Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Baska praznik Ivan den

На forumce, ada21, fana и 3 други им се допаѓа ова.
  2. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Ти Благодарам што ме потсмири и ми даде надеж за понатаму.Фала и тебе @stevemila да точно само Господ да не чува.И јас сум дома уште од позитивен тест.Просетував но сега прошетките ќе ги сведам на мимимум..По дома не фаќам ништо само седната легната полулегната.Бањање и толку се друго мм прави.Еве вчера од пусти страв сетнав во маало 20 мин.и дома.Само што одам секој ден на 7 мин.од дома до кај моите...Да грлото е добро но превентивно и убаво што ми даде Утрогестан.Сабајле/навечер по една од 200мг.Сега само Господ напомош.

На ada21, stevemila, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ништо не ми е. Не чуствувам ништо, никакви болки настинки промена во исцедок. Се ми е исто нормално си функционирам.
    А за на пораѓај лошо ли е што се покачени леукоцити и овие другиве или не?
    А да си направам чај од семки од лубеница? Ти пишуваше за тоа на една рака семки колку вода да ставам?
    Фала ти на одговорите :hug:

@pile30 многу си загрижена бе мила, штом грлото на матката ти е добро не се грижи толку не си прави стрес.
    Одмарај си дома и да не ти е во мисла оди си почесто на контроли да ти мерат цервикс.

Со лесно чекаме да се пофалиш и мекици да частиш. :)

На Capricorn Taurus, Soncence_87, pile30 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.069
    Па убаво ти рече една членка, да ти е мирна главата можеш една уринокултура да си направиш. Може на обична мокрача да не покаже бактерија, а на уринокултура да покаже... па затоа да се леукоцитите покачени. Инаку 20-30 семки крупно ги сецкаш, не во блендер (така ке станат како прашак), ставаш да врие 1л вода, кога ке зоврие ги ставаш семките и само две мин да вријат, ги тргаш и одма ги цедиш за да не фати лига. После тоа цеденото можеш кај сакаш да го чуваш и го пиеш цел ден. Може во фрижидер, нема вкус како вода ладна ке биде, супер :D 3,4 дена па пауза 2,3 дена.. па пак 3,4 дена.. ке мокриш убаво и ке исчистиш бешика :)

На pile30, Seduction, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    На 21 сум кај докторов ама не верувам да ми земи мокрача и крв, ова мислам последно ми беше.
    На друго место незнам кај да одам да испитам, ќе го прашам на 21 за овие покачениве.
    Инаку ми го даде ливчево и ми рече се е супер, треба да го однесам во клиника кај што ќе се пораѓам.
    Можи за нив овде не е проблем што овие се покачени незнам што да мислам. :wasntme:
    Досега ништо не знаев и мирна ми беше главата.

На pile30 и stevemila им се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sama sum pa moram poleka i domasnite obvrski.Nemozam se da cekam od svekrata ili majka mi.Eve sega si usisav.Pa odmoriv.Izdogirav pa pak odmor i se taka.Neka me cuva Gospod samo toa vvikamKoga bev kaj Organgiski mu kazav deka ne mrdam od krevet.Se nasmea i samo mi kaza "Psihata e najgolema bolest".I vo pravo e.Bev isplasena.Strav mi bese do wc da odam.Odev ko parazit i se me bolese.Kolku si poopusten tolku podobro.Denovive imam bolka dolu vo stomakot i mi se grci kaj papokot.Ne obrnuvam vnimanie,si vikam normalno e.25nedela teram.Ke vidime ponedelnik kontrolata

На Capricorn Taurus, Belabelinakinder, delvi и 10 други им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    77.069
    Абе чим рекол е во ред, не бери гајле многу.. и јас за првото ништо поима немав и супер си поминав :D сеа со ова за куп глупости се замарам... а мокрача можеш сама во било која лабараторија (пример авицена), ако не си од Ск некоја приватна лабараторија да оставиш за уринокултура, тука кај нас е 350-400 ден приватно, не ти треба ни упат.

На orhideea, ada21, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    во австрија е :)

На orhideea и mariz им се допаѓа ова.
  9. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Да точно психата е најголем непријател ама женска глава бреј да неможам да изигнорирам се и да се опуштам.Си бев опуштена но ова некало ми дојде невдоап и ме укочи баш.Лежа,одам до тоалет ко да истиот ден ЕТ сум правела нога за нога и се ме боли нозете препоните и одма етеее болки пак (facepalm) имам ко стуички брецкања кај коската доле лево или десно зависи кога како на усните...не нонстоп...оно и Др.Јане рече ќе те боли до 9ти..А и да беше си викам толку ризично ќе речеше само до тоалет и назад а тој ми рече одмарај си и просетувај кога ќе залади на прави нормални прошетки...Господ напомош само (fingers)(fingers)(fingers)

