Здраво сакам да прашам како се мери грлото на матката дали со ехо или ? И како може да се виде дали е отворено ? Поздрав
Да на ехо се мери должина на грло, најубаво е со вагинална сонда. А за отворено дали е докторот проверува со рака.
Јас сум 18 недела пред 6 дена ми испадна нешто како бело прање помешано со крв кое беше прилично големо, бев на преглед ме гледаше докторката и со вагинално ехо и на стомак и се беше добро ама ништо до сеа ми нема спомнено за должина на грло или други работи...и ја еве си читам и тоа моето слично као мокузен чеп кој паѓа пред породување и сум ногу испаничена, дали е можно сеа да испадне тој чеп и дали доколку испаднал ке го видела тоа докторката ? ..а имам и болки коа се слаби и се некаде кај јајниците...
Брисевите са ми добри нема ни кандида имам само зголемено бело прање коа е без мирис а некогаш има и жолтеникава боја
И кај мене е со жолтеникава боја,пред 4 недели брисевите ми беа добри и вчера пак побарав заради бојата на секретот а и чешање имав и излегоа позитивни Подобро оди и пак некс ти земат
Буцкииии најубавиии! Како сте, се сваривте ли на жешково! Ох, ќе мора да издржиме овие 2-3 месеци, а зимото пак од студот ќе се жалиме! Јас си одам на работа, пеш никако туку секогаш со кола, за среќа не ми е нешто напорна работава па нема потреба да отсуствувам. Најмногу ме освежува лимнада па деновиве ми е главна на менито! Ноќе после 19 часот шеткаме во парк со малата, и ова ме загрижува што за брзо се изморувам и најчесто се тоа кратки прошетки од 1 или 2 часа ...сепак доволно! Дури смешно се осеќам кога ќе кажам дека сум изморена а тек сум 3 месеци, кај ми оди силата не знам, само знам дека повеќе од еден час не можам да пешачам. Ве читам наназад трудници со прва бременост дека веќе размислувате за креветче, постелнина и други потреби за бебулињата. Баш ме потсетивте на времето кога јас бев нетрпелива со купувањето за првото дете, со мерак се си купив... Сега веќе имам се, за второ дете буквално ќе нема потреба да купам скоро ништо од креветче,количка, транспортер, релаксатор, хранилка, дубак и сл... Добро е што сум бирала неутрална боја па и ако имам машко сега ќе можеме да си користиме од дадатА, и онака се ни е зачувено како ново. А колку сакам да имам уште едно девојче, дури и имиња си имам замислено. Многу сакам уште едно девојче, две сесрички ми е најубаво! Ама имам претчуство дека машко ќе да е, и на крајот шо и да е само здраво и живо нека е! Имајте убав ден и чувајте се од сонцето!!!!
Jas legnav u 7sabajle.U 10 stanav.Denovive ni 8sati nemam spieno.I ne se osmeluvam da pijam diazepam.Nitu pted bremenost nitu sega.Dr kolku saka nrka preporacuva.Nas treba da ni raboti sovesta.Trudni sme i nemozeme da pieme lekovi kakvi ke ni tekne.Jas ni paracetamol se nemam napieno.A do 3mesec mi idese glava od zid da akam od bolka.Ama sekoj za sebe si odlucuva sekako.Ke izdrzam.Ne se umira od ova.Patem ne sum samo jas.Normalno e vo bremenost nespienje.E sega nie so sme si ligavki zeskoto so ni e maka e druga prikazna
Мешиња јас вчера избегав кај моите под Шара. Овде е рај. Надвор исто пеколно, а внатре Ни клима ни ништо, а дури свежо. Ноќеска спиев покриена со летно јорганче. Планирам да останам до понеделник. Кој е за разладување и спиење повелете кај мене.
Кај мене малата е уште мала па најверојатно ке треба пак се да купувам А искрено не ми се троши на количка, креветче рест може да се искористи А за алиштенца веќе почнавме да бираме тоа е најслаткиот период Барај,купувај ,пери,пеглај а тие една педа големи абе радости
Да немам обврски ни јас ништо не би пиела. Ќе дремнам попладне,нозе у вис и медитирај и уживај. Туку морам екстра сила со малава да имам. ММ дури кај 16:30 часот ако е прва смена си иде,а во 23:30 втора смена,и јас морам сама турбо со неа. Ќе се одморам деновиве,после кај моите ќе одам и малку по лабаво ќе биде.
@Ambra20 јас пијам 3*250 по препорака на докторот. Леле незнаеш колку ти завидувам. Јас поддремнував цела ноќ. Прво под клима, ама пак се потев и пресоблакав, па си реков подобро испотена, отоколку испотена и болна, па си се префрлив во спална без клима. и се така на штрек. Мисла дека на пола саат се будев и се пресоблакав. Значи многу лошо ги пишуваат насловите. Не се ослободени, туку се препорачува да се ослободат. Кај мене одлучија после 11 да не пуштат. И вчера си се прибрав, ама денес до 1 неможев да се извлечам од работа поради обврски. си купив јадење и овошје и еве сега со кренат нозе конечно одмарам. Овие два дена многу ми потекуваат нозете.
И јас со спиењето катастрофа, по цела ноќ се разбудвам, сон немам врзано стабилен, тргам летното јорганче во сон, маиците ми се креваат и спијам со голо меше Нозете и мене ми потекуваат овие дена. Немам ни апетит од жештините. Ќе се умира
Мене не ме ослободија, јас сум нормално на работа ни со скратено работно време. За нозете да не зборувам едвај чекам да си одам дома да ги оладам и подигнам малку. Навечер по гаќи и маица спијам.
И мене така преѓеска ми велеше свекрва ми, дека од Понеделник ќе се спуштеле температурите. Јас обожавам жешко, ама вака бремена не се издржува, нека залади малку А за спиење само пред некоја вечер не спиев, инаку не е лошо. Врзувам сон од кај 11 и пол до кај 5 и станувам одморена. Плус после цел ден лежам, на работа не одам, малку досадно, ама не можам мн да се пожалам Гушки до сите мешиња
И јас не се жалам на жешково многу ама не идам на работа. Алал да ви е на сите што идете на работа на вак топло време. Јас не би издржала. За спиење си спијам по цела ноќ станувам само по еднаш за во веце и пак на спиење. Инаку спијам само по гаки и топ ми е не се ни потам. А и не се покривам со ништо. Преку ден под клима и така. Јас повеќе трпам топло ама ладно ич нејќам. Повеќе ми е проблем минус 20 отколку плус 40.