Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Мешенца, онака да ве поздравам....со нешто што последно прочитав на интернет, еее значи на наш народ што се нема да му текне:
    Кога жената е трудна сите пријателки и го допираат стомакот и викаат ЧЕСТИТАМ ! Зашто ниту една не го допре неговиот алат и да речат БРАВО МАЈСТОРЕ !

На elena.mak и TSS им се допаѓа ова.
  2. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    ^хахахахаххахахахахахаххахахахаххаха ме изнасмеа :rofl: :rofl: :rofl:

Ццццц е навистина за никаде сме :lol:

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    хахахахаха :lol: це и ги скрсам рацете ]:)

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    хахахаха како сум се насмејала :D бравос

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    260.148
    Имам голема болка на левата страна од стомакот, некаде над препоните, значи цел дел.
    Кога мирувам не ја чуствувам толку, ама кога е движам болките се неподносливи.
    Бев на лекар, ме гледаше на 4Д, на скриниг, ми рече дека се е во ред, ми ги провери и бубрезите. Урината е уредна, а болката неподнослива. И не ме боли секој ден, туку ете некни ме болеше и денес.
    Се мислам бебето да не притиска во тој дел.
    Од што би можела да е болката, која почна да ме загрижува.

6. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јуле тоа е што си напишала.Бебето притиска на некој нерв и тоа знае страшно да боли.Непријатно е но не е опасно,не се секирај.Мене така цела карлица и десна нога ми се кочеа,буквално неможев да одам.

Сара Кеј јас се породив со провокација, 7 дена после термин. Исто како што ти кажа Сабатини,дали од провокацијата или не, буквално со песна родив,како јајце да снесов :lol: . Е сега на тебе си останува како си сакаш.Имаш фора да си почекаш уште малку, а ако сакаш побрзо па можеш и оваа варијанта да ја земеш во обзир. А зарем ако ти е поминат терминот веќе закажуваат пороѓај со провокација? За во МК ли станува збор?

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    761
    сара кеј
    како и девојките погоре упс женичките од погоре и јас да си ја кажам мојата ситуација
    се породив со провокација 16 дена над термин родив брзо и лесно од сам почеток до крај за само 4 часа така да не е страшно верувај

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ајде јас да го почнам денот денес, добро утро на сите! Мене ми е совршен ден денес, ги испратив свеки и свекор на одмор, долго време ќе си бидеме раат и сами. Па и беблак е расположен од сабајле се утепа од превртување - ова не спие изгледа, исто ко мајка му ќе биде.
    Имам јас едно прашање до вас, да ми помогнете да не се изрезилам. Колегата со кој сум во канцеларија е претерано гласен, значи од нигде никаде почнува да се дере и од памет ме вади. Ова трае со години, горе-долу сум навикната, ама сега откако почна да мрда беблак немате поим како се плаши!!! Значи а се развика овој по телефон обично, за неколку секунди осеќам како претерано нервозно се превртува и мене грчеви ме фаќаат. Ова трае веќе четири дена. Му спомнав онака на зезање аман бе колега, не оглуве сите дај по полека, ама џабе. Како да му кажам дека дури и на нероденово бебе е неподнослив? :worried: Многу е таков лутко, а ептен сме еден карши друг, не сакам да си ја расипеме калимерата... :rofl:

9. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    :D абре еленке немој да му дозволувас така да ве вади од такт,јас би му рекла обавезно,ама пробај некако на зезање дека дури и бебето поЧнало да го слуса и да се пласи и превртува па мозеби тогас ке има малце осет колку се дере,инаку и јас добра сум денес по расолозена од вЧера едвај Чекам утре да одам на контрола и да си го видам бебусот :inlove: поздрав на сите имајте убав ден :*

10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Абе ти викам, на зезање пробав да му кажам, вика мене жена ми не ме смени, па ти ќе ме смениш. Не е за зезање, најсериозно немате поим колку е тоа гласно, ко нездрава се вадам од памет. Збори тивко, и ќе се раздере да се смее одеднаш, ама 300 децибели. Или не влага низ врата ко нормален човек, туку со цела сила, вратана пука ко калашников. Се некои такви глупости прави. Печат онаков автоматски го мава посилно од обичен, дрвен. Незнам што човек ќе беше, ама од збор не се разбира. Прееска како ми идеше да му се раздерам, ама најсмирено му реков те молам по полека, ме оглуве. И одговорот кретенски, - Ај доста, глеј си работа!!! Епа више е кретенизам.

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^еве ти цуцке нешто против стрес :D

п.с. шала на страна, па ако не си единствена ако тоа и другите/останатите твои колеги го заприметуваат и им пречи во вршење на работата.Зошто не реагирате кај повисоките. Вие нема со тоа работата да му ја одземете, само посочувате на неговиот начин на работење.

На elena.mak и ddevojce им се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    кај го ископа оваа благото сега да ми се врти во ум ;( :P

13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Може ваков еден релаксатор, не одбивам, фала многу! :rofl: Абре пусто цела фирма го слуша, ама ние сами сме во канцеларија... На другите им е смешен, мене коса на глава ми се крева! :rofl: Ај мани го, нека се дере, што да му правам.

14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.661
    Допаѓања:
    153.042
    моево бебе реагира на гласот на керка ми кога пее.вчера и некни не беше баш многу активно во текот на денот а ние сношти отидовме на концерт на нокаут.од гласната музика бебе-журка :lol: кога се расклоца не престана додека си отидовме.сега знам кога го нема што му е мајката-музиче погласно и да не се секирам :P

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Мешенца, дали често ви се случува пулсот да си го осеќате точно околу папокот. Мене секој ден скоро ми се случува ова, најчесто кога ќе легнам.

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да да јас сум го осетила иако уште немам стомаче....

17. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    и јас се породив 10 дена после термин со провокација и со епидурална

18. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Еленке, јас сум со двајца во канцеларија и едниот е многу мирен а другиот е како твојот :D . Тој не е моментално тука и на мирниот му го прочитав твојот пост и се смее и ме прашува дали јас сум го напишала за овој „нашиов“ во канцеларија :devil: Јас би ти рекла да си ставиш слушалки и да си пуштиш релакс музика. П.С. Има и полошо, „мојов“ сака да ме нервира и иритира и кога ќе успее се смее (и тоа го прави секој ден после 10.30, пошто тогаш изгледа се разсонува).

19. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Здраво на сите. Уште една нова мама овде :rofl:
    Јас сум на крајот на 16 недела, што значи дека од сабота влегувам во 5месец.
    Ова ми е прво бебче и врска немам што е нормално,а што не па често ми се случува да се преплашам
    ама ќе читнам ваму-таму и секогаш истото, нормамално е, не треба да се сеќирам.
    Ве читам редовно и ми помага што знам дека има некој што поминува низ истото.
    Туку да прашам, гледам дека некои пијат магнезиум 250 по 2 пати на ден. Тоа по препорака на гинеколок или не? Јас имам грчев во стомакот и последниве неколку дена и во нозиве и тоа многу болни. Што да правам?

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^captivating најпрво добредојде :f:
    Баш ми е мило што имаме +1 ново мешенце
    И ние многу работи не знаеме, па прашуваме, па некој друга знае...и така си се надополнуваме заедно исчекуваме и потоа славиме :D што и да ти треба прашај.

Инаку магнезимуот гинеколозите најчесто го даваат за грчевите, тој не е штетен(за шумечи зборам) и на своја рака ако се испие.
    Ама најубаво е ако можеш да се јавиш до кај матичниот и со него да се консултираш.