Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Да, да сигурно имам покасно овулација имам синдром на полицистични јајници и тоа ми добаѓаше на 3-4 месеци и докторот го тоа знаеше и затоа не е загрижен, еднаш не ми дојде цели 6м.Инаку не знам колку си ми ги читала претходните мислења на почетокот се сомневаше на вонматерична бременост оти поради задоцнетата овулација плодот беше многу мал и воопшто не се гледаше на ехото, а тестовите за бременост беа позитивни.

2. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    fiary мила немој ич да се секираш за тоа дека помал бил плодот , мене на почетокот ми го направиа исто вонматерично, па ајде послем трудна си ама мало е па ова она.. никој не може да знае кога си останала бремена еве и јас и ден денес не знам кога точно сум останала бремена, а како што кажав прво ми го направија мал плодот , а послем пак голем .. свашта.. ич не се секирај за тоа гледај да е живо и здраво да е се во ред со него а тоа мал, голем ич да не те загрижува..
    поздрав и со лесно нека ти е :)

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    И кај мене е така, според последна менструација сум веќе 18 недели, а според ехото сум 17 недела, значи 7 дена поназад, но уште на првиот преглед ме праша докторката дали имам редовен мензис и и реков дена не, не ми доага никогаш на истата дата туку секогаш ми касни по некој ден и затоа и таа не беше загрижена туку ми рече дека си е нормално тоа, и псоле наредните контроли плодот си се развива нормално по ехото значи како што си покажува дека сум една недела поназад и така си рачунам и јас која недела сум, сега на пример тиерот ми е ставен според последна менструација, но јас сепак си рачунам - една недела за посигурно :)

4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Да ви кажам не се плашам току за неделите колку за ова погоре што напишав, не знам точно херпесот како влиае на плодот, а многу ми е голем до душа 3 се огромни устата не ми се познава кај ми е,а од згоре на тоа не се консултирав со геникологот и се мачкав херпесан.Он ми кажа абе не треба да е ништо ама направи ваква фаца :?:

5. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    да ти кажам право, јас на почетокот на бременоста ( незнаев дека сум бремена ) имав некоја алергија на лицето и на своја рака си се намачкав декотал, исто си се напив и аналгин затоа што ме болеше стомак мислев дека ке ми дојди... јас мислам да не се секираш , затоа што ако имало нешто ептем штетно од херпесанот сигурно ке ти кажел докторот ;)
    или за да си помирна пробај побарај на гоогле сигурно ке најдиш нешто за херпеси во бременоста

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Веќе кажац дека за херпесот и херпесанот не треба да се грижиш.
    А инаку за лекови и јас на почеток мислев дека ќе добијам, многу ме болеше стомакот, па пиев бруфен, а и апчиња и чаеви за слабеење. Уживај и не се секирај за тоа.

7. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    исто и јас пред да дознаам дека сум бремена, си пиев аналгин и раптен за забот.. Така да уживај ..

8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    меу како си ми ти денес??подобра си???
    fairy88 ич да не се косиш што е помал плодот опасно е ако се е стално таман со неделите според менст и според ехото и ако наеднаш почне да заостанува со развојот
    и кај мене стално керка ми беше со 2 недели стално назад и му казав на гинекологот дека на 23 ден од циклус сум останата бремена и дека стално ми касне по една недела и така си беше до крај дури и 16 дена над термин се породив значи точно на време тиа 2 недели што беше назад таман си ги поседи на крај после термин одмарај те си и узивајте си и не се змарајте со ништо како што викам јас пустето го мозокот на пасење хахахаххах :* :* :* :* :* за ситее

На anule88 и fairy88 им се допаѓа ова.
  9. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Добро сум ева11 :*
    Денес прошетав малку, до продавница и пазар, кратко беше , ама важно излегов од дома. Добро се осеќам , ме занимава сопругот да ми е жив и здрав :$ не ме остава да ми е мачно, постојано правиме нешто, дали филмови ќе гледаме, заедно книги си читаме... само до вторник ми е на одмор, после ќе биде маката :?:
    Некако имам чувство дека многу бавно ми минуваат деновите, како за инат, вака кога ќе направам една ретроспектива брзо прошло се, ама ден за ден убива, од бавно по бавно :geek:

