Ја завршувам 35та недела утре и движењата на бебето почнуваат да ми бидат незгодни дури и болни понекогаш. Морам да станам или да сменам положба за да ми е поудобно. Ме интересира дали ви се има тоа случено? Размислувам дека е знак дека ќе излезе бебчо порано.
Vaginalno merkite se tocni.Abdominalno ne pokazuva tocno.Abdominalno sekogas prvo mi merat,pa posle vaginalno.Za da merkite se so golema razlika od 10,15mm
Zatoa so se znae cerviks kako se meri.Najtocni merki se vaginalno.Zatoa retko koj dr meri abdominalno.Merev i pred bremenost.Kako so imam pisano i prethodno skraten mi e so konizacija pa cesto se sledese
Аман бе, пак мене исти мерки ми покажува абдоминално и вагинално, само еднаш ми покажа 21мм вагинално, а 22мм абдоминално, другите пати истата должина ми ја покажува на двете.
Kazuvam za sebe.Licno moe iskustvo.Zatoa sekogas mi merat vaginalno iako mi e mnogu bolno.Eve za edna nedela sum pak
И мене матичниот ми кажа дека абдоминално не се мери, само вагинално. Лажни мерки може да покажи и ако бешиката е полна за време на мерењето, може грлото да се измери подолго од шо навистина е. Треба доста пазење за точно да се измери.
Леле и мене ми е болно Докторот ми вели нема шанси сондава да те боли, јас си мислев до мене е нешто Јас Вторник сум на мерење, одвај чекам А правена си серклаж вагинален или трансабдоминален заради конизацијата?
Мешиња пред малце се враќам од гинеколог дежурен во ГВ што е на смена. Мајка ми имаше мерак да ги види на ехо бебушите и отидовме на дежурен. Не прими Др. се е во ред, само ми кажа дека карлично биле поставени двете,но со тек на време ќе се свртеле. Едното е 2-3 дена помало од другото,но нема место за паника се си е ОК. Happy,Happy
Ne sum pravena serklaz.Pri bidejki ima i mnogu negativnosti.Infekcii,probivanje na besika i dr.Dobro mi bese negde do kaj 14,15nedela.Posle se namali ama mnogu malku.Dr vikaat super e ako se gleda so e skrateno so konizacija.Pa poveke odmaram.Dvizam niz doma i epten ovde blisku na kafe.Utrogestan stavam,magnezium pijam 2×2,sinoka poslednata progesteron ja primiv.Mene mnogu me bolese koga me pregleda dr vaginalno za da vidi dali sum otvorena.E umrev. Super.I mene mi bese karlicno pa sega e svrtena
Мислам 5-6кг највеќе. Да не се претерува. Иако сум ја кревала малата 17 кг. има,но на неколку секунди
Мене ми е забрането кревање воопшто, но снаа ми си имаше нормална бременост, без никакви компликации и докторот цела бременост и велеше до 5кг максимум.
Јас на работа секој ден кревам до 10кг, и тоа често. Чим приметам дека е нешто потешко викам колеги на помош, ама некога и тоа ми е непријатно зошто знае да наидат потешки работи една по друга. Инаку ја прашав докторката ми рече смееш до 5кг. Ајде да речеме и до 2-3 пати во денот и до 10 на кратко. Ама што да правам кога ми е таква работата.
И мене. И кај Димчев кога бев рече мора вагинално. Онака можат да видат дали е отворено/затворено мислам. Ама за точно мерење мира вагинално за жал @Chantal боледување некако да земеш, многу е тоа