Грешка си. Бременоста трае полни 40 недели, значи 40+6. 36та недела е 36+1. Но за да не бидете збунка нема боље рачунање од ова според термин И јас така рачунав, секој 12ти во месецот јас почнував нов месец. Бројките во недели му ги оставав на докторот да се замара
Mnogu komplicirate.Koj kako saka neka si smeta so se ubeduvate.Zatoa posle nekoja docni so termin nekoja porano se porodila.Isto Ko i forumce taka mi kaza i dr Organgiski. Primer,koga bev kaj nego bev 21+ ,toj rece znaci 22ra teras.E nemoze tolku star dr da ne znae a nie da znaeme poveke.Smetajte kako sakate.I mislam vreme e da se prekine so diskusijata.Edno budenje citam dve strani koja da se dokaze i da bide vo pravo.Imajte ubav den
Да ве прашам имате ли гасови? Во последно време многу ми се појавија, а не дека јадам нешто што ги предизвикува.
36+1 е 37 недела, т.е ја почнуваш 37, со тоа што 36+7 ти е полна 37 недела. Деветти месец се 37, 38, 39 и 40 недела. Не знам по која логика 9 месец има пет недели.
А бе женски денес цел ден како згрчен ми е стомакот, како да ми тежи надолу Многу неубаво чувство, што би било ова, сте имале вакво искуство? Да напоменам 28ма недела сум. Вечер сум на контрола, ама до вечер
Во право си Anath, непромислено брзо го напишав моево, сеа гледам дека јас сум грешка. Значи 36та ако е 35+1 тогаш 40та е 39+1 По сите апликации пишува дека деветти месец е од 36 недела, но по се изгледа се мисли на полни 36, почната 37ма.
Незнам зошто се расправате и сакате да се правите паметни . Значи кој како сака така нека си смета . Неможе 40 полни да биде 40+6 ,туку е 39+6 . И не навредувај @wannaBeMomma од кога сум тука со никој се немам спречкано , додека ти со сите се пецкаш . Јас не сум овде да се карам. Секој си има ситуација со која се носи. А тоа да го користиш за да пецнеш некого е повеќе од злобно . И не дискутирам повеќе . Биди поздравена
@LSP легни и стај си перница под газот , ќе го подигнеш малку . И мене ми се мести така де доле , де лево , десно ...нормално е не се плаши
@LSP јас и ти тука некаде сме со неделите, јас сум 28+4, на 21 септември ми е терминот. На тебе кога ти е? И јас осеќам како згрчување на стомакот, пред 2,3 ноќи од спиење се разбудив, ме фати некоја паника, ама ваљда бебето таква положба заземало.
1ви Октомври ми е мене. И јас на истото се надевам. Сега ќе пробам со перница како што пиша Ада А бе со ова паникиве самата си се нервирам што ми оди секаде паметот
Дефинитивно во режија не филмови нас трудниците никој не ни е рамен .. Какви хорор приказни ни се вртат во глава чудо е
И мене ми е во последно време така. Згрчен, ме тегне надолу, стегнат, тврд... и јас се прашував од што така. А имам и проблем со варење на храната, ме стега стомакот и ме боли и веќе не знам кое од што е Ама дефинитивно имам и јас такви симптоми. Инаку исто 28+ сум
Добро доста се расправаше јас прашав оти не знаев како оди со неделите и месеците порано не се кажувале недели туку месец. Кажете како си поминавте викендов јас бев охрид кај мојте и вчера срцето ми застана од јакиот земјотрес и фуфка му викам на мажот ми да си одиме со повреме страшно нешто за греота под стрес се само сите таму
Мешиња да ве прашам користите ли некој пробиотик? Од кој сте најзадоволни? Некои може се сеќавааат во прво тромесечие и половина второ се жалев на болки во стомакот, подуеност, стегање, непријатност, грчеви.. конечно ги средив кога почнав да ги пијам провен пробиотик. Но сега д-р ми даде сидерал фолико за крвта, а тие покрај другото имаат и фолна и тоа препорачана дневна. И ми рече да престанам со провенот, само по потреба дека и кажав добри ми се за стомакот. Но јас имам секојдневна потреба и еве недела дена пак имам проблеми со стомакот, неподносливо е. И ќе се напијам ама не помага, мора нешто редовно. Сега и бебчето расте можам да замислам што ми се случува внатре Па сакам да земам некаков пробиотик. Препорака?
Јас кога пијам антибиотик обавезно Пролајф дали течноста или таблетката за шмукање битно никогаш чешање не ми се појавило и цревата не ми се подувуваат...А јас Провенот за трудници го пијам сега само кремастите капсули толку гадно мирисаат уф...пијам многу вода со нив и по нив и ми се крева пак вкусот од апчето...но мора да ги испијам ради пробиотикот што го имаат.
Здравп мешиња моето прашање е дали е дозволен увин чај во бременоста. Инаку сум 11 недела и неможам многу течности да пијам и осекам некое благо пецкање при мокрење. Секој совет е добронамерен