Износот на боледување е дефиниран во колективен договор. Точно се знае колку се крати. Фирмата ако сака може да скрати помалку, меѓутоа јасно се знае колку максимално може да скрати за боледување до 15 и над 15 дена. Едит. Над 30 дена боледувањето е дефинирано во правилник на ФЗО.
Тоа цела држава ја испокрадоа, Маме му е..а, ти за недела дена ќе ја оштетиш. Офф мори мајко, баш будала
Абе не е нормален и како да оди А јас не дека одам на работа да прашаме само кај нас во фирмата сум осигурана
Здраво на сите Со лесно бременостите и уште полесни породувања. Јас подолг период ве пратев, па денес конечно да ви се придружам. Бремена сум 27ма недела Се надевам на убава дружба
Trudnoca i razvoj bebe.Sekoja napolneta nedela ti stignuva izvestuvanje.I ti pisuva se za bebeto i za tebe.Prezadovolna sum
Јас да се пријавам. Вчера испаничив малце, зошто ретко имам болки во стомак. Бев на општ лекар,зошто гинекологот ми е на одмор. Болките во стомакот тоа што ме боцкаше се смири, ама и денес имам малце повеќе грчеви во стомакот, а и градите помалце ме болат од обично. Се надевам нормално е. Инаку крв ми провери матичниот па се е добро, освен што TSH ми е 2,40 што било на граница за трудници, па да следам ми рече. Закажави скриниг трисомија 21 ке бидам точно 13+1 тој ден. Вие кога го правевте? Се си мислам да не е касно ама тогаш ми закажаа имаа податоци колку недели сум.
Bolkite ti se normalni.Jas sum 23+ i znae da me boli i toa nekogas bas jako.Gradite mi pominaa i ne me bolat voopsto.Taman ti e 13 nedeli.I jas pravev togas skrining i prisca
Мислам ти имаше терапија а тироидната, па да те прашам, да не треба да прекинам со фемибионот зошто имаат јод ( чисто превентивно) иако се мислам ако не да ги пијам до контрола па да прашам.
Дали ви се случило во 7,8,9 недела да ви ги снема симптомите? Имав гадење, изострен осет за мирис, и тврди и потечени гради... А аега 2 дена ми спласнаа и немам гадење? Да не се случува нешто внатре? Пијам Дабростон, немам никакво крварење, ниту па болки.
Понеделник сум на скриниг и на брисеви ќе бидам 12+4 Се случува нормално е во 9-10недела Лошењето и повраќањето го смема преку ноќ кај мене. Сеуште немам ништо и супеер ми е. Не сум омалаксана барем можам да завршам обврски низ дома
@Fleur-De-Lis уживај во секој ден без симптоми Кај мене од 9та недела почна со гадење и повраќање. Еве на крај од 9т пак ускудно крварење и болки. Таман мислев кризата поминала, сега ги уживам секои 5 минути без симптоми. Се е во ред, нека си расти среќно малото Биди среќна да ја имааш таа привилегија
Дaaa .. Преку нoќ ми ги снемa и мене и премнoгу се исплaшив aмa тoa билo нoрмaлнo .. Ќе ти е чуднo штo се е нoрмaлнo. Уживaј бебе е oдличнo
I'm pregnant јас ја користам, има за удари да мериш, за контракции, за секоја недела да ставаш килограми и има графикон дали е во нормала качувањето има кога си таа и таа недела опишано што прави бебето, што се развива и сл. Можеш notes да си запишуваш, ѕирни ја