Бев на гинеколог во четвртокот но не се гледаше сеуште плодот туку таа кеса само. И докторката не знаеше која недела сум дали трета или 5 та . Па после ми кажа дека сум 5 та и за 2 недели да одам на контрола. Во меѓувреме ми препиша Дабростон и Витал Прегна витамини. Јас сум настината многу. Кашлам и кога кашлам ме сечи во стомакот и многу ми е страв.Имав ноќва температура 37.3 па се напив 2 парацетамола од 500. Денес повторно кашлам. Доколку некој знае да ми помогне нека пише. Бакнежи мамички.
Caj od pregoren seker.I zrna biber zvakaj.Gadno e, ama go topli grloto i ja smiruva kaslicata.Toa mi go kaza Dr so mi pravese ivf.Ne e stetno.Probaj mila.Mene samo toa mi pomogna koga kaslav.I toa posle transfer koga pravev in vitro.Pa uspesno bese.Ne plasi se.Dr vika ne paga taka lesno
Мој совет, немој да пиеш парацетамоли се додека температурата не е над 37,5. И јас во рана бременост имав таква температура како ти (од 36,8 до 37,3-4), мојот гинеколог ми рече дека тоа е нормално и се јавува кај некои трудници и трае цело прво тромесечие. Не се грижи, јас бев излудена дека таа темп штети на плодот... со време се навикнав и си ја носев три месеци
Болките биле во грбот и менструални, така ми ги опиша. Инаку повеќето гинеколози колку што слушам од искуства на жени практикуваат цтг од 35-36 та недела. Вчера го прашав мојот гинеколог и ми кажа дека според негово видување, искуство и протокол практикува цтг од 31-32 недела. Сепак интензитетот на цтг не е ист кај сите. Сега дека кај мене се покажаа болки ми закажа одма за седум дена повторно цтг. Да беше уредно наредно ќе правев за две недели... Значи пак се сведува на индивидуална проценка на докторот.
Ќе пукнев ако не се напијав ништо па ајде реков парацетамол бидејќи читав антибиотици не. А и не е тука ни матичниот општ доктор, а од гинекологот немам ни број. Се надевам денес ќе немам мака
Лежи и одмарај, станувај само за во вц. Ќе биде се во ред не се грижи и не мисли на лоши работи. Влези во 9 ти и после нека доаѓа бебушка.
А да прашам на цтг каде одите? Тие од Скопје што се... државна или чаир така? Мојот матичен нема цтг за да можам кај него, барем јас така знам Ако имам болки треба да имам упат за во државна на цтг? Бидејќи еве ме пак со слаби менструални болки утрово ќе полудам од грижа дека бебе сака порано да излезе
Сите овие стравови се нормални. Но верувај, моментот кога ќе го земеш враце ќе бидеш најсреќната мама на целиот свет, и точно ќе знаеш што му треба.
И јас тоа велам бар уште една недела да издржам па што биде нека биде. Баш сабајлево се смеев со сестра ми и викам да можам би ја плеснала по газето да си поседи уште еден месец внтре хаха
34+5-6 дена се збунив или 5 или 6 дена хаха. Не се плашам толку само малку ме фаќа страв на моменти што е тоа е неможе да се избега мора да се деси ако не денес утре.
и јас така кога ќе затуфкам, мм ме теши демек, ајде за убаво е, за бебе. Абе вика знам, остави ме да си поплачам малку, полесно ќе ми биде За ова со икањево и јас се чудам. Последнава недела, ми се случува по неколку пати во денот да имам такви ритмични на интервали од 2-3 секунди, незнам како да опишам, како многу слаби ударчиња. Само кај мене тие се многу ниско. Читав дека ако бебе е со главче надолу, така се осеќало икањето. Е сега кај мене последна контрола уште беше со газот надоле, ама може да се има извртено
@Ano кај мене кога ика цел долен дел од стомакот ми подрипнува . И ме удира на бешика , ме сецнува нешто . А главата му е доле . Значи се обрнало и твоето .
Ако се ептен неиздржливи болки да можеш да отидеш до Чаир или Државна не ти треба упат, таму ке те стават на цтг.. која недела си?
И кај мене во 5+ недела не се гледаше плод само гестациски сакус дури докторот беше со резерва Па кога отидов на 6+0 имаше дури и срцева реакција еве сме тераме 12+ За настинката не пијај парацетамоли гледај да се лечиш природно. И јас мн настинав дури уште и кашлам на сабалје ама ни А од апче не се напив. Така да честитки и уживај sun:
Ве читам цела бременост со жалењево, јас изгледа имам обратна болест од хипохондрик за се викам ништо не ми е. Ногата една ептен ми потече мм само вика по мене да одмарам да ја кревам веќе ни едни обувки не ми се точни со сандали на мајка ми шетам. Вчера и сестрата кај матичниот ми вика имаш отоци и на стомакот, јас и викам ама ништо не ми е за болките на цтг што се видоа и викам ама јас сум супер На крај ми вика е значи ич не си лигава трудница. Хаха. Не знам и моево па колку чини не се пазам баш колку што треба, ама па јас стварно убаво се чувствувам ... Можеби од среќа и возбуда за бебе ништо другото не перцепирам.
Фала на одговор. 34+2 сум, не се неиздржливи болки среќа, еве ме сега добра сум, се спремам да чистам се надевам нема да допринесам за болки Ама така кога ќе ме фатат се плашам многу, си викам само 36та да стигнам да се стрпи бебче.... Се надевам се е нормално и бебе добро...
Ne se grizi dodeka ne dojde vreme za ragjanje mozno e da imas taka povremeni bolki, se sprema matkata.. ako se neizdrzlivi kje odis na lekar.. bez grizi kje si posedi bebce uste vo mese. I poleka so cistenjeto, cisti odmori cisti odmori, jas bar taka pravam
Ви се случило ли и на вас? Прееска наеднаш почна да ми игра во градите тахикардии да ме лупаат и ми надојдоа солзи ко река дури и залипав на моменти.Така се уплашив неможев да се исконтролирам и препознаам себеси..Ми дошло и друг пат сум се расплакала но без грутка во градите ова прв пат ми се случи.Ко потиштена сум и тага ме надвладеа ау како да го поминав уште ме држи...а воопшто не ми треба оваа ситуација бебе се осеќа...