Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    @mal.ecka јас пробувам ама тешко се смирувам. Плачам по цел ден. Сите викаат по мене. Докторите му рекле на маж ми да пијам дијазепам ама не сакам :( б6 и магнезиум и чај од камилица ама џабе, посилно е. Ние бевме многу блиски. Ми се чини дека повеќе време поминував со неа отколку со мајка ми ;(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Прими сочувство @eli25 Бог да ја прости.Нема збор за утеха,нема старост и години за најблизок.Држисе за бебушко.Солзите и тагата не пресушуваат но бар воздржувај се колку може за тебе и бебишко :*

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Bog da ja prosti.Vo 3ti mesec od brrmenosta js izgubiv baba mi.Taa me porasna.Najtesko mi bese so nikoj od nas ne ja isprati.Majka mi toj den koga pocina,stigna vo ch.Brat mi ne e ovde.Jas ne mozev da odam.Tatko mi ne e ovde.Zamina sama.Bez da znae deka nejzinoto cedo kr bide majka.Bese vo koma.Pretesko e.No mene Gospod mi dade ogromna sila.Izdrzav.Pred transfer go izgubiv mojot prv bratuced,mi bese ko brat.Nemase ni 40god.Udar vrz udar dobiv.No Gospod me pomiluva i mi go docuva bebenceto i mene.Moras da si silna.Nema da ja vratis:hug:

На Seduction, ma4e1311, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Дали сте имале ко менстроални тапи болки не јаки туку ко тиштење...сепак присутни? Од савајлево ми е така не ми се нон стоп привремено ...18+ сум.Не ми се ко бодежи туку ко тапа болка

5. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Kaj mene se isto namaleni trombocitite. Jas primam kleksani.
    Inaku nisto drugo nikoj ne mi prokomentiral od doktirive za toa..
    Ti prasa kaj maticniot I sto ti rece?

6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Хаа да му зборувам од сабајле на бебушот сине му викам не ти жал за мама да ја оставиш да спие мажот ми вика не си нормална јас не знам како издржувам по цел ден а денски не преспивам работам се

Утре ќе одам во петокот правев крвна слика а докторот ми е во друг град се скренав овие дена од страв за два дена се стопив на лице се неубави мисли ми идат ни ми јаде ни пие

Последна измена од модератор: 9 јули 2017
    На stevemila и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  7. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    A kolku ti se namaleni tromobocitite?
    Edna od pricinite za nivno namaluvanje e bremenosta, pa neznam zosto tolku golema panika?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Мамичка, колку ти се намалени?
    Еве ти вредности по триместри. Во трет триместар референтните вредности се пониски

upload_2017-7-9_13-26-36.png

Немој да се паничиш и да си правиш стрес. Премногу нагло реагираш панично. Доктори има и ќе ти кажат. Дури и да се поголеми отстапувањата, сигурно има терапија.
    Смири се малку.

Ве гушакеме со синко:hug:

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    111 ми се таа што ми ги даваше резултатите ми кажа за последиците кои се и јас толку паничарка одма ме мава на најлошото мислам дека многу не убави работи преживеав пред 2 години а 33 недела сум

Фала срцка 111 ми се така реагирам зошто пред 2 години за влакно ме спасија и сега нервите ми се попуштени за се паничам и за се ми е страв ве гушкаме и ние од охрид :*

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Мешиња има ли некој мака од магнезиумот директ од алкалоид да му прави дијареа? Не знам дали е од нив ама откако ми ги дадоа 2х1 почнав да имам проблем. Претходно стомачен вирус сега ова се исцедив и ослабев. Утре ќе го прашам докторот и така сум на цтг.

На Seduction и ada21 им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Ајде уживајте покрај езеро, пиј многу вода и витамин ц до контрола, па ќе ти каже доктор што понатаму.:*
    http://www.top10homeremedies.com/how-to/increase-low-platelet-count.html/3

Генерално магнезиумот знае да има такво дејство. ММ кога пие одма му се менува столицата. Претпоставувам и тебе од зголемената доза ти е.

