Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Zatoa ima odredena doza.Jas pijam 2×250.I toa so citam ovde,demek nema steta poveke.Se isfrlalo.Se isfrla ama so nus pojavi.I zatoa nekoi stom osetat bolka pijat magnesium.Se znae za sekoj lek ima odredena doza ama nie znaeme nekogas da preterame

Последна измена: 9 јули 2017
  2. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Мешиња овие недела дена имам потечна столица одам во денот еднаш некои денови и два пати и толку не ме цеди ми е зборот.Е сега читам тука Магнезиум директ пијам едно од 375мг.со вит.Б и Ц сабајле навечер ради зголемените болки ми го покачија а иначе по едно пиев на ден, но ги пијам и Провен за трудници и таму читам има Lactobacillus и тој исто да не ми предизвикува потечна столица.Не е проследена со грчеви најнормално си одам во тоалет.Што вие мислите?

3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas mislam da bides srekna so bez problem izleguvas u wc.Ne e nisto strasno.Jas od sekogas imam problem so tvrda stolica.A sega i so pijam za zelezoto apcinja uste poveke.Taka da bez grizi.I aman, toa so ke procitate odma stres vi pravi.Kolku pati kazavme ne sme site isti.Eden lek mene ako mi prija,tebe moze da ne ti .SeGa procita so pisaa pogore i odma i ti imas problem:DAh taa psiha so ni prai

Последна измена: 9 јули 2017
    На Melinda85, fana, pile30 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Девојки да ве поздравам. Ве читам колку можам додека да фатам ред со принцезата. Сеуште се учиме се запознаваме. Уживајте во бременоста не се нервирајте апсолутно за ништо. Навистина бременоста била еден посебен период, а потоа следи најубавото. За секунда ќе заборавите на сите проблеми во животот,повеќе ништо нема да ви е битно освен тие малечки очиња да бидат среќни. Ве гушкам сите и ви посакувам најлесно да си ја поминете бременоста :hug:

На Leo_29, gabimama2, spirkovski и 29 други им се допаѓа ова.
  5. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Да во право си затоа си постои препорачлива доза на секој лек и суплемент. Мене ми дадоа толку голема доза бидејќи на цтг матката покажуваше болки и контракции а рано е за пораѓај :) И ете мојот организам очигледно е сензитивен на тоа па така реагира што не значи дека кај сите би било исто :)

На ada21, pile30 и stevemila им се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Taka e srcka.Ne site imame ista dijagnoza ili isti bolki.I sega ke procitam ovde aa Capricorn pie tolkava doza,e ke pijam i jas.Ne odi toa takq.Mnogu se zamaraat.Mislam preterano e

На iki26, ada21 и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  7. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Ne ne ne se sekiram cisto samo sakav da procitam vase mislenje i iskustvo...deka ovie Proven prv mesec gi pijam i neznam kako e i kaj drugite...i jas cel zivot so trvrda stolica maka macam...sega ne sum zagrizena zosto samo e ednas retko do dva pati vo den no cisto sakav vase mislenje :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Neznam srcka.Proven voopsto ne gi znam.Treba da prasas vo apteka dali e mozno da ti e od niv.Ama stom nemas diarea ne se plasi.Loso e tvrda stolica.Veruvaj umiram od bolka od stomak.Tvrd mi e mislam ke puknam

9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.413
    Допаѓања:
    37.609
    Здраво мешиња. Јас само имам мерак да ги поздравам сите од Труднички муабети. Најубава тема за најубавиот период од животот- бременоста, а потоа бебето е јаготката на шлагот што би се рекло. Уште ве читам, но немам време да пишувам. Уживајте во бременоста, дефинитивно најубавиот период иако за жал кај нас проследен со многу контроли, испитувања и беспотребни стресови. Галете мешиња! :l:

На Leo_29, Luna91, Belabelinakinder и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    8.789
    Мешиња, утре сум на прв скрининг па сакам да прашам дали е ок сабајлето што пијам кафе? Јас мислам да си доручкувам витамините што ги пијам и кафе како секој ден ама па се замислив за кафето да не е многу активно од него што знам како влијае?

На Leo_29, Capricorn Taurus, ada21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nisto nema vrska so skriningot.Ni jadenje ni pienje.Jas otidov prejadena:worried:

На Seduction, iki26, ada21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Chantal ако си пиеш секое сабајле кафе , напиј си се, нема врска тоа ,подобро да си биде активно отколку да спие :*

На Capricorn Taurus, stevemila и Chantal им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Јас пред скриниг си апнав благо. Бебево неможевме да го смириме. Скринигот ми траше 35мин ради шо беше немирно :rofl::rofl:

На Leo_29, Capricorn Taurus, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Слонодно терај си како и секој ден. Подобро активно отколку да ви сврти гз и да се успие па да не можат да го измерат:D

На Leo_29, Chantal, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Babushka

Babushka Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    5.642
    Исто и кај нас, скринингеот беше навечер, отидов најадена и пивнав малку кока кола. Бебуш рингишпили си вртеше, три пати се навраќаше да го домери. Мм ме издаде дека пиев кока кола за демек да се разбуди, па докторкава така милно ми рече: "следниот пат немој". А мислам дека нема врска, пивнав третина лименка, околу 100 мл. Тогаш сеуште го немав осетено, а сега кога го осеќам си е секогаш активен после ручек. Не верувам дека кока колата во таа количина направи некоја разлика.
    Би рекла, терај си како и секогаш.

На stevemila, Leo_29, fana и 8 други им се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Се разбудив со болки во половината,само кога лежам ми е подобро ама имам работа еден куп + 2 смена 8 ч на работа:doh:

17. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    171
    Малечка, легни си. Батали работата по дома. Може да почека. Одмори се дури не дојде време за на работа.
    Болките се нормални, ама зошто да се заморуваш.

Мене денес ми се лоши ненормално. Ништо в уста немам ставено. И водава што ја пијам ми се чини ќе ја повратам.

На Babushka, stevemila, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  18. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    И јас сум утре на прв скрининг на Клиника. И Приска ќе правам. Појма немам што ме чека ама ај ќе одам па ќе видам :). Јас почнав Провен да ги пијам бидејќи еден ден имав многу течна столица и тие ми ги препорачаа за да се стабилизира стомакот. Ги прекинав Мамавит - от и продолжив со тие. Ок се иако јас разлика не осеќам и претходно сум немала проблем со столица

На stevemila, Ano, pile30 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Здраво мамиии, ме примате ли во групава?:hai: 7-ма недела +3 сум, слушнавме срценце и едвај чекам да помине 12-та за да се опуштам малце. Барем така си мислам дека после тоа ќе спијам помирно, заради ризициве што ги имам, да не се навраќам :) Се бунев дека немам никакви симптоми, ниту лошење ниту миризби, ама изгледа ќе се покајам. Сабајлево на работ бев да повратам ама издржав машки. Каснав банана и бадемчиња па малце се потсмирив :D Жештниве утепуваат и ич, ама ич не ми се иде на работа. Само на бебчо си мислам и работава не ме занима. А уште колку имаме за терање, ехеее назад ми е зимата :(
    Едит: Издржав ЖЕНСКИ да не повратам! :D

На Stara, Babushka, stevemila и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Добро утро, сакав да ве прашам јас сум 10та недела а веќе ми се познава убо стомакот и почнуваат луѓе да ме потпрашуваат нормално не им кажвувам уште барем 2 недели после контролата.. Да не е рано да се познава стомакот или малку од шо бев покрупна.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.