немаш потреба да се грижиѓ само ке се јадосуваш.. и јас работам во дуќан и јас седам цело работно време.. но одвреме навреме си се рашетувам..подобро ми е кога седам.... мисли само позитивно и ништо друго... се што е од Бога се е добро.. верба и само напред и мојата психа ме мачеше имав вагинално тупкање па кој прашав никој не сподели да имал исто од пусти страв отидов на лекар *(мислев дека бебето ми е ниско сето тоа од мојата нездрава психа )то да ти било нормално ми рекоа ама сега сум си позитивна и само напред си зборувам со бебешкото мое
ddevojce нашиве ептен се врсничиња ти си само еден ден пред мене...хахаха..кажи ми како се чувствуваш,осеќаш мачнини и такви работи...јас само навечер осеќам тешкотија ама не дека ми се повраќа или така нешто,само ми е тешко...
Земи си Фемибион 1 и освен тие, магнезиум и Дабростон не ти треба ништо друго. И мојата претходна бременост беше таква заврши со киретажа и сега еве сме 18 недела и сме супер, растеме и се развиваме како што треба. И јас пијам Дабростон пиев до пред 2 недели 2 пати по 1, а сега намалив на 1 на ден. Ти како ги пиеш? Болките се нормални, не се плаши. Најдобро почекај до 6 недела тогаш ќе слушнеш и срцева реакција. А за тоа вонматрично незнам зошто те загрижила толку. Факт е дека на секоја жена плодот може да биде вонматрично. Точно дека ризикот ти се годините, но може и на жена на 20 години плодот да и беде вонматрично. Мене ме исповадија од памет со моларна бременост па се покажа дека нема ни М од моларна. Колку за инфо моја тетка првпат роди на 35, сега роди на 38 здрави, прави, нормални деца. имај лесна бременост и не се нервирај зошто тоа му штети на бебушот.
јас да ти кажам се до вчера осеќав само на сабајле и тоа преку 2-3 дена мачнини.. денеска се утепав од повраќање и гадење.. а немам ништо јадено.. немам којзнае каков апетит.. стартував со 56 кг.. а сега не сум се мерила колку сум... инаку ние Струмичани со викаме ее нашиве малечки се акран врсници навечер кога спијам помегу 1-3 често идам у вц и кога сум поручек на работа сакам да си поспијам до покасно ама ко бомба сум тепмирана во 9 одма се издигувам ко војник на сирена исто така за у вц
Zensko nosam i doktorkata mi rece deka e ponapredno jas 21 nedela a toa kako 25 ,,,hhhh nekoe mece ko mene e ova
Скриен шекер имаш испитувано? Не сакам непотребно да те плашам, но ако не си, најдобро е да си испиташ, бидејќи имам слушнато дека кај мајки со скриен шекер може да се случи тоа, плодот да е поголем од г.н во која се наоѓа, но може и да не е тоа, може порано си останала бремена. За ова зборуваа на едно од бесплатните предавања на Лулка, од таму ми е таа информација, во секој случај е најдобро да се провери, не знам матичната мишто не ти спомна, во ред е тоа според неа?
Nemi spomna nisto za seker prasuvase samo dali imam ispituvano krvna grupa jas imam 0negativ no pak e proveram za sekoj slucaj,,i mi rece deka vo 28 nedela trebalp nekoj dva testa da pravam i nekoja inekcija da primam taa nedela i posle porogaj
не се секирај ,бебинјата имаат фази на интензивен развој па потоа пак растат во согласност со неделите.и моето пред две контроли беше понапред за две недели за на наредната пак си биде според неделите.
Сега сум 13+5 Почна така на ден-два, околу папокот ме чеша стомачето...нормално ли е? Прво мислев да не ме каснало нешто, ама тоа е нон стоп,на 1/2 дена на секои 3/4 саати. Гледам не е алергија или осип...не е такво нешто.
добро утро мамиЧки,како сте ми денес ве нема од сабајле сите се успале само јас дремам на фемина се надевам добри сте сите,ние сме супер само едвај Чекам да дојде петок и да одам на преглед да си го видам ангелЧето мое ајде еве ви по едно кафенце на сите расонете се и имајте убав ден
Добро утро и од менее Не си единствена на форумов моментално еве се разсонувам со какао со млеко и те дружам
И од мене добро утро! Јас сум секое утро турбо уште од 6, само пусто дали имам време да ѕирнам тука што се случува. Денес некако многу е ова времево крш, жива вода сум од што е спарно. Ми почнаа оние маки со жештини, вчера ги смрзнав по дома. Многу ми е топло и притисок ми се качува веројатно од нервозата шо ми е топло. А кај ми е август! Инаку ние си мрдаме на велико, конечно научив да разликувам останати движења во стомакот од бебешките. Буцкава се размафтала да каже дека е присутна со цели 150-160 грама. Ако нека мрда, и јас сум си помирна, си знам дека е тука и ме поздравува. Нека си остане балеринче само да не ми ги крши ребрата после, хахаха!
Добро утро мамички и од нас. За нас веќе е ден зошто сме станати уште од 4:30. Денеска нешто бевме многу подвижни па неможевме да спиеме. Ама ако. И моево сега за сега е балеринче (освен првите два пати кога внатре се играше фудбал на мали голчиња ), ама многу се превртуваме како центрифуга да имамме во стомакот, а не бебушче.