На pile30 и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    И мене ми рекоа да пијам дијазапам ама не се напив,само б6 и магнезиум,мораш да бидеш силна заради малото.Од мене поголема плачка нема верувај,на сите им беше страв како ќе ми ја соопштат веста,ама Господ ми даде сила,галев меше и го молев бебето да биде силно.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  13. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    Јас имам потечна столица од магнезиумот.. од Natural wealth го пијам.

На Seduction и ada21 им се допаѓа ова.
  14. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    @IvanaCS @Ano фала.
    Претпоставував дека е од тоа. Претходно пиев од Pharma vital ама по едно од 250мг. Сега му доаѓа како речиси тродупла доза веројатно затоа ваква реакција. Баш ќе видам што ќе ме советува утре докторот.

15. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    И јас ослабев кога го зголемив магнезиумот..

На ada21 и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  16. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас со спиењето можам да се пофалам, супер си спијам и се наспивам. А од утре во 9 ти влегувам.
    На ноќе си седам до кај 12-1 На фемина на ФБ... На сабајле мм станува во 6 за работа и од кога ќе замини одма презаспивам до 10 обавезно а многу пати и до 12 спијам. За во вц станувам само 2-3 пати. Ако станам порано кај 7 потоа на пладне обавезно преспивам.
    Немам болки во бутови, колкови.
    Пред легнување пијам млеко ладно и од тоа немам ни киселини ни кркорење во желудникот и цревата, млекото ми го смирува желудникот.
    А ако заборавам да се напијам заспивање нема и станувам пијам.

На Цвет88, pile30, Babushka и 12 други им се допаѓа ова.
  17. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Capricorn Taurus и јас сум со истиот проблем , сменив на натурал велт ама пак исто . И не се здебелувам ич . Ќе прашам и јас на сл контрола . Пиши и тебе што ќе ти кажат.

18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas go pijam istiot magnezium. Od sam pocetok.Kqmo i jas da slabeam ko vas:worried: nema vrska magneziumot so toa.Moe mislenje

На ada21, orhideea и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  19. Babushka

Babushka Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    5.642
    Здраво мешиња. Ретко се уклучувам на форумов, па ми требаа 4 дена да исчитам се што сте напишале :D Дури и заборавив пола од темите што се дискутирале.

Прво честитки до новите трудници, ви посакувам лесна и мирна бременост. И честитки до новите мамички кои веќе се породија.

Кај нас е се во ред, скоро полни 24 недели. Пред две недели почнав да ги осеќам движењата и ударите :inlove:Некеко наеднаш почнав да ги осеќам, а до тогаш ништо. Сега се доволно силни и тато да ги осети и стомакот да подрипнува. Многу ми е симпатично :inlove:

Спиењете сега за сега не проблем. Во првите 3 месеци бев преморена и единствено што можев да правам беше да спијам. Сега избегнувам пред спиење да пијам многу течности, за да не станувам често за во вц. Гледам последните 2 саати да не пијам ништо (кај нас не е изгор лето, па немам ни потреба :)). Друго што сум приметила и пред бременоста, е дека доцна навечер светлото од таблет и мобилен ми сметаат и потешко заспивам. Па и тоа одбегнувам. Читам книга во кревет и така полесно заспивам.
    Стомакот почнува да ми тежи, па ставам тенко перниче под него и меѓу нозете. Јас не ја разбирам трудничката перница :^):lol:
    Ми личи дека ми е голем стомакот, и сите ми викаат машала и прашуваат дали се близнаци :D Докторката вика дека не е голем, јас сум ниска (157цм) па според неа, заради просторот кој им е потребен на бебето и органите, стомакот ми расте нанапред, нема на каде иначе.

И така, испадна долг тект. Извинете, скролајте ме :)

На Rose-tulip, karibian, Melinda85 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. IvanaCS

IvanaCS Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    432
    Различно делува кај сите. Во поголеми дози кај некои може да предизвика почеста и помела столица.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.