Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    А за во книга како е пишано ниеден доктор не работи така.Еве пр.маж ми е доктор што заврши фак.во Софија и кога дојде тука се различно од таму додека стажираше тој...И сега работи дијализа и праксата е во друг правец одколку сто тој учел...основите се тие но по книга не секој пациент реагира и докторот да го лечи ко што пишува :) Господ да не чува сите тоа е најбитно :) :*

Последна измена од модератор: 3 јули 2017
    На forumce, Chantal, iki26 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Мешиња јас само да ве поздравам и да ви кажам декабев на контрола и ме пратија дома и сега чекам кај и да ќе биде. Еве 35 недела ваљда ќе издржи бар уште една недела :worried: кој знае ми рекоа дека не треба ништо да земам се е во ред. Некако ко изгубен случај сум збунета до негде среќна ќе си се гушкам со бебе за брзо до негде тажна пошо е рано. Ама па што биде нека биде само се да се заврши како што треба ве :hug: :inlove:

На orhideea, Lisa_Maja, Ano и 15 други им се допаѓа ова.
  3. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ич да не се секираш и да се роди сега, развиено си е. Немаше да штети да поседи уште малце ама се ќе биди во ред и да се роди. Барем за предвремено породување се изначитав, па секаде пиши дека 34/35 недела и да се роди бебето се ќе е во ред. Те гушкам и без паники :hug:

На stevemila, ada21, Ano и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    @karibian ти истекуваше ли малку како водичка по цели денови? Ваљда е од кринонот...:?:

На pile30 и karibian им се допаѓа ова.
  5. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Не сум забележала како водичка ама исцедок од самиот гел да. Може да е од кринонот

На pile30 и Leo_29 им се допаѓа ова.
  6. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    @Smilleeeeee со лесно! Ист термин имавме, те следев ама мислам дека и јас ќе сум порано. Очекувам убави новости :l:

На stevemila, Capricorn Taurus, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LSP

LSP Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    146
    И се ќе заврши како што треба! Не е многу рано во 35-36та, нормално поубаво да си поседи кај тебе, ама ако сака побрзо да те гушни Господ ќе ти ја подари и порано :) Само биди позитивна и се ќе биде во ред :l:

На stevemila, Seduction, Ano и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Smilleeeeee

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    :hug:

Да ви кажам мешиња дури и си пеам. Не осеќам некој страв или паника ама баш ич дури ми е чудно јас сум преголем паничар. Да се изгребам пничам ама за ова ич не знам што е со мене дури одвај чекам да дојде моментот се чудам на самата себе. Едвај чекам да видам на кого ќе личи па кога ќе фатам да ја гњавам абе леле :inlove: Абе женски ние се мачиме и се трпиме и стресови дали ќе биде се како што треба и на крај на таткото личело хаха :hug::l:

Последна измена од модератор: 3 јули 2017
    На Mari*, Mia.milicka, orhideea и 11 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Со лесно, ако реши да излегува битно живи и здрави да сте двете :) Пријателка доби болки така месец дена пред термин, отворена беше 2 прста повеќе од месец дена... но со повеќе лежење истера уште 2,3 недели и си се породи во 9ти :)

На stevemila, Seduction, LSP и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Smilleeeeee

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Дај боже бар да влезам во девети уште една недела ми остана. :)

На stevemila, mariz, Belabelinakinder и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    40.090
    Брат ми се роди 1 недела пред мајка ми да влезе во 9ти месец, лежеше малку во инкубатор и еве го сега жив и здрав. Воопшто да не се секираш, бебето си е развиено. Колку бебиња има што се раѓаат во 7ми месец па на крај се излегува добрo, а како се ближат кон термин така се повеќе се развиени. Ајде ќе биде, само без стрес.

На Mari*, fina erika, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    image.png

На Mari*, Mia.milicka, stevemila и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Здраво мешенца како сте денес?
    - Ние го поминавме првиот скрининг и приска.... Се е во ред со јуначето си напредува како што треба и се е на место... Фала му на Бога :inlove:
    Беше многу немирно, буквално си играше со матката :$:rofl:
    Среќна сумммм :sun:

На podravka, 0ли, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    Леле луѓе, јас веќе не можам да издржам, комарци или пајак што и да е душата ми ја извадија...лом сум, облека се ми смета, нит можам да седам нит да одам. И да не ги чешам отекуваат. Не можам ни папучи ни кондури да облечам, по стапала по прсти секаде иам искасано. Што да мачкам, камагел треба 5-6 да купам да ми стигне сите да ги намачкам. А и не помага. Судокрем, пак џабе, дур да упие треба гола на нозе да стојам. Доктори викаат превентива, ама мене ништо не ми помага(нормално што смеам) ставивме мрежи, чистевме, апаратчиња се е џабе, мм го касаат ама мн помалце. Кажувајте чаре плис. Ептен неам сили веќе.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Денес бевме кај Петановски, ми даде последен извештај за на комисија, па за пет дена ми отвараат породилно :) се видовме со бебе продолжува да си расте понапред од неделите. Докторот ми рече дека ако продолжи да расте со овој интензитет ќе биде над 3800 гр. А доколку е така мисли дека немам доволно широка карлица за природен пораѓај. Но има време, не знаеме дали ќе го носам до крај или не... Ќе видиме, како и да е ќе се роди :) само да е се добро со двајцата другото не ми е важно. :)

Последна измена: 3 јули 2017
    На 0ли, Mari*, delvi и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Леле што убаво.
    Јас почнувам да станувам нестрплива за да се гушкаме со синко. Како и да е ќе летне времето.:inlove:

На 0ли, Mari*, orhideea и 8 други им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.502
    Веќе не може да се измери точната должина-висина на бебето бидејќи е поголемко и свиткано. не и верувај ниту на тежината. различни доктори на различни еха ми кажаа различна тежина и на крај сосем седма тежина испадна. а за должина не ми кажувале како што поодминуваше бременоста претпоставувам дека поради тоа што не може точно да се измери.

чудно што не ти помогнало ништо од тоа. ја сум од глава до пети испокасана од комарци и цела ноќ дежурам над бебе да не го каснат. нема спас од нив. во зегин има алки на акција се сега 189 денари мислам против комарци. ги немам пробано но можеби ќе делуваат. друго чаре не знам навистина. би сакала да ти помогнам. пробај со алките сепак. со лесно до крај на бременоста обиди се да останеш позитивна. јас еве отрпнав од тие проклети комарци а на почеток живци корнев.

На stevemila и Luna91 им се допаѓа ова.
  18. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    И јас едвај го чекам, си поминува времето ама мене не ми помина до толку брзо бременоста како што викаат. Кога си во исчекување не ти се чини баш кратко :D

На Seduction, stevemila, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Smilleeeeee со полна 35 недела влегуваш во 9ти месец . Така да биди мирна .:*Јас имам уште нецели 2 недели до тогаш . Со душа чекам да поминат па да се опуштам малку .

На Mari*, Mia.milicka, Seduction и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    @gjoker4e и алки имам, и спрејче. Ставам алка, се прскам со спреј и пак ништо, само ми е лошо од миризбата. Лекот е апчиња за алергија, само така знам ќе се смирам, ама не смеам.