@ocicka2014 еве веке има неколку членки кои правеле на државно. Инаку знам пријателки кои си прават кај матичните лекари и не им наплаќаат. @stevemila веке и Суза има 5д. Само не знам колку наплака за приватно. За 3-4 дена ќе бидам полна со инфо. Планирам да одам БАШ ова да го прашам. @Bebulleee
Bratucedka mi e tamu maticna.Bas nekni mi kaza dobile novo eho.Ama ne 5d tuku 4d.Moze greska e ne bi mozela da kazam so sigurnost
@SunnyGirl2 Јас го кревам синчево, има едно 16кг избегавам да не е често, ама кога ке ми побара да го земам неможам да не го земам... и едно 2,3 пати во денот го кревам, прееска до кај свекрва ми со него во раце се качив, беше уморен и несакаше да оди и го кренав. Јас мешиња деновиве не сум седнала, од кога ке станам од 7:30 денот активно почнува и не седнував до 11,12 вечер Шетав четвртокот за фустан да купам, петокот за штикли да купам (шетање по 3 саати со мм и он се подновуваше). Вчера на свадба бевме и цела свадба играв (освен пајдушко да не скокам многу многу) и по толку активност едно пола кило отишло минус мм па одма ме искара, неможело и не смеело да слабеам И дуууури сега испружив нозе на спална да одморам... од што бев навака натака заборавив дека бебе имам во стомаков не сум легнала да видам како мрдка, да ја осетам со раце... за тепање и карање сум. @stevemila како бе те боли кога ти мерат грло? Мене не ме болеше сега кога ми измерија во Ремедика Ама се раздува надвор, таман брзо експресно ке ми ги исуши алиштата на тераса Убав ден мешиња
Другарка ми која живее во Америка сега е трудна.Околу 8 ма недела е и ехо нема правено досега.Само бета испита и тест домашен за бременост направи и тоа е тоа.И рекол некаде кога ке биде 12-13 недела да дојде за прво ехо Во првата бременост само три еха правела .Она поима нема шо е скриниг,приска,скриен шекер и димери.Они таму така функционираат.И првото дете се роди сосем здраво . Кај нас кога не те гледаат на ехо 160 пати во бременост тоа го препишуваме на нестручноста на лекарот или на тоа дека не е заинтресиран.И пак на толку мн еха се дешаваат и спонтани триста компликации Инаку кој спомна за оргазам? Оргазамот ја контрахира матката .Не дека штети ама чисто да се знае
@mariz на штикли беше цела вечер? Јас имам ептен блиска свадба за две недели, и барам ниско нешто да купам. И без тоа ретко носев штикли, ама сега дека треба да бидам и целодневна и целовечерна си викам многу да не ми е на штикли, па мислам нешто ниско да носам цело време.
Цела вечер на штикли и цела вечер играв Но затоа претходниот ден едно 6,7 продавници прошетав се додека не начекав најудобни штикли Јас на пример неможам штикла без напред платформа, битно ми е да нема висок пад (од тие помалку болат нозе), ако сакаш ке ти сликнам какви се
Затоа што во др. земји функционираат на природна селекција. Ако го биде биде, ако не подршка за задржување нема. Кај нас не е така. Оптеретени сме многу, еве јас за мене си кажувам бидејќи после 5год. ни се реализира желбата, сум одела на ехо и секоја недела. И кога требало и кога не. Едноставно да ја смирам душата некогаш. А докторите препорачуваат ехо на 4нед. Мене не сакаше да ме гледа исто во 5та недела , ама ја молев. Може некои работи и ние од страв ги наметнуваме. Една ќе пише, друга ќе се пронајде. И паники. Па барај ова, она требало не требало. Ако не ни даде некое испитување, не чини докторот. А како Господ никој не е. Уф, ама се распишав
Me boli i toa mnogu.Imam pisuvano i prethodno.Na sekoe merenje na cervikd placam.Nekoj ke kaze ligava.Ne ,ne sum ligava.Sum pominala mnogu so ne sekoj bi izdrzal.Ama toa mi e epten bolno.Imam mala vagina ko so vika dr.Za mene i sexot e bolen.A ginekoloski so prsti koga me pregleda pa mislev ke umram
Мене па Ивановски ми закажува контрола на 6 недели. Цел јули ќе го скокнам. Последниот пат ми вика контрола за 6-7 недели. Аууу, викам нема да издржам толку. Среќа одмори почнуваат, па силум прилике закажав за 5,5
Е блaзе вaс кaкo мoжите дa шетaте јaс не мoжaм дa мрднaм oд нoзете се пoјќе и пoјќе ми се пoтечени и тoa сaмo нoзете рaцете не. Дo 40тa неделa не знaм шo ќе прaм пијaм лимoнaдa aмa џaбе, a и жешкoтo ме гуши не мoжaм дa дишaм. Зa ехo мене ми е мaлку еднaш месечнo сaкaм пoчестo дa гo гледaм бебуш. Се испoжaлив ептен
Сосема го делам мислењето! Многу паники креваме и само сами си наметнуваме и контроли и лекарства, витамини, сето тоа од паники. Мора малку посмирено и да не си бараме нон стоп симптоми
Како сме мамички на овие горештини...мн сметаат на нас па посебно..туку веке некои вечери секако не спијам од жешкото ама па приметив дека ми тежи мешко кога легнувам на страна..чудно ми е оти сум мала и едвај малце меше како топче мало а тежи...ваљда е нормално? Ах ние прворотките се ни е чудно
Искрено речено ако Бог решил да не го бидува значи не го бидува.Свесни сме дека и кај нас до пред некои си 7-8 години ова го немаше.Јас тогаш бев трудна и не правев ни едно испитување. Мада претеризам се и тие таму ама и ние овде тоа ми е зборот.Пари давање куп,ехото исто е штетно ако се претера(а се претерува),проверка нонстоп дали си отворена и тоа може да доведе до обратната ситуација од посакуваната,па чекање во редици на топлово пред лабараторија....
I jas odev taka na dve.Na pocetok.Zatoq so sum ivf i samiot dr mi kazuvase da odam za da se sledi.Sega veke nema potreba.A ti preporacuvam i tebe.Poretko poubavo. Tezi sekako.Jas si stavam pernice da mi go potpira.Doma sedenje,ovosje,tecnosti.Sok domasen od limon i portokal se zalivam.Navecer spienje nema.Saspivam duri 6,7 sabajle.Ke izdrzime.Dosta se zalime.