Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Da Ambra.Bev kaj maticnio za kleksan i go prasav.Me fati pozadi i kaza nisto strasno.Vika kaj nekoi zeni poslednite dva prseni doagaat bas tamu pa od tezinapominaleKaza stom sega me boli ke me bolelo i posle poroduvanje.Uste imam bolki ne pominale

На Ambra20 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Мене од вчера почна многу да ме боли цел карличен дел, но мислам дека е од опашката. Не знам дали е од седење, ама знам дека сега не можам ни да седам, ни да лежам, ни да се свртам.... Ај се надевам ќе се намали барем малку болката.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @stevemila @Ambra20 Mene duri kaj anusot mi e kako pritisok neznam ni tocno da definiram od kaj doaga bolkata . Koga sedam ne me boli poveke koga ke legnam i ke se opustam. Na momenti pominuva ne osekam potoa pak ke pocne , veke se naviknav da vi kazam pravo .

На pile30, stevemila и Ambra20 им се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Zemi si calcium.Mene malku mi ja ublazuva bolkata

На ada21 и Ambra20 им се допаѓа ова.
  5. lilipus

lilipus Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    365
    Ние две имаме исти термин :)
    Исто денес на цтг немам болки, немам никакви симптоми и мене ми личи дека ќе го надносам, а нетрпеливоста е гооооолема.
    А се движам пустото цела бременост не сум седната.
    Ама ете... кога ќе сака бебе тогаш :)

На Melinda85, stevemila, snegulkata и 5 други им се допаѓа ова.
  6. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Capricorn Taurus а те болат ли тие контракции? Како ги чувствуваш? Сигурно се покажалњ слаби контахирања на матката , тоа е нормално . Јас бев пред недела ипол на цтг и мислев дека тие стегања опуштања на стомакот се контракции , но цтг покажа реактивно и докторот кажа дека е уредно и мали контрахирања се нормални во овој период .
    Инаку јас уште дежурам неможам да заспам а и бебе е многу активно дури чудно . Дали има потреба да се грижам ако е поактивно од вообичаено?

На pile30, stevemila, snegulkata и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Мешиња ја најверојатно сум готова имам јаки болки неможам да спиам се појаки и појаки се. Па си напраив кафе па со Господ напред ако не ми се смират идам во болница ве :hug: сите и Господ нека ни е напомош на сите :l:

На 0ли, Mari*, pile30 и 28 други им се допаѓа ова.
  8. LSP

LSP Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    146
    Јас пак сношти на мм му се жалев дека многу ретко вчера беше активна и си велев нека мрда почесто, тогаш по раат сум :) А ако мрда пак знам дека како тебе ќе се мислам зошто е активна :) И никако крај не се наоѓа. Мислам дека многу параноични станавме :D Искрено мислам дека нема место за паника, нека си мрда, нека те потсеќа дека е тука :inlove:

На pile30, ada21, stevemila и 7 други им се допаѓа ова.
  9. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Рано бе мила. Знам дека со термините сме исто. Ајде се надевам лажна паника е, нека си поседи бебе во меше барем најмалку 2 недели, но ако дошол моментот и бебе решило да излегува нема што да се стори.
    Ти посакувам со лесно и обавезно да пишеш како си :hug:

На stevemila, snegulkata, fana и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Јас за спиење спијам или барем заспивам без проблем, ама па секоја вечер имам кошмари, веќе ми е страв и да заспијам. Незнам дали дека сум бремена се кошмарите или пак може несакајќи се вртам на грб да спијам (иначе отсекогаш кога сум спиела на грб имам кошмари па не ни спијам на грб) и така.

BTW многу ја сакам темава, да си се изнакажеш на раат и знаеш дека ќе бидеш сфатен, а дома ако спомнам нешто на маж ми одма скока како многу сум се жалела бла-бла-бла, а не е вистина, не дека се жалам ама ако ме боли грбот ќе спомнам пример и он одма, етее само се жалиш :D.

На LSP, pile30, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Ептен е рано ама тоа е решила да излага. Моментално сум дома бебе спуштено се спремила женската постелка зрела цервих 1 цм контракции има грлото омекнато и сега ќе чекам. Леле само се нека биде во ред друго не ми е толку битно само нека се роди живо и здраво. Се надевам дека ќе издржи барем уште една недела ми рекоа да мирувам да не станува од кревет да лежам и да чекам мртва уморна сум морам да одморам малку

На pile30, orhideea, stevemila и 10 други им се допаѓа ова.
  12. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Исто како мене со спиењето. Значи нема вечер а да не сонувам грди соништа. Аман веќе.