Инаку за ова доцнење со неделите, мене овулација ми е точно 10дена пред цклус, што пак е задоцнета, зошто нели треба да биде две недели, но добро се работи за некој ден само. Фала Боже до сега на ехо неделите ми се совпаѓаат, така да не сум имала потреба да се вадам од памет, па затоа и не придавам значење на тоа кој ден што како. А да, јас точно знам кој ден сум останата бремена, тој месец не бевме нешто баш ативни, поточно не ни правевме бебе, едноставно се случи. :$

10. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Абе страшна работа, абе ни пријател помагат ни ништо со другарка бев ојдена на која му е матичен веќе ама ништо ни од тоа :@
    Абе Меу во ова луда држава се има еве чисти пример на пациент сум на кој му е речено дека на почеток од месец се пишеле матични, а знам дека си земаат податоци ги пишат картончината за во фондот и ги пуштаат на почеток од месец ама не му одговара така за да можат на приватно да те прегледват затоа :devil: А замисли бев на 26.07 и ми вели дојди на 1ви до 5ти .08 да ти се пишам за матичен а замисли тоа беше за само една недела разлика :x

11. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Се прават и они паметни, им се може, од нив зависиме. Само треба да се најде некој паметен да ги пријави, па да видам уште еднаш дали ќе им текне.
    Најфино и најкултурно можеле да ти земат податоци и да испратат во фондот, или пак тебе нека ти го дадат тоа ИО1 образецот па сама однеси си го, јас и така сум правела.

12. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    идни мамички каде сте? ве нема некако ;)
    јас се досадувам по дома, ама од вчера осекам некои болки во долниот дел на стомакот кај јајниците, и некако и нозете ме болат :(
    леле само се жалам :lol:

13. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Еве ме мене, во петокот бев последен ден на работа, па сега ме чека три недели одмор кој максимално ќе го искористам за се што сакав да направам, а немав време.
    Планирам да почнам да купувам за бебчето, немам ништо купено, а мислам дека е време да почнам од некаде. Па средување на документи за куќата која се надевав ќе се изгради додека се роди бебчето, ама сфатив дека со нашите служби тоа е невозможна мисија, па ќе го оставиме тоа задоволство за наредна година. А и ме советуваат дека не е убаво со мало бебе во нова куќа - во зима.
    Малку кај моите на југ, малку на море, и не сакам да дојде денот кога треба да се вратам на работа. :(
    Ама се тешам после ме чекаат уште два месеци работа и ќе уживам девет-десет месеци со бебчето. :D

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Не има тука сме, ама се воздржуваме од пишење изгледа, само жалби и поплаки има во нас :lol:

Mayyya отиди си ти кај твоите, поиживај малку, одмори се и ич да не ти е гајле. За се има време. И јас така се нервирам оти милион планови имавме за пред да се роди бебето, што како треба да направиме за полесно да ни биде понатаму, но очигледно ништо не излегува како што сакаме. Така престанав да се замарам...лажам :!: се замарам но многу помалку за разлика од порано, што треба да биде ќе биде, колку и да сум сакала или не.
    И мене да ти кажам ми е убавко кај моите на југ, посебно дека морето ни е блиску па можеме да тркнеме преку ден. :angel:

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Unique.chick

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    еве ме и мене денес роденденски расположена, не ве дружев од сабајле зошто имав гости..
    инаку јас сум супер , периодот со негативни мисли ми помина и сега пак сум си онаа старата
    (позитивна).. јас купував ли купував работи за бебето и кога да видам сестра ми од Германија ми пратила уште толку.. мислам дека имам облека за 3 не за 1 бебе :) како и да е деновиве остануваат и тие новите да ги исперам и средам и ке уживам , се надевам бебушка ке дојде што поскоро..
    Денес гледав една емисија на РТС .. време је за бебе па уште толку се зажелев..

