@danichap Со лесно...се испрерадував Јас од мерак сакам да си купам нешто...знам дека е прерано ама ете желба ми е.
Мамички, што беше чарето за чешањето на стомакот ? @forumce ние купивме количка, нешто алиштенца, постелнина, бањарче, едно ќебенце.... Кога го погледнав списокот уште што ми треба нервоза ме фати Фалат еден куп работи, кадичка, козметика, приборче, перниче, душече, креветче, цуцли, релаксатор ..... Леле мајко . Затоа почнувај. Сега ми тежи стомакот и пола саат максимум можам да одам. Потоа ми се јавуваат болки и грчеви.
Браво даничап на храброста, ти посакувам најлесна бременост да си имаш. Кога јас дојдов во темава ти беше мислам 8-9 месец, сега јас уште некој ден влегувам во 9 ти.
Ајде со лесно нека е, Честитки! Денес ми е терминот, болки 0, грло на матка тврдо, не попушта, на цтг контраксии и болки покажува. Ако вака покажува и на второто цтг денес ќе мора да ме породат. Некако психички не сум спремна за денес, зашто знам дека ни провокациите нема да помогнат, ќе мора царски, а воопшто не сакам царски.
Ајде кај ќе има мекици убаво му е внатре не му се излегува Јас немам ништо купено денес од поручек ке одам да купам алишта а другата недела количка и креветче јас се си мислев дека сум седми кога видов веќе 8 месец ме фати малку паника и мене ама за два дена се купува
Јас си направив список и со него во рака по продавници и аптеки на шопинг. Овие 2 месеци за тоа се резервирани, ама како што кажа @Belabelinakinder во 2,3 дена сѐ се купува.
А мами од која фирма земавте козметика за бебушот ја барав темата не можам да ја најдам За облека во два бутици ќе појдам ги гледав на интернет козметика и шишина во зегин креветче и количка во лииберта бебе центар и др работи
Jas se mislam na Hipp,na Nivea ili na Bubchen.Nemozam uste da odlucam a treba da poracam za da mi donesat
Bas vcera vo apteka go mirisnav samponceto na Nivea.Istoto go imam od vnuka mi.Si gi koristam jas.Isto i mlekoto.Veruvaj mirisot nema vrska
И јас баш за тоа се мислев, која козметика е најдобра за бебе за да дополнам во списокот. Се мислев за бекутан, ама не знам ќе видиме.
Ima i toa kako razlika.Za drugi pazari se pravat i kvalitetot e sprema standardot.Prvite godini koga odev,kosata pamuk.Ke dojdam ovde ke go kupam istiot sampon.Ko smola da imam na kosata.E zatoa pocnav od tamu da si nosam.Omeknuvacot Softlan,u germanija e ko voda.U Ch preterano gust.Ima razlika i toa mnogu vo se
@Belabelinakinder https://forum.femina.mk/threads/Детска-козметика.968/ За двете користам Weleda од раѓање. Органска и со проверен состав и квалитет. Во соодветната тема ќе прочиташ и повеќе искуства.
јас не сум приметила, а имам земано од цела европа козметика. За некои работи (мекост на коса и сл) многу е битна и тврдината на водата. Мене во Охрид ко ќе одам не ми е иста косата, на пример. Секој со своето искуство.