На stevemila и Troi им се допаѓа ова.
  13. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Здраво мешиња. Тек сега седнувам на фемина, и да ви кажам благодарам на одговорите :). Имав напорна работна недела, бев и на преглед, со бебуш е се ок, а јас пак имам симптоми :)!
    Денеска кажуваат дека ќе биде најтопол ден. Чувајте се, под сенка, дома со клима умерено...ова е најлошото сонце за сите. :hug::hug::hug::sun:

На karibian, pile30, orhideea и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Мешиња добро утро :yawn:
    Како што гледам со спиењето сите сме исти :whew: јас секое сабајле се будам во 5, а цела ноќ се превртувам, се местам, воздивнувам.. (facepalm)
    Да ве прашам како изгледа тоа кога ика бебето? :$ Сега мрдаше ама како на интервали на две три секунди како да клоцка нели да удира, ама ми се чини како да икаше :$

И друго нешто да ве прашам, овие неколку дена имам како водичка на гаќите, имам секрет кој е белузлав, а некогаш жолтеникав, а околу водено, но вчера и еве од сабајле повеќе како водичка на гаќите 8-| Што може да е тоа? Се грижам да не е нешто загрижувачко. На пример како изгледа тоа кога истекува плодова вода? :x Трескам глупости ама читаме сешто и после секој симптом ни е хорор приказна. (facepalm) Дека вчера како ниско долу од лева страна осеќав како црева кога кркорат, како клокотење некое на два три пати така, а бебчето си мрдаше баш во тие моменти ама горе над папокот.
    Не знам веќе, многу паничам, ако мрда многу зошто мрда, ако го нема, му тропкам, пијам кола, јадам благо.... :wasntme:

Гушкање за сите :hug: само не ве стегам многу да не ви е топло :$ :sun:

На Mari*, karibian, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Ајде добро утро и од мене. Си станав во 8:30 h без аларм :) (y)
    Денес агендата ни е ладење во природа-Маврово.
    Утре сакаме до Охрид да одиме, јас добро се осеќам немам некој проблем, но моиве ми викаат уживај дома седи, ние ќе одиме со малата, а и мене ми се оди па. Не мора да пливам. Ќе има плачки-мачки вечер.

На Mari*, karibian, pile30 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Јас не чувствувам никакви болки а цтг покажа болки и контракции. Бебето е толку многу активно што не можам да направам разлика дали мрда и клоца или контрахира матката. Докторот ме праша дали ги чувствувам болките што се покажуваат ама јас стварно супер се осеќав (веројатно имаме различна толеранција на болка сите)
    Ми зголеми магнезиум, и ми рече повторно да се направи цтг наредна недела. Значи да следиме ситуација.

На Ano, karibian, pile30 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Додека се осеќаш добро да одиш секаде јас така му викам на докторот се е во ред да ми вика значи да продолжам како до сега ако јас не седнувам и ние после кога ќе си дојди маже куферот и кај мајка до понеделник барем рат ке си поспијам

На karibian, pile30, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Ќе чекаме :) еднаш мора да излези. Некако чудно ми е, се прашувам дали сум во ред или ми фали нешто :worried:8-| |( зашто не сум нестрплива во однос на видувањето на бебето. Можеби сум посигурна дека е во мене или пак се плашам од тоа дали ќе бидам доволно добра мајка:wasntme: Многу го сакам ова бебе, можеби имам скриени стравови па затоа вака се однедувам.....незнам.

Последна измена: 1 јули 2017
    На Babushka, LSP, karibian и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    На какви болки се мисли? Јас еве синоќа и сега имам како слаби менст. болки долу ниско и ме замисли сега ова :wasntme:
    Инаку бев пред 2 дена на контрола и докт. ми кажа следниот преглед ќе биде во 35та недела (за 1 месец) и тогаш ќе правиме и цтг.
    Касно ли е 35та недела за прво цтг?

20. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Икањето на бебето е сосема различно од клоцање. Мпоже и дбете мешта во исто време да ги прави. Често го осеќам тоа во последниве месеци. Кога ќе ика ќе го осетиш стомакот како ти подрипнува неколку минути се на исто место и на кратки интервали :)

На pile30, orhideea, Melinda85 и 5 други им се допаѓа ова.