Мене матичната ми рече кога имам нервоза и тахикардии може и по две б6 (20мг е апче), а во другиве витамини има по 2мг... така да едно б6 и плус од витамини доаѓа по 22мг, не е нешто којзнае колку повеќе... во магнезиумот па има 1.4мг (тој на алкалоид). Пиј си слободно едно б6 и магнезиумот со б6
Ете значи може Јас дома од 20мг имам + од премама 2мг + 1.4мг од магнезиумот, 23.4... ако имам поголема нервоза и срцебиење + 20мг, накај 50 доаѓа
Драги мои, вчера испитав д-димери и резултатот 920 што е во очекувани вредности за 24 недела на бременоста. Во мислењето Професорот Коцо напишал да паузирам со клексанот за следните 4 недели (до следната контрола), и ми препишал таблети Phlebodia (да напоменам дека досега не сум имала никаков проблем ни со хемороиди, ниту проширени вени, ниту тврда столица). Ве молам ваше искуство со овие таблети?!
Можеби стварно е многу хиперактивно ова дете кога ќе кажам вака на мајки дека премногу мрда сите ми викаат и моето клоцаше ама овој мојов осеќам дека отскокнува. Ќе биде некој спортист
Нешто слично е и мојов. Мирен е само кога движам. Тогаш не сум го осетила. Ако седам или сум со кренати нозе, цел стомак ми го поместува. Вчера седевме со пријатели и се изненадија кога го видоа како ми го движи цел стомак. Утрово 15 минути лежев во кревет и си го гледав како ми го поместува цел стомак. Гледам ќе спортуваат заедно.
Да ве прашам 9 5+ сум досега немав вртоглавици еве два дена константно на секое на секој 15 до 30 минути кратко трајни вртоглавици од жешково ќе да е или да одам крв да проверам да не ми е слаба
Гледај да не излегуваш на жешкото. Тек после 17 часот, не станувај отсечно туку пред да станиш поседи некоја секунда. И за секој случај крв провериси И многу течности
Пијам и течности и не илегувам од дома до 6 сатот ептен ако имам алишта да соберам од тараса ги збирам и внатре влегувам и поскали ако треба горе долу да се качам , ама и во стоење ми се врти ќе проверам крв мада јадам и овошје и зеленчук и цвекло скоро секое сабајле јадам ионака немав јака крв пред да останам 130 ми беше мислам да има толку брзо паднато хемоглобинот ќе проверам за секој случај понеделник оти сега не работат
Jas bev taka.Duri i se onesvestiv.Ispitav krv zelezoto i hemoglobinot mi bea slabi.Jas od ovosje i zelencuk ziveam.Ama bebeto si vlece i normalno e da naslabee
Мешиња добар топол ден Правев анализа на крв и урина и во делот за урина ми пишува: ретко слуз , ретко плочест епител ; ретко бактерии ; 2 - 4 леукоцити. Што значи ова? Инаку друго се е негативно , пх вредност ок, боја/изглед ок.
Бебуле мое денес ептен активно.. Ни тропкаше од внатре на мене и мм Ако не бев сигурна претходно дали тоа е тоа, сега знам
Аиии колку убаво браво девојчето си ги поздравило мама и тато.Умно бебе нека уживка во меше и да си пливка и мртка. Јас сеушто го немам сетено ко што треба.Што викаш нешто ко стрички ми поминале до сега но не за да сум сигурна дека тоа е тоа но ќе биде здравје нека не клочкаат ние се ќе издржиме