Јас имав Ешерихија и пиев брусница на алкалоид со плодови што е таа ми беше највкусна зошто гадењата ми беа тој период и пиев по 2 ќесички на ЕSI концентрирана брусница...Увин чај неколку души ми кажаа не а па и трудници имам и што пиеле па немаат гајле но решив со брусница да терам...Маки мачев додека почнам да мокрам и чим почнев лесно идеше...немав печење...но концентрација беше 50000...пиј многу течности за да мокриш со млаз и провериси уринокултура една да видиш што како е не оставај така зошто и чим имаш симптоми реагирај на време
На увин чај пишува дека не треба да се употребува во бременост (барем на тој од Подравка). Замена ти е брусница и секако околу 2 литра течност дневно обавезно. Ако имаш константно печење тогаш правец на лекар.
Pravev kontrola na krv i urina pred 3 dena se e vo red nema nikakva infekcija ili bilo sto drugo da e. Problemot e sto od gadenje skoro ic ne mozam da jadam i normalno ne me tera da pijam tecnosti. Zborev so doktorkata za problemot kaza rezultatite ti se dobri pij tecnost poceke so sila pijam caj od sumsko ovosije i kamilica. Toa go primetiv ako ne vnesuvam tecnost go imam problemot no ne e tolku strasen da ne se izdruca onaka blagi peckanja. Izvinete na dolgiot post.
@S*K*O*R*P*I*A да не ставаш утрогестан ? Може и од него да се јави пецкање . Инаку чај од брусница како што веќе те советуваа 100 посто испробано .
Do sega nisto ne se mi dale. Mozno e i od promena na klimata ovdee kaj sto sum dva dena sonce edna nedela dozd i pad na temperaturi so 20 stepeni. Momentalno ima nekade 17 stepeni a vo domot mi e svezo. Do sega imam 3 testa za krv i urina site bea dobro edistveno sto pijam se tabletite fembion.
И мене на крв и на обична урина не ми искочи ништо зошто сум имала мала концентрација на бактеријата... Иста бев и јас од повраќање гадење мачнини многу малце внесував течности и тогаш развив бактерија а бремените се склони...мој совет ти е да испиташ за 2 дена имаш резултат...јас тогаш кога не покажа на урина др.вика ок е се а јас болки пред да мокрам тежина и пуштив приватно 350 ден.во Авицена и искочи ешерихија...по 5 дена пак во пролече исто искочи и почнав со течности...а во меѓу време маж ми на раб.однесе обична урина да испитаат и таму ништо не искочи...а симптомите не стивнуваа...
Е вака сега, и јас поради миризбата мислев дека пробиотикот односно тие лакто бактерии се во кремастата капсула. И си реков ќе ја пијам само таа. Но на упатството пишува дека во зелената е и пробиотикот и фолната. Не ми е јасно навистина. Ете види така пишува. А по миризбата бев 100% сигурна во спротивното. Едит: Грешка, во кремастата се и двете и пробиотик и фолната. Затоа не ја пијам дека фолна имам во сидералот.
Јас од тие омегата во премама дуо што ги има страшни гадења имав и од пусти страв не сум ги пробала но баш ќе прочитам....а ти се гадеше од зелените?
Денес, после 1 месец претежно (не строго) одмарање дома, отидов на работа. Не издржав ни 2 саати да седам од болки. Едноставно, ме боли во долниот дел на стомакот, имам некоја тежина и притисок кога седам. Нормално ли е тоа за 22-23 недела? Имате ли вие проблем со седење?
Не. Претходно пиев прегнанси Кер и одвај ги поднесував. Со провенот немав проблем воопшто. Ама штета, сега крвта е поважна, морам да ги пијам сидералот а имаат фолна и морав да се откажам од провенот
Јас имам таква тежина болки при седни-стани на кревет или стол...и навечер кога се вртам лево/десно исто ко тежина и бодежи и болки чувствувам...Пишав и тука но само една членка пиша дека и таа имала...сестра ми исто ми кажа дека исто имала со првото дете...другарка исто и некако се помирив дека е нормално...последно на др.кога бев ми рече дека не би требало да боли зошто бебе е качено веќе кај папокот но образложи дека бебе расте и лигаментите што се на вагината и матката тие се тегнат вршат притисок на мускулатурата и така ги чувствувам тие бодежи...а јас сум 17+3 Еве баш некоја членка да каже свое искуство
Тоа е плус Таму па ме боли после пешачење мене. Јас незнам кај мене колку е качено, зошто јас ударите сеуште многу ниско ги чувствувам.
Здраво мамички јас сум 38+4 последен термин ми е 15ти јули дали има некоја што е со мене во термин и носам машко бебенце прво, ќе ве прашував пошто слушам од постари до крај се износувале машките деца дали е вистина бидејќи јас одвај чекам да се породам хехе извинете на долгиот пост ❣
Јас сум еден ден пред терминот женско бебенце... и најверојатно ќе го надносам А нели се вели девојчињата порано во 9тти се раѓале. Познавам мн. жени со девојчиња, а ги надносиле, како и момченца кои се родени во почеток на 9тти. Нема правила, кога сака бебето тогаш ќе се роди.
Чај од семки од лубеница, крупно исецкани се вари две мин.. има да мокриш убаво помагаат за уринарни бактерии, чистат бешика...