Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Gladiola so srekja neka e

2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
    :D Me znasmea....da si ziva.....bezbolno da se cepime :D :D aj so lesno neka Vi e na site, Vi posakuvam na site da se porodite kakomjas so kjerka mi, so samo 2 napona....
    A za bezbolno ...barajte epiduralna, da se vrakja vremeto nazad jas na boks pak bez epiduralna ne odam :D
    Aj so lesno na site...pak.

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.099
    :sweat: мене многу Mи је страв од Eпидурална ако треба да ми стават це фатам це избегам :worried:

4. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    :wasntme: арно шо ми те изнасмеав ,и арно со 2 напона да се породам па ке видиме, а епидурал од ко дознав дека сум бремена ми е во памет :D

5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Што си е временцево за спиење... Одај станав, одвај се дотркалав на работа. Дали сте и другите без енергија, или ова до мене е? Што и да правам, колку и да одмарам јас сум здробена тотално. Ај ќе помине се кога ќе отидам на одмор... ;)

Гладиолче, честитки! Големо да расте, живо и здраво и само радости да ви носи! :*

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    опаа сите расположени денес акоо само напред.. а јас :puke: :yawn: киснам на работа сакам домаааа ;( да ми препорачате нешто за освеж ????

7. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Jas denes sum otepana :lol: ne sum ubo spana cela nok ne spijav uvek mi e taka ponedelnik koga idi Jas odvaj cekam 8 avgus da mi dojdi i Jas kako coek da se naspijam i da se odmoram od rabotava :(

8. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    398
    Мешенца како сте ми...Гледам добро сте расположени :lol:
    Јас овие неколку денови се отепав од шетање...толку ми прија чистиот воздух..мхххх....
    Btw секрет веке немам..мислам..имам(бел) ама не е прљав што мене мнооогу ме радува,значи прогестеронот делува...Расположена сум до даска :rofl: си јадам гајле немам и сега пред некој ден кога се мерев око му се уплаши...од 52 сум рипнала на 56 :x ама ајде...само да биде се како што треба со бебушко :inlove:

9. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    208
    Zdravo na site, pred nedela dena doznav deka sum bremena i bev na ginekolog i bidejki bese rano 4 ta nedela na vaginalno eho ne se vide nisto samo testot preku krv go potvrdi istoto, minatata bremenost zavrsi so spontan pa se plasam i ova da ne bide isto, se mislam koga da odam na ginekolog da vidam dali i se vo red, dali ova nedela ili da pocekam dodeka ne se vidi ubavo, da napomenam deka doktorkata mi rece na moi god 33 imalo rizik za vonmatericno,bolki imam vo dolniot del od meseto nesto kako pred ciklus ili prelada, krvarenje nemam ama sum zbuneta ve molam za mislenje dali da cekam uste edna nedela ili dve za ubavo da se vidi plodot ? Inaku pijam dobrostan, magnezium, cink, b6 i folna kiselina, ve molam za mislenje

10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Мешиња само да ве поздравам :) :hai: :*

На elena.mak и TSS им се допаѓа ова.
  11. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    398
    Ејјјј па се изгубивте вие....убаво ви дојде гушкањетоа а :D
    како е бебушко....напредува? ве гушкам :*

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    па на крај на оваа недела можеш да одиш на преглед- би требало да се види точката, мене на 5 ипол недели се виде ;)

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    emilijamak и јас сум тазе во овие труднички води,може не многу ќе ти помогнам.
    Но, мораш да биде со позитивна мисла во себе...дека секоја бременост е приказна за себе. За жал си имала лошо искуство, но биди со позитива во себе колку што можеш, дека ова ангелче ќе си го дочекаш.
    Почекај некаде барем 5та недела да си -тогаш кај мене се виде.
    Болките како за добивање, скоро секоја трудница ги има - но добро е си пиеш магнезиум. + сите останати витамини.

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.625
    Допаѓања:
    113.603
    http://makfax.com.mk/313684
    Да не ве плашат докторите, годините не се воопшто фактор ;) Тетка ми роди на 42 здраво и право девојче мислејќи цело време дека е во климакс и затоа не добива повеќе, со турбо работа 9 месеци и без ни малку штедење, не сфати дека е бремена поради дебелината, во 9ти месец замина на доктор заради болки во стомак и по една недела се породи ;)
    Сноу, мислам дека во толку рана бременост не даваат Магнезиум, дури после 4ти месец го даваат. Во почеток е доволно Витамини за трудници и Фолна, така барем имам читано а и од купот трудници околу мене кои ги имам во последно време ;)

15. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    да бе стварно, ова докториве дали се нормални!???? се кажува ли така- и да е така????? дегенка стварно не ми е јасно, што направила со тоа што ти кажала така? само во мисла и секирации те ставила?! :devil: мојот гинеколог бре во ниеден момент ме нема испаничено- на пример можеше да ми каже не се радувај на точкава што ја видовме- може следната недела да нема срцева акција, пошто нели може, ама не се кажува така ствашта!!! се и сешто ќе чуеме и видиме поготово на нет и трчај цели успаничени а он се крсти на прашањата мои и само ќе ми кажеше- аман веќе со тие форуми! дури човек да си помисли- овој па каков е со ништо не се замара, ама па кога е така :)

16. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Ако си имала еден спонтан ништо не значи. Не значи пак дека ќе имаш.

Инаку, јас кога ми каснеше више (таму 5та недела отприлика) имав исти симптоми како за добивање дури и поиразени. Ми текнува дека имав страшни грчеви во десниот јајник. Тоа што имаш 33 години исто не значи ништо, јас имам 32 па што? Ајде не се опретерувај, се ќе биде супер. Пиј само фолна киселина, друго не ти треба и можеш да ја прашаш докторката за Утрогестан чисто превентивно (вагиналети или апчиња - тоа е за зацврстување на матката).

17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Уживаме :P Кјара е супер...фала ти :) Со лесно мила :*

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    и мојот се крстеше на прашањата што му ги поставував и строго ми забрани да читам се и сешто по нет...ама пуста љубопитност :$

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    честитки за тебе,, само немој да се плашиш и да мислиш негативно... ниедна бременост и трудница нема сличнаа. и јас кога дознав дека сум бремена отидов па докторот ми рече за една недела да одам ме гледа. па 5та недела сум била и јас,,,за болките секоја ги има еве и јас исто како менструални прехлада.. почекај една недела и оди .. само биди позитивна и радувај се на бебето твое.... не мора да значи дека секогаш ке биде исто.. пиј си витамини течности јади зеленчук овошје и уживај па израдувај не следната недела :wasntme:

20. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    208
    Pa i dobrostanot se isti kako i drugite za zacuvuvanje na brenenosta, prosto me plasi dali posle spontan se smeta za rizicna narednata bremenost, i dodeka ne mi kazat bebeto e vo matkata ke me maci prasanjeto sto ako? Inaku rabotam na tezga sega letovo. Ne sum fizicki opteretena sedam celo vreme no se mislam i toa da ne steti da si cel den vo sedecka polozba?