Честитки @danichap и со лесно да си ја минеш бременоста. Мешиња јас до денес полни 29 недели сум, кога помислам дека уште малку остана ме фаќа некоја паника, како се доближувам до терминот сѐ повеќе мислам на породувањето, како ќе биде, дали ќе издржам. Некоја трема имам. За бебушот не знам кога да почнам да купувам работи кои ги немам, сѐ си велам да не е рано, ама не е. Моите креветче ќе купат, за мене останува некои други работи да купам, облека имам и не планирам многу да купувам. Некако абер немам за купување, а дури сега се свестив колку многу работи треба да се земат.
И јас сум иста маж ми се ми вика рано е ама сега кога се освестив дека уште малку време има а има еден куп работи што треба да се купат ме фати паника. Денес почнувам од џамбо па ќе видиме што ќе најдам.
Аииии колку убава вест рано посабајлечки Со лесноооо и имај си убава лесна бременост.Ќе не советуваш и помагаш договоренко?
Јас вчера бев во Џамбо може да се најдат шпикозни по долги, и има убави мекани ќебенца. Повеќето се по кратки, зависи какви ти требаат.
@danichap Колку убавооо Честитки и со лесно преку цела бременост . @forumce Не ти е рано мила, мислам сепак ти си знаеш најдобро, ама верувај се потешко и потешко ќе ти биде за пазарење. Јас уште по 2риот скрининг почнав со пазарење и да ти кажам воопшто не се каам, мн. си ја олеснив работата, сега уште само некој ситници ми останаа како козметика, кадичка, шишенце..
@Seduction Да ти кажам не ни знам што уште ми фале. Алиштенца имам многу, бенкици, шпихозни, боди, чорапчиња, капички и други, неколку тетра пелени имам, торбица имам, кебенца. Количка не планирам сега да купам, оти септември ќе се породам па нема да ја можам да ја користам уште сега. Кадичка, постелнина, шишенца и цуцли ако притребаат, козметика, памперси морам да купам и алишта што ќе ми се бендисаат. Баш гледав во соодвентната тема што е потребно за новороденче и ќе си направам список. Па и да не купам сѐ, еве го центарот кај е, не живеам на планина, ќе пратам некој да купе.
Jas sum spremna.Maz mi poracal krevetce.Od onie malite so moze da se stavat do spalna.So se vadat stranite.Kupil aparat za greenje na mlekoto koga e u sise,bokal za voda,aparat za cistenje nos,toplomer tie so merat vo uvo i na celo i uste neznam sto.E sega dali ja sakam kolickata od tetka mu.3U 1 marka nekoja kOja kostala 3iljadi fr.E ne ja sakam.Sakam jas da si kupam.Pa malku skisna.Original bila neznam so.Kakva saka neka e