше тежи 31 недела сме на десна страна па никако не можам да спијам. А жешково уште толку смета почнуваат неспаните ноќи само ќе издржиме се за нашите бебуши :f::inlove::f:

4. karibian

karibian Популарен член

Гледам сите пишувате за неспиење од времево. Мене па чудно не ми смета. Штом ќе легнам заспивам ама од кошмари ми е страв да спијам. Само глупости сонувам и си викам поарно будна да сум :( уффф незнам што ќе правам.
    Инаку мешко тежи и кога се вртам имам силна болка во препони. За станување ми треба исто време. Спијам само на лева страна и на грб. На десна страна ме боли стомакот незнам зошто и нема шанси.

5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Леле и јас што соништа имам! Апликацијава вика повеќе се сеќаваме и поживописно ги доживуваме бидејќи често одиме на пишкање :)

@eli25 остај ти клима. На природна "ладноќа" е поубаво :)

Mari*, Ano, iki26 and 6 others like this.
  6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Мешиња здраво :* :hug:
    Ние сме добри, откако паднав 8-| малку овие денови ме немаше, како да бев искарана :$ се обидував да се смирам и мисли што би било кога би било, и добро што ништо не било и така. Сега се трудам да бидам повнимателна. Но со стомачево кое почна да ми тежи 27+ сме и со ова ужасно топло време тешко ми оди :whew: Немам рамнотежа, потешко се движам, мешето втора фаза растење почна и затегнато ми е, тврдо, ме тегне надолу и малку килце плус, тежина која сум ја немала одамнааа и не се снаоѓам баш :wasntme:

Исто и јас не можам да спијам, имам перница за трудници и добро беше досега, ама немам веќе положба, не знам како, не можам ни да се вртам, тешко станувам и јас, земам залет што вика мм :$ :D
    Инаку жешково ме убива, се осеќам дезориентирана, како без воздух, не знам дали е и тоа што крвта малку ми беше заслабната или од топлово само, ама се прозевам често, осеќам тежина и како да ми се врти паметот што ми останал (facepalm)
    Добро беше овие два месеци го средив проблемот со варење на храна немав болки во стомаков, но последнава недела пак почнаа. Не помага ни провенот веќе, а јас и се опуштив во врска со храната(јадам се и сешто) ќе морам посериозно да повнимавам пак затоа што секој ден имам проблем , ме стега ме боли и мислам ќе пукнам. :whew:
    Ете така да си се пожалам и јас :lol: :$
    Ве :hug: и :* многу

0ли, snegulkata, Mari* and 12 others like this.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

Јас од минатиот Понеделник сум на боледување,и сега незнам дали е 7 дена или 14, докторот мој си заминал на одмор и никој не се јавува во ординација.Дали да седам до Петок до тогаш се 12 дена или да одам на раб?

8. kukla21

Дур не го затвори боледувањето, тоа е отворено. Треба да се јавиш на лекар некаде кон 15тиот ден доколку сакаш да го затвориш/продолжиш.

9. fina erika

fina erika Популарен член

Ако боледувањето ти е од матичен гинеколог имаш право да го користиш 15 календарски дена

Leo_29 likes this.
  10. kukla21

Па не баш. Матичен без мислење од специјалист, повеќе од 5 дена не би требало да дава. Има правилник за издавање боледување и јасно е регулирано како иде постапката.

pandelka likes this.
  11. ada21

ada21 Популарен член

Тие што се 30-35 недела , како го чуствувате мрдањето?
    Мене ми се поднамали нема клоцање , само го чуствувам како се подмрднува . Исто кога лежам на лева страна и се завртам на грб цело е на лево и обратно .

12. fina erika

Морам да те цитирам матичем гинеколог дава од него 15 дена боледување а повеќе од 15 дена те упатува на специјалист гинеколог во државниве клиники јас лани така поминував со боледувањето он има право како гинеколог да даде од него не е општ доктор

13. eli25

eli25 Форумски идол

@ada21 исто :DЗнаеш јас и ти исто тераме :). Ретко клоца,само се испапчува на различни места. Исто после лежење се гледа испакнато на едно место-лево или десно. И се истргнува, цел стомак се развлекува.

Leo_29, Mari*, Ano and 5 others like this.
  14. kukla21

Матичен дава до 15, ама после 5 дена мора да има специјалистичко мислење како поткрепа. Прочитај го правилникот.

pandelka likes this.
  15. fina erika

Етака де јас реков дава 15 дена ако не ме разбра убаво што и пишав погоре на членката. Ако боледувањето ти е од матичен гинеколог имаш право да го користиш 15 календарски дена

16. iki26

iki26 Популарен член

:inlove:Happy, happy, happy   конечно мрднаа бебушките.  
    Седам под клима се ладам и само осеќам клоцање. Аууууу конечноооо. Едвај дишам,а треба да одам по малата да ја земам од градинкс. Уфф на овие горештини.

manako1, 0ли, snegulkata and 29 others like this.
  17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

@iki26 јас почнав да ги осеќам минатата недела, точно 21+1 и сега по цел ден имаат журка :) а и на скринингот видовме како машкото го закача женското, смешки :D

18. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

И јас се повеќе го осеќам испапчено на едно место, се мести изгледа.
    Само последниве денови потврд ми е стомакот и ме затега.. имате такви симптоми?

stevemila and ada21 like this.
  19. Stara

Stara Популарен член

Не да е тврд стомакот, мислам ке пукне, а посебно кога се испапчува од една страна. Секако дека е нормално тоа да се случува.

20. ada21

ada21 Популарен член

@eli25 даа , најслично сме двете . А и бебчињата слични карактери се изгледа :D
    @IvanaCS мене ми е мн затегнат стомакот како топкичка , посебно кога стојам .
    @iki26 многу ме израдувааа , уживај сега . Неможам да замислам какво е со две . Си играат внатре:inlove: