Денес бев на ехо, терминот ми е на 6ти. Бебето нема да се роди до терминот, ќе се надноси. Сега има 3500кг. ако си поседи во мешето незнам колкаво ќе се направи Д-р рече ако порасти уште ќе биде потешко за раѓање, а се спремам за спонтано породување. Работава ни порано, ни подоцна, најдобро во 9тти да си е но не мора до крај за да се мислите.
Zdravo. Sakav da pobaram od vas mislenje jas sum bremena 11+ do sega sum imala 2 spontani vo 2+ i seuste mu nemam kazano na semejstvoto. Nekako mi e tesko i se plasam deka toa moze da se povtori. So zolvata sme mnogu bliski i nea i nemam kazano. Dali vi se slucilo da zapadnete vo vakva depresija da ne sakate nikogo da vidite duri ni soprugot kako da ve nervira se sto gledate i slusate. Baram pomos i sovet od vas ako mozete da mi pomognete. Vi blagodaram i izvinete na dolgiot post.
Цела вечер се некои црни мисли ми се вртат дека пред време ќе се породам,а баш добро терам со бременоста.Само читам за предвреме родени деца и триста слични глупости Проценти на преживувавње по недели, седење во инкубатор и сл. Ова изгледа од немање друга работа. И баш сум некако напната вечерва. Јас знам дека постои можност за пред време да се породам,но не олку рано. 24 недела сум скоро. Ај од утре почнувам на работа па ќе немам време за глупости.
Иста ситуација ко мене. Те разбирам скроз. Ама мораш да мислиш позитивно , ако мислиш на лошо , си правиш само стрес што не е добро. Мене маж ми ми беше и уште е најголемата подршка. Дозволи да биде до тебе и заедно да се радувате. За кажување на луѓе, ич да не ти е гајле. Кога ќе се осетиш спремна, тогаш. На моите кажавме 12,13та недела. На старосватицата бо 16та. Е после се познаваше меше па беше полесно одма приметуваа Па коментира зошто сме криеле Инаку, стравот е тука цело време. Нормално е, после толку збиднувања, но мора позитивно @iki26 и јас одвреме-навреме забегувам натаму. На секоја болка викам готово се отварам
@SofianaMichelle и @eli25 Исто и јас, на моите кажав 13/14 недела, пред тоа не бев спремна ама баш на никого да кажам. Останатите дознаа т.е им кажав во 5тти. Се лутеа зошто не споделив порано но едноставно не бев спремна. Затоа праби како ти носи душата.
Ние стигнавме и дотаму што роднини парче ја напраија мајка ми што не кажала. Нејзината родена тетка и се налути, озбилно ова. Ама искрено гајле ми е. Никој нема право да се меша во мојот живот и да кажува што да правам. Прво тромесечие ми беше ризично, па нејќев да и кажам ни на мајка ми оти дополнително ќе ме нервираа прашања и попувања прави ова, прави она(како сега пример што знае). Битно е се да биде во ред, та кој кога дознал ич
Нешто си грешка. Мене ми е термин 06.09, и сум 30+5 (31 недела) Ти ако си 04.09 би требало да си 31 полна, влегуваш во 32. Освен ако броиш недели по последен циклус, а терминот ти го гледаат по мерки на бебуш http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci Инаку мојата логика на неделите е дека со полни 30 се завршува 7 месец, значи со 30+ што веќе е 31 недела се влегува во 8. Во спротивно има тампон период, таа 31 денела кога не си ни 7 ни 8 месец. Ова само мое логично размислување
Ајде од утре на работа, па ќе оттргнеш мисли Шала на страна. Немој да се оптеретуваш со црни мисли. Ако немаш никакви симптоми уживај си во бременоста. Ако не се осеќаш добро, барај си боледување и повеќе одмор по дома.
Со 35 полни се влегува во 9ти . 5 недели е 9ти месец . Прашајте и доктор нека ви каже . Значи имав проблеми и цело време со доктор се консултирам . После 35 недела може слободно да си се породам во мојот град . Значи влезена во 9ти , а пред тоа праќаат хитно на клиника. Така да незнам од кај ви се на вас тие информации кога и на табелите си пишува од 36та до 40та дека е 9ти месец. А 36та е 35+...
Спиете ли вие ? Не се секам кога сум се наспала последен пат. Како издржувам не ми е јасно абе дремка не ме фаќа. Да бев сега сама да не спиеа другите на цела куќа генералка би направена