Мене ми е ниско спуштено бебето, ама јас сум 8ми месец, така да не е споредливо. Јас не смеам да станувам од кревет. Мислам дека во периодот во кој си ти, може бебето да се подигне. А и грлото ти е добро. Требаше да мируваш..? Јас се плашам да не не издржи до крај..
Јас бев 20та нед кога бев во Ремедика ради болки, исто рече ниско бебето поради длабока и широка карлица е доле сместено, магнезиум слободно две по 400мг кога имам повеќе болка.. грло исто 4цм и нема потреба за грижи. И мешето стварно ми беше некако топка доле подуено само, а сега ми е погоре и цело ми е топчесто, потполнив место и кај желудникот, сега од таму ми почнува мешко. Инаку сега сум 23+ ваљда е можно за 3 недели да си се качило погоре.. односно си пораснало и си оди нагоре А и заборавив.. немам болки веќе никаде некое време.. пу пу
Не мила нормално си движев само многу не се оптеретував иначе самото си се крена нагоре без паника се ќе биде во ред
@pile30 Уште на певиот преглед за констатирање на бременост д-р лажа: Ама долу се фатилооо, мн. е ниско, но грлото на матката е добро, не грижи се. Малку се подигна, ама ниско е, секоја жена што родила штом ме виде тоа го кажа: Долу го носиш. Па еве ниско го износив.
Petanovski ivf sto mi pravese bil prva smena i Dr.Jane Stojkovski me gledase mnogu fin vnimatelen se mi objasni i strucno mu objasni i na mm baska e shkolski na svekrva mi i stvarno mi obrna vnimanie...me smiri sto e najbitno...mnogu bev uplasena i uplakana baska...bas vidi ja slikata od mene kaj meshinjata od pod gradite mi e tvrdo cesto zeludnikot koga mi e poln me stiska a vikaat visoko go nosis nemalo toa vrska srce zosto bas ni objasni sramnata koska toj strucni si go kaza e mnogu bliska do bebe i postelkata...sekako i kaj dimcev sum na smrining 01.08 pa ke vidime toj sto ke kaze.Fala na odgovorot i ti me smiri...samo bebushki da ni se dobri a se ke istrpime
Не се грижи, чим е грлото супер немаме гајле.. е болките ке ги потрпиме, ама се за овие деца најмили Еве јас немам болки некое време, а за да не се оптеретувам сама на скрининг кај Димчев не ни прашав како го носам бебето... битно ми беше да каже дека се е супер и така и си испадна
Тој појас од Медикус? Оди преку фонд така? А гинеколог ти даде мислење и со тоа заверуваш во фонд и одиш си го зимаш или? Ај молимте пушти ми слика како изгледа.
Јас пред некое време ова на фејсбук го начекав... незнам каков е овој појас еве видете ако некој се разбира...
Јас имам ваква количка за бебо мој. Веќе 6 месеци се возиме откачуваме и закачуваме корпи по желба многу ми ја пофалија а најмногу јас ја фалам. Одлична е!!
Да и мене ми даде по 2x250 магнезиум па незмам дали смеам да ги пијам тие магнезиум директ 375мг.по 2 ќесички или тие што се баш од 250мг. Рече нема место за паника припазување ако раб.обавезно боледување.Чим грлото е добро не се плаши ми рече...Па сега Господ да не чува и нас и бебувчињата...Ете има можност со тек на растот да се качува нагоре.Фала ви на сите ми дадовте и вие мир во душава...
Мене ми рече при големи грчеви, болки може дури и две по 400 (зашто пиев на алкалоид кесички од 400)... гадни ми беа тие земав други и пиев тој период по две од 375 кесички. Сега пијам по една кесичка од 375. Ако имаш болки може една кесичка сабајле 375, една навечер...
Ваков беше мојот како на сликата ѕи го препишува матичниот и потоа идиш на хирургија даваат потврда и со раа потврда идиш во фондот да ти ја заверат и потоа одиш во аптека ама некоја што соработува со фондот за да го земеш 125 денари инаку на приватно е 1200
Добро утро Ме примате во темава по трети пат? Сабајлинава тестот покажа 1-2 недели, на самиот почеток сум. Со лесно нека е