Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Јас имав Ешерихија и пиев брусница на алкалоид со плодови што е таа ми беше највкусна зошто гадењата ми беа тој период и пиев по 2 ќесички на ЕSI концентрирана брусница...Увин чај неколку души ми кажаа не а па и трудници имам и што пиеле па немаат гајле но решив со брусница да терам...Маки мачев додека почнам да мокрам и чим почнев лесно идеше...немав печење...но концентрација беше 50000...пиј многу течности за да мокриш со млаз и провериси уринокултура една да видиш што како е не оставај така зошто и чим имаш симптоми реагирај на време :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    На увин чај пишува дека не треба да се употребува во бременост (барем на тој од Подравка).
    Замена ти е брусница и секако околу 2 литра течност дневно обавезно. Ако имаш константно печење тогаш правец на лекар.

На stevemila и pile30 им се допаѓа ова.
  3. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Pravev kontrola na krv i urina pred 3 dena se e vo red nema nikakva infekcija ili bilo sto drugo da e. Problemot e sto od gadenje skoro ic ne mozam da jadam i normalno ne me tera da pijam tecnosti. Zborev so doktorkata za problemot kaza rezultatite ti se dobri pij tecnost poceke so sila pijam caj od sumsko ovosije i kamilica. Toa go primetiv ako ne vnesuvam tecnost go imam problemot no ne e tolku strasen da ne se izdruca onaka blagi peckanja. Izvinete na dolgiot post.

4. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @S*K*O*R*P*I*A да не ставаш утрогестан ? Може и од него да се јави пецкање . Инаку чај од брусница како што веќе те советуваа 100 посто испробано .

На eli25, stevemila и pile30 им се допаѓа ова.
  5. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Do sega nisto ne se mi dale. Mozno e i od promena na klimata ovdee kaj sto sum dva dena sonce edna nedela dozd i pad na temperaturi so 20 stepeni. Momentalno ima nekade 17 stepeni a vo domot mi e svezo. Do sega imam 3 testa za krv i urina site bea dobro edistveno sto pijam se tabletite fembion.

На ada21 и stevemila им се допаѓа ова.
  6. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

И мене на крв и на обична урина не ми искочи ништо зошто сум имала мала концентрација на бактеријата...
    Иста бев и јас од повраќање гадење мачнини многу малце внесував течности и тогаш развив бактерија а бремените се склони...мој совет ти е да испиташ за 2 дена имаш резултат...јас тогаш кога не покажа на урина др.вика ок е се а јас болки пред да мокрам тежина и пуштив приватно 350 ден.во Авицена и искочи ешерихија...по 5 дена пак во пролече исто искочи и почнав со течности...а во меѓу време маж ми на раб.однесе обична урина да испитаат и таму ништо не искочи...а симптомите не стивнуваа...

Последна измена: 4 јули 2017
    На eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Е вака сега, и јас поради миризбата мислев дека пробиотикот односно тие лакто бактерии се во кремастата капсула. И си реков ќе ја пијам само таа. Но на упатството пишува дека во зелената е и пробиотикот и фолната. :^) Не ми е јасно навистина. Ете види така пишува. А по миризбата бев 100% сигурна во спротивното. 8-|

Едит: :$ Грешка, во кремастата се и двете и пробиотик и фолната. Затоа не ја пијам дека фолна имам во сидералот.

На stevemila и pile30 им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Свари си шака семки од лубеница. Плус можеш и брусница. За некој ден како нова ќе си. :)

На LadyC, Seduction, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  9. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Јас од тие омегата во премама дуо што ги има страшни гадења имав и од пусти страв не сум ги пробала но баш ќе прочитам....а ти се гадеше од зелените? :)

10. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Денес, после 1 месец претежно (не строго) одмарање дома, отидов на работа. Не издржав ни 2 саати да седам од болки. Едноставно, ме боли во долниот дел на стомакот, имам некоја тежина и притисок кога седам. Нормално ли е тоа за 22-23 недела? Имате ли вие проблем со седење?

11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Не. Претходно пиев прегнанси Кер и одвај ги поднесував. Со провенот немав проблем воопшто. Ама штета, сега крвта е поважна, морам да ги пијам сидералот а имаат фолна и морав да се откажам од провенот

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas Nemozam dolgo da sedam Me boli pozadi pod kicmata,i dolu vo vaginata

На Ambra20 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Јас имам таква тежина болки при седни-стани на кревет или стол...и навечер кога се вртам лево/десно исто ко тежина и бодежи и болки чувствувам...Пишав и тука но само една членка пиша дека и таа имала...сестра ми исто ми кажа дека исто имала со првото дете...другарка исто и некако се помирив дека е нормално...последно на др.кога бев ми рече дека не би требало да боли зошто бебе е качено веќе кај папокот но образложи дека бебе расте и лигаментите што се на вагината и матката тие се тегнат вршат притисок на мускулатурата и така ги чувствувам тие бодежи...а јас сум 17+3
    Еве баш некоја членка да каже свое искуство :) :*

На stevemila и Ambra20 им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас имам повеќе како нелагодност кога ќе седам, не би рекла дека тоа е болка.

На Belabelinakinder и Ambra20 им се допаѓа ова.
  15. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Тоа е плус :) Таму па ме боли после пешачење мене.

Јас незнам кај мене колку е качено, зошто јас ударите сеуште многу ниско ги чувствувам.

Последна измена од модератор: 4 јули 2017
    На pile30 и stevemila им се допаѓа ова.
  16. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Здраво мамички јас сум 38+4 последен термин ми е 15ти јули дали има некоја што е со мене во термин и носам машко бебенце прво, ќе ве прашував пошто слушам од постари до крај се износувале машките деца дали е вистина бидејќи јас одвај чекам да се породам хехе извинете на долгиот пост ❣

На Belabelinakinder, LSP и stevemila им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Јас го родив 38+4 :)

На tanja11991 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    и јас :wasntme:

На LadyC, Belabelinakinder и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  19. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Јас сум еден ден пред терминот :) женско бебенце... и најверојатно ќе го надносам :wasntme:
    А нели се вели девојчињата порано во 9тти се раѓале. Познавам мн. жени со девојчиња, а ги надносиле, како и момченца кои се родени во почеток на 9тти. Нема правила, кога сака бебето тогаш ќе се роди.

На tanja11991, Seduction, pile30 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Чај од семки од лубеница, крупно исецкани се вари две мин.. има да мокриш убаво :D помагаат за уринарни бактерии, чистат бешика... :)

На Seduction и pile30 им се допаѓа ова.