Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    Не мила железо не пишува. за хемоглобин пишува HB и е одличен а исто така и црвените крвни клетни еритроцити ги пишува и тие се одлични. Крвната слика ти е одлична, ама како што ти кажаа мешињата консултирај се за гранулоцитиве со доктор :*
    ЕДИТ: Да прашаш општ матичен? м?

Последна измена: 7 јули 2017
    На pile30, stevemila и orhideea им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.069
    И јас два пати имав покачени леукоцити во мокрача, ми рече ништо страшно чим нема бактерии...
    А за гранулоцитите стварно ако немаш надворешни симптоми нема потреба за грижа, зашто тие за бактерија во нос, за бактерија во грло, за бактерија било кај.. за воспаление на уво, грло.. за се може да се покачени. Можеш само да повториш за некој ден крвна слика, ако опаѓаат значи си поминало што и да било само од себе, ако се уште нагоре значи се воспалува па ке покаже и симптоми. Немаш нешто необично? Болна да си била, настината? Доле некој чуден исцедок, пецкање?

На orhideea и stevemila им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    White blood cell count is increased in pregnancy with the lower limit of the reference range being typically 6,000/cumm. Leucocytosis, occurring during pregnancy is due to the physiologic stress induced by the pregnant state [8].
    Еве во физиолошки стрес сме бе мешиња :inlove: не верувам дека има место за паника. (инаку ова е извадок од научен труд, не од некоја рандом интернет страна)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.069
    Најди и за гранулоцити ако има :D

5. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ај помош ако знае некоја правев торч и испадна цитомагало вирус игг позитивно пишува ( во микробиологија ми рекоја си ја имала , ама сега ја немаш) и рубеола исто позитивно игг и за него исто ми рекоја пошто не било игм ама мене не ми е јасно... 9 3+ сум а другите се и игг негативни другите и игм цитомагало е негативно

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.069
    Како што сум прочитала тука, тоа значи дека некогаш си ги прележала.. поминал тој вирус низ тебе, моментално го немаш... :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Јас имав Ешерихија коли ми ја најдоа во урина преку уринокултура.Во обична мокрача немаше ништо зошто беше со ниска концентрација и не детектираше ништо.Тоа беше претпрошлиот месец.Овој што изминува пак со 50000 концентрација и пак крвната слика иста ко претходната.И башка стрептокока во грло ми најдоа.Но пиев Панцеф 10 дена.Еве помина 1 недела пуштив вчера уринокултура и брис нос грло а крвна слика иста 3 месеци и покрај антибиотик...Димчев,Јане и матичниот ми кажаа ако е мала концентрација кај бремени жени треба да се третира со антибиотик...зошто во други случаеви тие што се со над 1.000.000 концентрација тие ги третираат со антибиотик.Еве и мм така постапувале со нивните пациенти.

Зборот ми е може нема место за стравување но пушти си една уринокултура немаш штета...Го почитувам сепак мислењето на матичниот твој тој сепак има искуство и знаење од нас но јас си ја кажувам маката што и како зошто го минам тој пат... :)

На orhideea и stevemila им се допаѓа ова.
  8. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    ИГГ се прележани порано или успешна вакцинација (рубеолата на пример). Ако немаш позитивни вредности на ИГМ се е во ред.

На Ano, forumce, pile30 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Така и ми кажаа и во микробиологија ама ме чуди кога нема ни една година од ко праев торч во октомври праев на приватно немав ништо а сега на микробиологија на државно испадна дека некогаш сум ги имала.. Истото ми го напраја и со уреоплазма и микроплазма лани и после терапија излезе позитивен матичнава ми вика нема шанси ( за тогаш кажувам) да е пак позитивно неможи вика праќам 100 жени 95 се враќаат дека ја имаат бактеријава дали сакаш да испиташ на приватно испитав и негативно испадна и дека сум ја немала никогаш ( испадна не му чинеле реагенсите)

Фала многуу :D ми олесна тро оти матичнава ми е на одмор ќе треба од пон да ги однесам

На mariz и stevemila им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    Епа гранулоцити спаѓа во бели крвни клетки. Овде напишано е генерално :*

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

@stevemila ах многу сум уплашена и страв ми е дали ќе успеам да го доносам зошто веќе ќе почне да расте и да тежи...Јане во ремедика ми кажа дека со оваа моментална состојба нема место за паника и само со Утрогестан доволно е да сум покриена.Не стравува од ризик зошто грлото чим било затворено и е во ред затоа ги отфрли сите моментални ризици...
    Ама пушта женска глава одма си препишувам на себе се и затоа се загрижувам.Да еве мешиња пишаа дека и тие ниско носат не сум едина...18та ќе правам за 3 дена...

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.069
    Исто и мене со уреаплазмата пред некој месец... позитивно, а јас никакви симптоми. Среќа сама инсистирав да направам нови брисеви да не се трујам со антибиотици џабе и испадна на приватно негативно...

13. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @pile30 мене ми е ниско стомакот еве 34 недела утре завршувам и не ми се качи горе , не ми почнува од под гради . А и не ми е ептен голем стомакот но сепак ми тежи кога одам, дека е подоле и како притисок имам. Така да не си прај филмови ,се ќе со биде во ред . Кај тебе допрва ќе расте стомакот па може и ќе се качи нагоре . :*

На Ano, Ambra20, Melinda85 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Се е во ред ИГГ покажува дека некогаш си го имала.
    и каај мене беа исто :)

15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nemas problem so grloto na matkata i uzivaj.Ne si praj nepotrebni stresovi.Jas sum so skrateno grlo od konizacija,i vo bremenost se skrati.Si primam utrogestan navecer,magnezium.Do pred edna nedela bockav i progesteron.Sega mi gi prekinaa.Odmaram no ne vrzana za krevet postojano.Si gi vrsam domasnite obvrski i navecer izleguvam ovde blisku na vozduh.Pa sega Gospod neka cuva.Ponedelnik sum na kontrola ke vidimr kako e

На Ambra20, Melinda85, forumce и 4 други им се допаѓа ова.
  16. lilipus

lilipus Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    365
    Mamiii mi padna cepot imam bolki pa cekam da me fatat pojaki i da odam pravec bolnica :) Wish me luck epten sum vozbudena

На Mia.milicka, Ano, Libra88 и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Со лесно мајчее :inlove:

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    Оф душа .. ќе има гушкање за брзо. Ајде со лесно:inlove:

19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Good luck dear! Се да помине со лесно и што побрзо да си се гушкате :hug:

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.069
    ооо на убав датум решиле да излагаат бебчињава 07.07.2017 :D Со леснооо :)

На Ano, forumce, ada21 и 4 други им се допаѓа ова.