Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Pa ne e izolirana.Ne e pronajdena:!:

Luna91 likes this.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

А стварно треба 5 прегледи за породилно јас само 2пати сум била кај матичниот и што ако бев кога ништо не ми кажа:rofl:

3. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Кога бев во неделата ми рече дека уште е рано па ќе видиме сега ми потпомина болката па ќе вудиме до вечер

Last edited by a moderator: Jul 5, 2017
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Ne znam kolku treba, i jas bev na 2 pregledi ama nosev kopii od ks i izvestaite od sistina. :)

5. Kiki_

Kiki_ Активен член

Две прашања до сите кои се породиле или ќе се пораѓаат во Систина. Прво кога прв треба да отидам таму за да се договорам за пораѓај и второ колку коштаат прегледите кај нив пред пораѓајот?

6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Не се паничи. И нема што да чекаш две недели за повторување на тестот. Туку кажи и на матичната да ти даде упат за институт за јавно здравје за испитување на авидитети на токсоплазмоза. Со тоа ке се види колку е стара инфекцијата. Ако е постара од 4 месеци тогаш никому ништо, уживај. Ако е понова од 4 месеци тогаш ке пиеш терапија антибиотик со цел паразитот да се држи под контрола, да не навлезе во крвотокот и да не му наштети на плодот.
    Поминав низ истово, ја знам паниката. Кај мене излезе дека е стара инфекција.
    Значи без нервоза, само испитај ги авидитетите за да ти биде мирна главата и доколу е потребно да си почнеш одма со терапија, нема зошто да чекаш две недели.

7. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Jas sum nadvor od mk i jas prasav doktorkata sto mi e ovde kaza deka ke treba da pocekame dve nedeli mozebi ke se povlecela infekcijata koja e bila i deka e podobro po slednite 2 nedeli da go napravime testot zosto go pracev pred samo nekolku dena. Ti blagodaram za sovetot utre ke ja pobaram i ke prasam

Mari* likes this.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Уште не. Ама не сум се ни потрудила. Не му дошол редот. Во локо кроко знам дека имаше, ама не сум била сега да гледам. Ако имам инфо за таму или на друго место ќе известам обавезно.

Capricorn Taurus likes this.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Jas vodev i vodam tamu bremenost. Vo 9ti ne se naplakjaat eho pregledite i ctg. Inaku 2200 e eho. Najubavo javi se i ke dobies najsigurna informacija.
    Od 8mi najubavo pocni ako ne sakas porano

10. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Neznam kako se cenite vo Mk no ovde vo germanija kostat 11 eur komplet zaedno a se dovolno golemi i prakticni. Gi gledam i mnogu mi se dopadnaa no uste mi ecrano za kupuvanje

Attached Files:

11. Stara

Stara Популарен член

Така ми кажа матичната, така и кај друг приватен гинеколог. Инаку и мене ми нема логика. Но како ми кажаа така и правев.

pandelka likes this.
  12. Ano

Ano Форумски идол

И мене ми е малку чудно ова со задолжителни прегледи.
    Мојот матичен ниту еднаш го нема видено синко на ехо, за упати одам редовно и не ми направил проблем. Еве за недела две треба да одам и за брисеви. И првите си ги правев кај него. Кога прашав за мајчина ми рече дека не ми треба. Ниту еднаш не ми спомнал дека треба да имам прегледи кај него.:?:

13. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Јас бев само еднаш кај матичната, сите други прегледи во Систина. Јас кога прашав ми рекоа дека нема потреба од 5 прегледи кај матичен за да отвориш породилно. Се надевам дека е така.

Инаку вчера и денес имам менструални болки. Ми почнуваат ова време ама не се на интервали туку константни. Се напив Магнезиум и сега седам чекам да поминат. Рано е за бебе, 35+3 сум. :(

14. eli25

eli25 Форумски идол

Ја гледав втората на али и ибеј, беше многу поскапа. На тегет ми се допадна. Ништо, нема како да ни донесеш :(

15. pile30

pile30 Популарен член

Мешиња се вратив од Ремедика :( Тоа што ве замарав со моите бодежи и болки во долниот дел и штрецкања се констатираше дека го носам ниско плодот поради убавата голема карлица го цитирам др.Грлото ми е 4.0 мм рече супер само да си мирувам без големи напрегања како и до сега.Ми даде Утрогестан 2x1 еден месец па ќе видиме за понатаму.Спомна некое испитување да се види како е внатре да се утврди дали има ризик или не...но не сум сигурна како се вика...ако ми текне ќе ви пишам...

Дали некоја од вас го носи ниско плодот и со тек на растот дали ќе се качува погоре знаете? Др.рече нема место за паника се си е во ред и со плодот и поради ниското носење компресија прават лигаментите и мускулите и ги осеќам болките.Рече цела бременост ќе чувствувам едино кога ќе си порасне може само да намалат интензитет и јачина...

Се смирив кога го видов синко пливкаше и неколку пати потенцираше дека нема место за паника...(fingers)

Mari*, lalapo, Seduction and 6 others like this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Кој доктор те гледаше? Истите зборови ги добив и јас пред некое време во Ремедика :D ама потполно истите, само што не ми даде Утрогестан :) Ниско носам и јас иначе.. само последниве две недели ми изгледа како погоре мешето.. мислам како расте погоре се качува :)

pile30 and Capricorn Taurus like this.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Moze da.mi kazes kade moze da se najdat?Da poracam da mi donesat?Pomalata torba e za ladenje ili?

eli25 likes this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Ф-ри на плацентарен раст да не ти рече? После 28ма недела др. рече дека се мести постелката и обично се качува нагоре. ( и јас одам ремедика иначе). Кога го прашав бебето ниско или високо ми е, се изнасмеа дека тоа се термини меѓу нас луѓето, ако е ниско се вели дека е пред породување :) Не се секирај Пиле, ништо страшно не е :)

@stevemila и јас сакам :wasntme:

Last edited by a moderator: Jul 5, 2017
    Seduction, pile30 and stevemila like this.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Neka ni kaze clenkata kade gi ima vo germanija ,ke poracam

eli25 likes this.
  20. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Јас го носев моето ниско и имав постојани болки и ми препиша појас за трудници го зедов со потврда 125 денари мислам беше и го извадив пред 1месец некаде за да се спушти нормално за пораѓај и ми препиша магнезиум од 400мг

pile30, Momichka and stevemila like this.