На Seduction и stevemila им се допаѓа ова.
  10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    Јас па ич не се пазам како будала сум :wasntme: Мм вика по мене да земам боловање за дома да седам на жешково. Плус чистам дома и се правам. Нозете ептен ми се потечени мм вика крени ги жено божја нозете на кревет јас заборавам. Ќе му кажам одам да земам еден леб од веро ќе се вратам натоварена леле ќе ме убие :D де бе му викам ништо немам ништо не ми е и стварно не ми е ништо нормално функционирам си пијам магнезиум и пренатални витамини ќе видиме понатаму како ќе ми биде, може поради потешко меше и мене потешко ќе ми е ама сега засега да не се урочам сум супер (освен нозете) :hug: Господ да не чува сите нас и бебушите во нас :hug:

На Capricorn Taurus, Soncence_87, orhideea и 4 други им се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kolku so znam ti si prirodno ostanata.Ne e bas isto ivf i prirodno.Ne vikam deka ako si pririrodno ostanato ne mislis,ne se sekiras,ili nema rizik da se desi Nesto ne daj Boze.No veruvaj drugo e.Pod stres si uste od sam pocetok.Terapii,punkcii,transfer,ke uspee ili nema da uspee.Prodolzuvas pak terapii,cesti kontroli.Pa ako si i so skrateno grlo eve ko jas i i drugi zenicki, e togas pa uste postresno e.Ne morq da znaci i deka prirodna bremenost i se e super.Eve bratucedka mi.So inekcii,bolovanja,ne smee da stane od krevet.A prirodno e.No zborot mi e deka ima stvarno razlika

Edit:Aj da ne bidam svatena greska kako i obicno...nema trudnica so ne misli i ne se sekira.Ako kazam deka ne se sekiram ke ve izlazam

На ma4e1311, orhideea, Momichka и 4 други им се допаѓа ова.
  12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Мој совет е сепак и вие самите да се чувате и внимавате . Сепак се 9 месеци само . Секој доктор советува да не се крева тешко и да не се преоптеретуваме било ризична било нормална бременост . Јас повеќе од 1 кг не сум кренала . Чувајте се и Господ ќе ве чува . И секако помалку стрес , психата е чудна работа . Бидете позитивни.:*:hug:

На Seduction, Capricorn Taurus, karibian и 8 други им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    Да мила природно сум и секако дека не е исто со сите вас со вештачко :( Се ќе помине и добро ќе се заврши со консултација со доктор и Божја помош. Би направиле се за тоа гушкање од малите рачиња:inlove:

На orhideea, ada21, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Се е до психата наша верувајте. Што повеќе читаме, седиме дома, лежиме и сл. по напнати сме, се не боли, се штрекаме за ништо и само се споредуваме. Ако имаме обврски полесно е, немаме време да мислиме и ги приметуваме секои наши мали промени. Тргнувам од мене, кога одам на работа и да сакам немам време да мислам што ми е и како ми е, додека се приберам со малата дома дошло 5 часот, јадење ова-она и бременоста не ја ни осеќам. А штом заседам дома овде ме пецка, овде ме боли, зошто ти имаш ова испитано јас немам, зошти ти ги пиеш овие витамини јас други или никои и ред други работи. Освен ако не е од медицински аспект седењето дома, мора да се најде некоја работа и занимација. Затоа и секоја втора трудница не ни ужива како што треба во бременоста.

На Ambra20, pile30, Chantal и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    Море @iki26 дома сум. 94% од времето со нозе во вис.
    The Voice: Blind Audition - volume+ 60 и пеење на цел глас.
    Кога се жалев досадно досадно, сега научив да се справувам :party: Кога ќе се изморам, дремка. Потоа нова тура :D Нека уживаат и комшиите. И така не ме гледаат надвор, да не се прашуваат што ми е. Штом домот ечи со музика, значи на добро е работава :D

На Paka, Bebulleee, Capricorn Taurus и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Soncence_87

Soncence_87 Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site :)
    Sega sum vo 17ta nedela, ne pijam nikakvi vitamini , osven folna i magnezium .Tek za 2 nedeli sum na pregled, doktorkata mi e na odmor, pa sakav da slusnam za mislenja i iskustva.Dali da zemam nesto na svoja raka ili sepak da si pocekam...Fala vi i vi posakuvam ubav den ❤️

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.289
    Допаѓања:
    119.083
    Имаш некој проблем нешто те боли? Ако не доволно ти е ова. Ќе ти направи крвна слика матичната ако треба нешто ќе ти даде:)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Момиче убаво кај ги најде баш 94% :rofl: :rofl: :rofl:
    :*

На Ano, Bebulleee, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Soncence_87

Soncence_87 Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Nemam maci , osven malku hemoglobinot namalen, prvo mi e pa da si prasam za mislenje ☺️

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Хахаха ја со слушалките на уши прозорец отворен па кога ќе се раскрекам иди помини од кај мене хахахаха

На Ano, iki26 и Momichka им се допаѓа ова.