Поздрав и пријатна вечер, надвор е баш пријатно за седење :)

На antonina, TeaB и meU им се допаѓа ова.
  16. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Добро вечер и од мене. Јас не ве дружам многу, но ете не ни седнувам многу на компјутер. Unique баш ми е мило за тебе, секогаш да бидеш така расположена, знаеш врснички сме треба да си помагаме.
    Јас деновиве сум си супер, не можам да се пожалам за ништо. Цел ден ми е исполнет со луѓе и едноставно убаво ми е :) . Епа добра ноќ на сите и убаво да си спиете.

17. bambi2012

bambi2012 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Здраво!!!
    Ако има заинтересирани трудници кои им е прва трудноча и се под 18 недела.
    Има една здраствена интитуција која тестира крема против пукање на кожата и појавување на стрии.
    Тој третман ке биде само 4 пати во вашата трудноча и они ви плаќаат за тоа солидна сума на пари.
    Ако сте заинтересирани пишете ми во инбкс поздрав.
    Се надевам дека админот нема да ми ја избрише пораката бидејки ова е помош за трудниците не е реклама :)

Здраво!!!
    Ако има заинтересирани трудници кои им е прва трудноча и се под 18 недела.
    Има една здраствена интитуција која тестира крема против пукање на кожата и појавување на стрии.
    Тој третман ке биде само 4 пати во вашата трудноча и они ви плаќаат за тоа солидна сума на пари.
    Ако сте заинтересирани пишете ми во инбкс поздрав.
    Се надевам дека админот нема да ми ја избрише пораката бидејки ова е помош за трудниците не е реклама :)

Последна измена од модератор: 8 април 2017
  18. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Unique синоќа ти имаше роденден??? Ако е така, да ти е среќен , да си жива, здрава, па наскоро даа се олесниш и да си ја гушкаш цуцката :)
    Инаку како се осеќаш вака, ситно броиш, почна ли стравот, тремата да доаѓа?? Мислам дека кажа оти на ГАК ќе се пораѓаш(ако добро сум запомнила), кај кој доктот, маж ти ќе присуствува ли???
    Дај споделувај информации како изминуваат последните денови , баш ме интересира. А инаку само ако ни се изгубиш после пораѓај како Леонтина ќе видиш ти :geek: :lol:

Инаку ја повикуваме Леонтина на репорт ваму, да ни раскаже како оди процедурата, ни требаат детални информации, да знаеме што не чека , не е фер вака да не остава во мисла. Па и да ни се пофали како напредуваат.

Инаку наравоучение од нејзината ситуација, дефинитивно се нема време за комп првите неколку месеци изгледа :wasntme:

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.389
    Допаѓања:
    103.192
    Се што ти треба е една супер тетка како мене, прашај ја сестра ми дали немаше време за компјутер. Ние буквално си уживавме во првите месеци, принцезата на тета беше многу мирна, е после 9 месеци друга приказна, коа рече е бесна, нејке да застане на едно место. Вистина е изгледа тоа дека ако првите 6-9 месеци бебето е мирно, после ќе побесне и обратно. Шала на страна сестра ми воопшто немаше мака со малата на почеток, беше супер бебче, заспиваше најчесто со мене и воопшто не плачеше коа ќе станеше, само си разгледуваше наоколу. Во првите месеци се изнагледаа и серии, Сексот и градот сите епизоди, Супернатурал, Фринџ, охохооо.... Милина беа тие први месеци, искрено мислам дека маката доаѓа потоа, кога ќе почне да лази, да чепка....

20. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Па добро тоа е индивидуално. Јас немам брат/сестра, а со оглед на тоа дека не сакам свекрви, комшии и роднини да ми се мешаат во одгледувањето на детето сметам дека нема да биде така едноставно.
    Сепак во еден ден детето додека е мало има многу барања, и потребно му е доста внимание, па кога спие дали и мајката да спие, да зготви, да зачисти.... иако нормално сигурна сум дека од сопругот би имала огромна помош, сепак и тој оди на работа па не е се така едноставно.
    Сестра ти имала среќа што те има.